Witam

Masz pytania? Chcesz się nam przedstawić? Wejdź, to idealne miejsce na start.
Patryk de la Questrion
NIM: 967330
Kontakt:

Witam

Post autor: Patryk de la Questrion »

Chciałbym powitać wszystkich: zwę się Patryk de la Questrion - jestem nowym obywatelem Dreamlandu.
Jest mi niezmiernie miło, iż mogłem do Was się przyłączyć (pozdrawiam Aldariona van der Pharazon, który mnie do tego zachęcił) i liczę, że będzie żyło mi się tutaj dobrze.
Z moich umiejętności wymienić mogę:
- 8 lat doświadczenia w Pascalu, ~3 w PHP, ~dwóch w C++ oraz HTML/CSS.
- modelowanie trójwymiarowe w 3D Studio Maxie
- znam również język angielski i grywam nieco na gitarze akustycznej
Jako, iż to jest moja pierwsza przygoda z serwisami typu Dreamland, nie wiem jeszcze, co chciałbym/mógłbym wykonywać i liczyłbym na jakąś drobną pomoc w tej kwestii.
Pozdrawiam!
Obrazek
Awatar użytkownika
Siergiusz Asketil
Numer GG: 44811514
NIM: 786851
Herb: s06
Kontakt:

Re: Witam

Post autor: Siergiusz Asketil »

Witamy serdecznie w Królestwie! :)

Jako iż zarejestrował się Pan w Unii Saudadzkiej zachęcam do przeglądnięcia portalu internetowego swojej prowincji: http://unia.dreamland.net.pl

Na początek warto wybrać dokładne miejsce zamieszkania (tj. miasto/osada) i znaleźć pracę - w obu przypadkach mogę pomóc i wskazać podstawowe czynności, które powinien wykonać młody mieszkaniec ;)

Czy korzysta Pan z komunikatora Gadu-Gadu? Jeżeli tak to zachęcam do kontaktu: 44811514
(—) Siergiusz markiz Asketil
Dreamlandczyk, Baridajczyk, Frustrat
Awatar użytkownika
Aldarion van der Pharazon
Numer GG: 47950194
NIM: 179798
Kontakt:

Post autor: Aldarion van der Pharazon »

Witam Cię,

jest mi niezmiernie miło że dałeś się namówić i postanowiłeś do nas dołączyć, mam nadzieję że Ci się spodoba w Królestwie Dreamlandu :)

Pozdrawiam
Aldarion
Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny ~ Albert Einstein
Si vis pacem, para bellum - "Jeśli chcesz pokoju, gotuj się do wojny" ~ Wegecjusz
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Numer GG: 41404078
NIM: 877416
Kontakt:

Post autor: Daniel von Witt »

Miałem okazję mailowo również przywitać się z naszym młodym mieszkańcem. Powitam i tutaj. Cieszę się, że wybrał Pan Zjednoczone Księstwo, do którego serwisu został Pan już odesłany przez JE sir Asketila, naszego Ministra. JE Aldarion zaś z pewnością co nieco szepnął Panu o nas w ogólności, dlatego na początek także proponuję zapoznać się z zawartością działu Wiadomości wstępne na forum Zjednoczonego Księstwa, w którym Pan zamieszkał. To taka pigułka wiedzy. Ponadto, ktoś wspomniał wyżej o możliwości zamieszkania. W Palatynacie Furlandii może Pan w jednym z jego miast otrzymać działkę mieszkalną za darmo, zatem jest z czego wybierać. Czytanie forum Królestwa to można rzec, że dla kogoś, kto chce się włączyć w nasze życie - rzecz to obowiązkowa :)

W sprawie pracy - może Pan ją znaleźć choćby spoglądając na mój podpis :) Komes Luindoru to stanowisko zarządcy palatynatu właśnie, których w Naszej prowincji jest dwójka - Furlandia i Luindor. ten drugi potrzebuje zarządcy i jeśli będzie Pan chociażby tym stanowiskiem zainteresowany proszę także o kontakt dowolnym kanałem. Mogę również przy okazji przybliżyć inne miejsca pracy.

Pozdrawiam,

(-) Daniło hrabia de la Vega
Książę Zjednoczonego Księstwa
Awatar użytkownika
Siergiusz Asketil
Numer GG: 44811514
NIM: 786851
Herb: s06
Kontakt:

Post autor: Siergiusz Asketil »

W Palatynacie Furlandii może Pan w jednym z jego miast otrzymać działkę mieszkalną za darmo, zatem jest z czego wybierać.
A w luindorskim Alizonie nowi mieszkańcy mogą się ubiegać o w połowie własne góry :P W tym wypadku furlandzkie miasta są małą konkurencją ;)

Tak jednak apel o aktywność popieram - ona zawsze jest mile widziana o czym i wspomniałem drogą prywatną :)
(—) Siergiusz markiz Asketil
Dreamlandczyk, Baridajczyk, Frustrat
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Kontakt:

Szkoda że nie dyskutuje teraz z nami sir Otton, Komes Furlandii, na pewno zareklamowałby dostatecznie miasta ziemi furlandzkiej. Pokusić się można i o góry i o domek w mieście :D Widzi Pan, że opcji jest kilka z pewnością, a sir Siergiusz jako Margrabia Marchii Alizon (jest to lenno w naszej prowincji) reklamuje swoje rejony ostatnio bardzo żwawo, podobnie i drugi lennik (Ermena).

Książę Zjednoczonego Księstwa
Patryk de la Questrion
Kontakt:

Serdecznie dziękuję za informację o tej pracy, Wasza Ekscelencjo Danile de la Vega - pomyślę nad tym :)
Obrazek
Patryk de la Questrion
Kontakt:

Wiem, że długo u Was nie zagościłem, lecz po prostu czuję, że jednak mikronacje (mam nadzieję, że nie pomyliłem się w nazwie) nie są czymś dla mnie, stąd rezygnuję ;c
Ogólnie to wszystko macie tutaj fajnie zorganizowane itd., ludzie też są "spoko" (że się tak kolokwialnie wyrażę), lecz jednak nie jest to w moim klimacie/guście - wybaczcie ;<
Może jeszcze kiedyś spróbuję ponownie...
Powodzenia i miłej "gry" (mam nadzieję, że nie "zjecie" mnie za to określenie, lecz nic adekwatniejszego nie wpadło mi do głowy).
Obrazek
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Kontakt:

Dziękujemy za słowa pochwały za sposób organizacji :) Królestwo jest w tej materii jednym z lepiej jakościowo funkcjonujących w polskiej sieci, dlatego tym bardziej proszę u nas pozostać chociażby w roli obserwatora i dyskutanta :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jesteś tutaj nowy?”