Komunikaty Kancelarii Premiera Oskara ben Groznego Witta

Powiększanie wspólnego dobra, walki o władzę. Esencja dreamlandzkiego życia.
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Numer GG: 41404078
NIM: 877416
Kontakt:

Re: Komunikaty Kancelarii Premiera Oskara ben Groznego Witta

Post autor: Daniel von Witt »

Siergiusz Asketil pisze:
Nie potrzebujemy jednak Elderlandu, elderlandzkich szpiegów i Waszych intryg.
Hańbisz się siejąc taką propagandę, wypowiadając się na dodatek nie wiadomo w czyim jeszcze imieniu. Asketilów? Sarmackich szpiegów? Ufoludków?
Siergiusz Asketil pisze:
Zawsze byłem związany przysięgą złożoną Jego Królewskiej Wysokości Marcinowi Mikołajowi. Udowodnij, że ją złamałem. Czekam.
Ile przysiąg i ilu panom składałeś? Jednemu, który razem z Tobą atakował Scholandię, wbiłeś nóż w plecy, a drugiemu okupowałeś terytorium razem z sarmackimi kolesiami. I Ty śmiesz tu kogoś pouczać o dochowywaniu przysiąg?

(-) Daniel von Witt
Awatar użytkownika
Siergiusz Asketil
Numer GG: 44811514
NIM: 786851
Herb: s06
Kontakt:

Post autor: Siergiusz Asketil »

Dowody, dowody. Czekam. Pięknie siejesz swoje populizmy, wszyscy to wiedzą. Ja natomiast wiem, że przysięgi były dotrzymywane — a jeżeli nie, to z chęcią za to przeproszę lub podejmę inne, właściwe działania.
(—) Siergiusz markiz Asketil
Dreamlandczyk, Baridajczyk, Frustrat
Awatar użytkownika
Torkan Ingawaar
obywatel
NIM: 156339
Kontakt:

Post autor: Torkan Ingawaar »

Hańbisz się siejąc taką propagandę, wypowiadając się na dodatek nie wiadomo w czyim jeszcze imieniu. Asketilów? Sarmackich szpiegów? Ufoludków?
Myślę, że najzwyczajniej w imieniu tych Dreamlandczyków, którzy pozostają lojalni wobec jednego państwa.
(–) Torkan Ingawaar (ᑐᕐᑳᓐ ᐃᖓᕚᕐ)
Obrazek
Awatar użytkownika
RomanoPorfavor
NIM:
Kontakt:

Post autor: RomanoPorfavor »

Torkan, ale Kata Awary to ty nie broń bo się pogniewamy.
/-/ ppłk bryg. kontr. Benedictus Juan Maximiliano Romano de Malagretta y Pigafieta da Cano del Porfavor
vel Prezerwatyw Tradycja Radziecki (MW) vel Mubarak Zprzcz (ŚKW)
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Numer GG: 41404078
NIM: 877416
Kontakt:

Post autor: Daniel von Witt »

Siergiusz Asketil pisze:
Dowody, dowody. Czekam. Pięknie siejesz swoje populizmy, wszyscy to wiedzą. Ja natomiast wiem, że przysięgi były dotrzymywane — a jeżeli nie, to z chęcią za to przeproszę lub podejmę inne, właściwe działania.
Populistą i propagandystą to jesteś Ty nie mniejszym niż zmieniający stosunek do sprawy Torkan, który ni to chce Awarę odzyskać, no ale trzeba się kumplować z coraz większą gamą jej zaborców (Ty, Królowa itd.). Tak samo Ty - Twoje wymysły na temat Elderlandu są po prostu żenujące.

Nie kpij również w żywe oczy. Jesteś zdrajcą - zdradziłeś Dreamland, gdy dzięki Twoim działaniom na naszym terytorium stacjonował sarmacki zaborca, którego także Ty nasłałeś. Patriota z Ciebie taki jak z papieru do dupy pergamin. Następnie zdradziłeś Sarmację i Księcia zmuszając go (zresztą nieskutecznie) do abdykacji. Więc milcz na temat przysiąg i patriotyzmu, bo jutro Ci się odwidzi Dreamland i znów emigrujesz za chlebem i srebrnikami.
ᑐᕐᑳᓐ ᐃᖓᕚᕐ pisze:
Myślę, że najzwyczajniej w imieniu tych Dreamlandczyków, którzy pozostają lojalni wobec jednego państwa.
A kimże jest ten zdrajca, by wypowiadać się w imieniu Dreamlandczyków? W Hasselandzie na Festynie powiedział sam - nikim. Więc wypowiada się tylko za siebie, siejąc co najwyżej fajną propagandę. A Pan niech taki do przodu nie będzie, bo pierwszy Pan spierdoli do Teutonii, gdy ta wolność odzyska, co jak wiadomo się nie stanie.

(-) Daniel von Witt
Awatar użytkownika
RomanoPorfavor
NIM:
Kontakt:

Inna sprawa, że generalne odstąpienie od kwestii sił zbrojnych Królestwa Dreamlandu uzasadnione "bo jest Elderland" jest co najmniej głupie. Można było to rozwiązać w o wiele lepszy sposób - no ale nie będę podpowiadał Rządowi czegoś, co sam nie potrafi wymyśleć. W końcu to i tak byłoby obrzydłe, komunistyczne rozwiązanie.
/-/ ppłk bryg. kontr. Benedictus Juan Maximiliano Romano de Malagretta y Pigafieta da Cano del Porfavor
Awatar użytkownika
Torkan Ingawaar
obywatel
NIM: 156339
Kontakt:

Post autor: Torkan Ingawaar »

A Pan niech taki do przodu nie będzie, bo pierwszy Pan spierdoli do Teutonii, gdy ta wolność odzyska, co jak wiadomo się nie stanie.
Tak pewnie zrobię, nigdy temu nie zaprzeczałem. Nie jestem i nie będę jednak ministrem Rządu Królewskiego i faktycznym przywódcą państwa obcego jednocześnie. Jako obywatel Królestwa Dreamlandu dbam o interes Królestwa Dreamlandu, tylko i wyłącznie. To właśnie miałem na myśli, pisząc o lojalności względem jednego państwa. Ja jestem lojalny - doktor chyba niezbyt.
(–) Torkan Ingawaar (ᑐᕐᑳᓐ ᐃᖓᕚᕐ)
Obrazek
Awatar użytkownika
Kancelaria PM
urząd państwowy
NIM:

Post autor: Kancelaria PM »

Obrazek
z dnia 7 października 2017 roku

Kancelaria Premiera Rządu Królewskiego pragnie ogłosić rozpoczęcie programu Mecenatu Narodowego, który stanowić będzie bardzo kompleksowy i szeroki instrument wspierania aktywności i kreatywności mieszkańców Królestwa Dreamlandu na różnych polach: od przedsiębiorczości przez kulturę i sztukę po działania na arenie międzynarodowej. W powstaniu programu i jego realizacji zaangażowane będą wszystkie ministerstwa, które obejmować będą mecenatem aktywność mieszkańców w zakresie swojej właściwości. Z kolei Premier Rządu Królewskiego wspierać będzie inicjatywy wielobranżowe i najwybitniejsze w kraju osoby, których aktywność jest istotna, ale nie jest finansowo doceniana.

Rząd Królewski liczy, że już wkrótce do programu będą zaliczane pierwsze osoby.
Obrazek
Kancelaria Pierwszego Ministra
Królestwa Dreamlandu
Awatar użytkownika
Kancelaria PM
urząd państwowy
NIM:

Post autor: Kancelaria PM »

Obrazek
z dnia 17 października 2017 roku

Kancelaria Premiera Rządu Królewskiego pragnie poinformować, że Premier Rządu Królewskiego w związku z swoją zmniejszoną aktywnością powołał na stanowisko Wicepremiera Rządu Królewskiego Pana Tomasza von Habsburga. W okresie do 27 października należy spodziewać się mniejszej obecności Premiera w życiu publicznym.

Obrazek
Kancelaria Pierwszego Ministra
Królestwa Dreamlandu
Awatar użytkownika
RomanoPorfavor
NIM:
Kontakt:

W okresie do 27 października należy spodziewać się mniejszej obecności Premiera w życiu publicznym.
Jeszcze mniejszej? Rozumiem, że wejdzie na poziom ujemny?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polityka”