Siergiusz Asketil pisze:Dowody, dowody. Czekam. Pięknie siejesz swoje populizmy, wszyscy to wiedzą. Ja natomiast wiem, że przysięgi były dotrzymywane — a jeżeli nie, to z chęcią za to przeproszę lub podejmę inne, właściwe działania.
Populistą i propagandystą to jesteś Ty nie mniejszym niż zmieniający stosunek do sprawy Torkan, który ni to chce Awarę odzyskać, no ale trzeba się kumplować z coraz większą gamą jej zaborców (Ty, Królowa itd.). Tak samo Ty - Twoje wymysły na temat Elderlandu są po prostu żenujące.
Nie kpij również w żywe oczy. Jesteś zdrajcą - zdradziłeś Dreamland, gdy dzięki Twoim działaniom na naszym terytorium stacjonował sarmacki zaborca, którego także Ty nasłałeś. Patriota z Ciebie taki jak z papieru do dupy pergamin. Następnie zdradziłeś Sarmację i Księcia zmuszając go (zresztą nieskutecznie) do abdykacji. Więc milcz na temat przysiąg i patriotyzmu, bo jutro Ci się odwidzi Dreamland i znów emigrujesz za chlebem i srebrnikami.
ᑐᕐᑳᓐ ᐃᖓᕚᕐ pisze:Myślę, że najzwyczajniej w imieniu tych Dreamlandczyków, którzy pozostają lojalni wobec jednego państwa.
A kimże jest ten zdrajca, by wypowiadać się w imieniu Dreamlandczyków? W Hasselandzie na Festynie powiedział sam - nikim. Więc wypowiada się tylko za siebie, siejąc co najwyżej fajną propagandę. A Pan niech taki do przodu nie będzie, bo pierwszy Pan spierdoli do Teutonii, gdy ta wolność odzyska, co jak wiadomo się nie stanie.
(-) Daniel von Witt