Wniosek o obywatelstwo

Tutaj należy składać wnioski, prośby, oświadczenia i tym podobne pisma, skierowane do Jego Królewskiej Mości albo do Jego Dworu.
Awatar użytkownika
Sheldon Anszlus Robingren
NIM:
Kontakt:

Wniosek o obywatelstwo

Post autor: Sheldon Anszlus Robingren »

Wasza Królestwa Mość,

Ja Sheldon Anszlus Lovelace, składam prośbę o nadanie mi obywatelstwa.
Wniosek mój motywuje, chęcią wzięcia udziału, w życiu społecznym Królestwa. Uważam, że Dreamland jest jedną z głównych mikronacji, która powinna świetnie prosperować, ponieważ właśnie w jej struktury, są kierowane nowe osoby trafiające do naszej v-zabawy.

Z wyrazami Szacunku
(-) Sheldon Anszlus Lovelace
(-) Sheldon Anszlus Robingren
平和と進歩
Pokój i Postęp

Obrazek
Awatar użytkownika
Karolina Aleksandra
król-senior
NIM: 430209
Herb: k14
Kontakt:

Re: Wniosek o obywatelstwo

Post autor: Karolina Aleksandra »

Szanowny Panie Współstatkowiczu,

Przyjmuję wniosek o przyznanie obywatelstwa. Zgodnie z art. 5. ust. 1. obowiązującej ustawy o obywatelstwie, otwieram dyskusję nad wnioskiem o obywatelstwo Mości Sheldona Anszlusa Loverace'a.

Na dyskusję przewiduję 24 godziny od momentu publikacji tego obwieszczenia.

Karolina Aleksandra, r.s.
Awatar użytkownika
NIM:
Kontakt:

Karolina Aleksandra pisze: 24 sty 2024, 23:22 Zgodnie z art. 5. ust. 1. obowiązującej ustawy o obywatelstwie
Nie bardzo się orientuje, czy ta ustawa nie znajduje się w archiwum, tak jak większość? Ciężko jest stwierdzić czy takowa jest aktualna czy nie.
平和と進歩
Pokój i Postęp

Obrazek
Awatar użytkownika
Karolina Aleksandra
król-senior
NIM: 430209
Herb: k14
Kontakt:

Post autor: Karolina Aleksandra »

Sheldon Anszlus Lovelace pisze: 24 sty 2024, 23:49
Karolina Aleksandra pisze: 24 sty 2024, 23:22 Zgodnie z art. 5. ust. 1. obowiązującej ustawy o obywatelstwie
Nie bardzo się orientuje, czy ta ustawa nie znajduje się w archiwum, tak jak większość? Ciężko jest stwierdzić czy takowa jest aktualna czy nie.
Hmm, faktycznie, przepraszam, niedospanie i działanie bez okularów. Jutro się przyjrzę dokładnie, jak wygląda aktualna procedura. Przepraszam za zamieszanie.
Awatar użytkownika
NIM:
Kontakt:

Karolina Aleksandra pisze: 24 sty 2024, 23:52
Sheldon Anszlus Lovelace pisze: 24 sty 2024, 23:49
Hmm, faktycznie, przepraszam, niedospanie i działanie bez okularów. Jutro się przyjrzę dokładnie, jak wygląda aktualna procedura. Przepraszam za zamieszanie.
Dostałem mała informacje w prywatnej wiadomości, po której wycofuje swój wniosek, jako że nie dopatrzyłem iż taka funkcja została zniesiona.

Ulega zniesieniu instytucja obywatelstwa dreamlandzkiego.
平和と進歩
Pokój i Postęp

Obrazek
Ignacy K
NIM:
Kontakt:

Post autor: Ignacy K »

Czy można mieć jednocześnie obywatelstwo Królestwa Dreamlandu i innych krajów?
Czy są jakieś kraje, których obywatelstwo wyklucza?
Awatar użytkownika
NIM:
Kontakt:

Ignacy K pisze: 31 sty 2024, 17:40 Czy można mieć jednocześnie obywatelstwo Królestwa Dreamlandu i innych krajów?
Czy są jakieś kraje, których obywatelstwo wyklucza?
W poprzednim poście napisałem i dołączyłem dokument, który stwierdza, że nie ma czegoś takiego jak obywatelstwo dreamlandu.
Myślę, że jest to dobre podejście na aktualną sytuacje.
平和と進歩
Pokój i Postęp

Obrazek
Awatar użytkownika
Fryderyk Oranski
dyplomata zagraniczny
NIM:
Kontakt:

Post autor: Fryderyk Oranski »

Zapewne intencją osoby, która zmieniła prawo było to, aby uprościć wszelkie sprawy. Dlatego też zlikwidowano instytucję obywatelstwa. Nie trzeba być obywatelem aby sie udzielać, być aktywnym, działać na rzecz Dreamlandu. Choć z drugiej strony, to jest coś takiego w fakcie bycia obywatelem, że się raczej skupia wtedy na danym państwie, na byciu aktywnym tam gdzie sie mieszka i gdzie się ma pewne obowiązki wynikłe z faktu bycia obywatelem. może nowy monarcha zmieni obecny stan prawny i obywatelstwa powrócą. :)
/-/ Fryderyk Orański aka Friedrich von Baden
Wielki Książę Badenii
Patriarcha Rotrii
Awatar użytkownika
NIM:
Kontakt:

Fryderyk von Baden pisze: 1 lut 2024, 16:40 Zapewne intencją osoby, która zmieniła prawo było to, aby uprościć wszelkie sprawy. Dlatego też zlikwidowano instytucję obywatelstwa. Nie trzeba być obywatelem aby sie udzielać, być aktywnym, działać na rzecz Dreamlandu. Choć z drugiej strony, to jest coś takiego w fakcie bycia obywatelem, że się raczej skupia wtedy na danym państwie, na byciu aktywnym tam gdzie sie mieszka i gdzie się ma pewne obowiązki wynikłe z faktu bycia obywatelem. może nowy monarcha zmieni obecny stan prawny i obywatelstwa powrócą. :)
Instytucja obywatelstwa, jest zazwyczaj po to, aby móc zasiadać na kluczowych stanowiskach, bo multiobywatelstwa to norma w dzisiejszych czasach, więc nie zatrzymuje ona ludzi do udzielania się głównie tu.
平和と進歩
Pokój i Postęp

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kancelaria Królewska”