Czcigodni Lordowie!
Jak informuje Prawda w dniu dzisiejszym król- senior Hasselandu wygłosił następujące słowa: No więc ujawnię, że Hasseland chce o wiele więcej. Po hasselandyzacji Brodrii i Bialenii przyjdzie czas na hasselandyzację Sarmacji - tak, tak, ostatecznie byłem w niej ładnych parę lat i mam tam swoich agentów! - potem czas na hasselandyzację Dreamlandu, co osiągniemy przez hasselandyzację Wandystanu; nie zdradzę tajemnicy, jeśli powiem, że pewien znany Wandejczyk (Wandystańczyk? Wandystanin?) prezentujacy antyhasselandzkie poglady to w rzeczywistości nasz agent J-22 (o szczebel lepszy od J-23!!!).. Wypowiedz tę można znalezc na Forum RB (dodatkowo dysponuję screenami).
Mnie jako Dreamlandkę słowa te oburzyły i zabolały. Dlatego proponuję by nasz Parlament poprzez uchwałę, której projekt poniżej składam potępił te bezprecedensowe słowa.
Uchwała Parlamentu Królestwa DreamlanduMy, Parlamentarzyści Królestwa Dreamlandu stanowczo potępiamy i przeciwstawiamy się jakimkolwiek insynuacjom, które sugerują zależność naszego państwa od jakiegokolwiek innego podmiotu państwowego.
z dnia xx.xx.xxxx
ws. potępienia słów Króla - seniora Hasselandu Piotra Pawła I
Wyrażamy smutek i zaniepokojenie, że słowa sugerujące plany uzależnienia Królestwa Dreamlandu padły w ostatnich dniach ze strony Króla - seniora Hasselandu, Piotra Pawła I.