[GŁOSOWANIE ZAKOŃCZONE XV/2016] UPK ws.wypowiedzi de Zayma

Dział archiwum Parlamentu Królewskiego od maja 2015 roku do lipca 2019 roku.
Aleksandra_Dostojewska
NIM:
Kontakt:

[GŁOSOWANIE ZAKOŃCZONE XV/2016] UPK ws.wypowiedzi de Zayma

Post autor: Aleksandra_Dostojewska »

Panie Marszałku!
Czcigodni Lordowie!

Jak informuje Prawda w dniu dzisiejszym król- senior Hasselandu wygłosił następujące słowa: No więc ujawnię, że Hasseland chce o wiele więcej. Po hasselandyzacji Brodrii i Bialenii przyjdzie czas na hasselandyzację Sarmacji - tak, tak, ostatecznie byłem w niej ładnych parę lat i mam tam swoich agentów! - potem czas na hasselandyzację Dreamlandu, co osiągniemy przez hasselandyzację Wandystanu; nie zdradzę tajemnicy, jeśli powiem, że pewien znany Wandejczyk (Wandystańczyk? Wandystanin?) prezentujacy antyhasselandzkie poglady to w rzeczywistości nasz agent J-22 (o szczebel lepszy od J-23!!!).. Wypowiedz tę można znalezc na Forum RB (dodatkowo dysponuję screenami).
Mnie jako Dreamlandkę słowa te oburzyły i zabolały. Dlatego proponuję by nasz Parlament poprzez uchwałę, której projekt poniżej składam potępił te bezprecedensowe słowa.
Uchwała Parlamentu Królestwa Dreamlandu
z dnia xx.xx.xxxx
ws. potępienia słów Króla - seniora Hasselandu Piotra Pawła I
My, Parlamentarzyści Królestwa Dreamlandu stanowczo potępiamy i przeciwstawiamy się jakimkolwiek insynuacjom, które sugerują zależność naszego państwa od jakiegokolwiek innego podmiotu państwowego.
Wyrażamy smutek i zaniepokojenie, że słowa sugerujące plany uzależnienia Królestwa Dreamlandu padły w ostatnich dniach ze strony Króla - seniora Hasselandu, Piotra Pawła I.

Awatar użytkownika
Jakub Goferow
NIM: 443782
Kontakt:

Re: WNIOSEK - Uchwała w sprawie wypowiedzi de Zayma.

Post autor: Jakub Goferow »

Wstydu nie masz kłamiąc przed parlamentem...
Panie Marszałku, wnioskuję o oddalenie tego wniosku z powodu tego, że to są parszywe kłamstwa.
Dowody tutaj: http://spolecznosc.bialenia.org.pl/inde ... 4#msg52404
"Kto nie szanuje i nie ceni swojej przeszłości, ten nie jest godzien szacunku, teraźniejszości ani prawa do przyszłości."-Józef Piłsudski
Winicjusz Stary
NIM:

Post autor: Winicjusz Stary »

Wnoszę o dopuszczenie uchwały pod obrady, a posła Goferowa prosiłbym o nieucinanie debat ze względu na to, że ktoś rzekomo prezentuje kłamstwo.

Podczas obrad niech Pan udowadnia, że Jego Mość de Zaym kłamie czy też Posłanka Swarzewska.

Z wyrazami szacunku dla mojego ulubionego Pana Marszałka.
Winicjusz Stary
Aleksandra_Dostojewska
NIM:
Kontakt:

Mam do dyspozycji screeny i proszę pana Jakuba o zaprzestanie insynuacji. Paweł Piotr I ogłosił, że był to żart, już po wybuchu skandalu.
Widocznie niechcący ujawnił swoje zamiary, a Pan jak widać pomaga mu w tym wszystkim.
Winicjusz Stary
NIM:

Proszę również Pana Marszałka, aby wystosował specjalne zaproszenie do Jego Mościa de Zayma w celu jego osobistego odniesienia się do całej sytuacji. Będzie temu Jego Mościowi bardzo miło, że się go oficjalnie zaprosi do dyskusji w parlamencie na temat jego słów. :)
Aleksandra_Dostojewska
NIM:
Kontakt:

Winicjusz Stary pisze:Proszę również Pana Marszałka, aby wystosował specjalne zaproszenie do Jego Mościa de Zayma w celu jego osobistego odniesienia się do całej sytuacji. Będzie temu Jego Mościowi bardzo miło, że się go oficjalnie zaprosi do dyskusji w parlamencie na temat jego słów. :)
Wydaje mi się, że powstałby wtedy tylko flejm. Pan de Zaym stwierdził, ze była to ironia i żart, nic innego zapewne już nie powie.
Awatar użytkownika
RomanoPorfavor
NIM:
Kontakt:

Post autor: RomanoPorfavor »

Nareszcie bycie członkiem parlamentu zaczyna przynosić wymierne korzyści.
/-/ ppłk bryg. kontr. Benedictus Juan Maximiliano Romano de Malagretta y Pigafieta da Cano del Porfavor
vel Prezerwatyw Tradycja Radziecki (MW) vel Mubarak Zprzcz (ŚKW)
Winicjusz Stary
NIM:

Jaki flejm? Skoro to był żart, to ja chciałbym się pośmiać, kiedy ten żartowniś tu przybędzie. :)
Awatar użytkownika
Jakub Goferow
Kontakt:

A.DostojewskaSwarzewska pisze:Mam do dyspozycji screeny i proszę pana Jakuba o zaprzestanie insynuacji. Paweł Piotr I ogłosił, że był to żart, już po wybuchu skandalu.
Widocznie niechcący ujawnił swoje zamiary, a Pan jak widać pomaga mu w tym wszystkim.
To w takim razie proszę o pokazanie dowodów
"Kto nie szanuje i nie ceni swojej przeszłości, ten nie jest godzien szacunku, teraźniejszości ani prawa do przyszłości."-Józef Piłsudski
Awatar użytkownika
Gaston de Senancour
Numer GG: 59036457
NIM: 312584
Kontakt:

Re: [DEBATA XV/2016] Uchwała w sprawie wypowiedzi de Zayma.

Post autor: Gaston de Senancour »

Przyjmuję wniosek i otwieram debatę. Debatujemy do 18.07.

Przy okazji proszę lorda Goferowa o rozwianie powstałych tu wątpliwości: czy posiada Lord obywatelstwo Republiki Bialeńskiej lub Królestwa Hasselandu?
[x] Gaston de Senancour / Lider Frakcji Radykalnej
Aleksandra_Dostojewska
NIM:
Kontakt:

Gaston de Senancour pisze:Przyjmuję wniosek i otwieram debatę. Debatujemy do 18.07.

Przy okazji proszę lorda Goferowa o rozwianie powstałych tu wątpliwości: czy posiada Lord obywatelstwo Republiki Bialeńskiej lub Królestwa Hasselandu?
Lord Gofersow przybył dzisiaj do Republiki Bialeńskiej i jak wynika z jego postów chce wejść (albo już wszedł) w jakieś kontakty z de Zaymem.
Jako, że jestem wydawcą PRAWDY to w jutrzejszym numerze udowodnię na podstawie dowodu w którego jestem osiadaniu złe intencje, być może niezamierzone, w co wątpię pana Gofersowa.
Awatar użytkownika
Jakub Goferow
Kontakt:

Gaston de Senancour pisze:Przyjmuję wniosek i otwieram debatę. Debatujemy do 18.07.

Ani to, ani to
Awatar użytkownika
Jakub Goferow
Kontakt:

A.DostojewskaSwarzewska pisze: Lord Gofersow przybył dzisiaj do Republiki Bialeńskiej i jak wynika z jego postów chce wejść (albo już wszedł) w jakieś kontakty z de Zaymem.
Jako, że jestem wydawcą PRAWDY to w jutrzejszym numerze udowodnię na podstawie dowodu w którego jestem osiadaniu złe intencje, być może niezamierzone, w co wątpię pana Gofersowa.
Po pierwsze: nie Gofersow tylko Goferow. Po drugie: zawsze chciałem być w gazecie :) Nawet jeśli jest to propagandówka.
Awatar użytkownika
RomanoPorfavor
NIM:
Kontakt:

Zostając w atmosferze sali:

SPRZEDAM OPLA.

(inb4 banicja za spam)
/-/ ppłk bryg. kontr. Benedictus Juan Maximiliano Romano de Malagretta y Pigafieta da Cano del Porfavor
Awatar użytkownika
Gaston de Senancour
Numer GG: 59036457
NIM: 312584
Kontakt:

Re: [DEBATA XV/2016] Uchwała w sprawie wypowiedzi de Zayma

Post autor: Gaston de Senancour »

Nie znajdujemy się na bialeńskim bazarze. Zgodnie z art. 7 DK o Parlamencie Królewskim udzielam upomnienia lordowi Radzieckiemu.

Ad rem. W związku z ewidentnie sarkastycznym charakterem wypowiedzi zacytowanej we wniosku - mowa o wystąpieniu p. Pawła de Zayma - skłaniam się ku zamknięciu debaty. Ktoś zgłasza jakieś merytoryczne uwagi w przedmiocie "uchwały"?
[x] Gaston de Senancour / Lider Frakcji Radykalnej
Aleksandra_Dostojewska
NIM:
Kontakt:

Gaston de Senancour pisze:
Nie znajdujemy się na bialeńskim bazarze. Zgodnie z art. 7 DK o Parlamencie Królewskim udzielam upomnienia lordowi Radzieckiemu.

Ad rem. W związku z ewidentnie sarkastycznym charakterem wypowiedzi zacytowanej we wniosku - mowa o wystąpieniu p. Pawła de Zayma - skłaniam się ku zamknięciu debaty. Ktoś zgłasza jakieś merytoryczne uwagi w przedmiocie "uchwały"?
Wielmożny Panie Marszałku!

Jako, że sprawa budzi kontrowersje, a problem pojawił się już na niwie naszego Parlamentu zwracam się z prośbą o przeprowadzenie głosowania nad tym wnioskiem, każdy powinien móc się wypowiedzieć w tej kwestii.
Awatar użytkownika
RomanoPorfavor
NIM:
Kontakt:

Towarzyszu Marszałku,

Składam kontrwniosek aby przedłużyć debatę i aby trwała ona dalej.

Kontynuując dyskusję, uważam, że wypowiedź Zayma (choć może to nie on, tylko Morthensen) jest godna wszelkiej pochwały, za bezpośrednie obnażenie imperializmu obecnej klasy politycznej Hasselandu. Zaprzeczam też jednocześnie z całą mocą jakobym był płatnym zdrajcą, pachołkiem Hasselandu. Bowiem jeszcze nie zapłacili.

Potępianie Zayma za publiczne zadeklarowanie tego, co jest ukrytą intencją każdego burżuazyjnego rządu w krajach kapitalistycznych byłoby co najmniej absurdalne - biorąc pod uwagę autorkę wniosku i to, w jakim kraju się znajdujemy. Z hipokryzją byłoby nam, jak sądzę, nie do twarzy.
Winicjusz Stary
NIM:

Uważam, iż ta uchwała nie zabezpiecza nikogo przed propagandą tych kostuch mikroświatowych. Kościński jest tylko jedną z nich. Jest tylko zjawą wartości, które już występują w Dreamlandzie.

Poza tym, czekam na haki dotyczące posła Goferowa, o których mówiła posłanka Swarzewska.
Winicjusz Stary
NIM:

Dziękuję serdecznie. Była prezydent od początku wzbudzała moje podejżenia. Okazały się prawdziwe. Chcę wplątać Dreamland do sporu z Hasselandem. Będę apelować do Króla o zabraniu jej obywatelstwa. Mam nadzieję, że tutejsi rządzący poprą moje stanowisko. Wszystkiego dobrego dla Bialenii i Hasselandu!
Lordzie Goferow,

Czy słowa opublikowane w gazecie należącej do Pani Swarzewskiej potwierdzają Pana zamiary względem obywatelki Swarzewskiej? Jeżeli tak, to jak Pan uzasadni odebranie obywatelstwa obywatelce Aleksandrze Swarzewskiej? Jeżeli nie, to dlaczego Pan to powiedział?
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Numer GG: 41404078
NIM: 877416
Kontakt:

Post autor: Daniel von Witt »

Zgodnie z art. 21 Ustawy o obywatelstwie i stałym pobycie tylko sąd może pozbawić kogoś obywatelstwa i tylko wtedy, gdy skaże tę osobę na karę eliminacji (odpowiednik kary śmierci, więc logiczne).

(-) Daniel książę von Witt
Zablokowany

Wróć do „Parlament Królewski 2016 — 2019”