Rojalistyczna Partia Dremlandu odżywa
-
Walerian von Moscow
- Numer GG: 0
- NIM: 297802
- Kontakt:
Rojalistyczna Partia Dremlandu odżywa
Witam po odmowie ponownego przyjęcia do KPA byłem zasmucony jednak przypomniałem sobie że mój ś.p ojciec Leszek van der Fryssau miał plan założenia parti polityczej jednak niestety plan ten został przerwany odejściem Leszka do Królestwa Hawajów.Więc zaś przeczytałem jego post gdzie ogłaszał założenie RPD i także jego plany na zmiany w Dremlandzie które bardzo mi się spodobały.Dlatego własnie będę kontynuować jego dzieło i dlatego ogłaszam że ta partia zacznie oficjalnie istnieć.
-
Walerian von Moscow
- Kontakt:
Re: Rojalistyczna Partia Dremlandu odżywa
Tu małe przypomnienie jakie Leszek miał plany .
Leszek van der Fryssau pisze:Co możemy?
ODEZWA
DO ROJALISTÓW, MONARCHISTÓW
ORAZ
RADYKAŁÓW
KRÓLESTWA DREAMLANDU,
KSIĘSTWA FURLANDII I LUINDORU,
KRÓLESTWA SCHOLANDII,
DOMENY KRÓLEWSKIEJ,
KRÓLESTWA ELDELANDU
ZŁĄCZONYCH KORONĄ KRÓLEWSKĄ
Drodzy Rojaliści, Monarchiści i Radykałowie z miast i wsi obu koron, którzy w ogólnym mniemaniu czują się pokrzywdzeni, odsunięci na boczny tor. W dzisiejszym dwubiegunowym Dreamlandzie uważa się, że trzecia siła polityczna nie ma racji bytu.
Nasza społeczność jest zdominowana przez konserwatywny, wręcz patriarchalny Klub Polityczny św. Augustyna, rządzący od 2015 roku, który minimalizuje rolę Króla w sprawowaniu władzy, jest nieoficjalnie opatrzony plakietką dyktatury prawicowej.
Drugą siłą mającą dość spore poparcie jest komunistyczno - lewicowa, z pustymi hasłami Wolność, Równość, Braterstwo czyli Komunistyczna Partia Dreamlandu. Jest dość kąśliwą partią, która próbuje pięknymi hasłami, zasłonić żałosne postępowanie.
Młodzi Dreamladzczycy mają dość tego co się dzieje we partii konserwatywnej i lewicowej.
Alternatywa dla nas będzie Centroprawicowa, Radykalna, Monarchistyczna - Rojalistyczna Partia Dreamlandu.
Plan naprawy Dreamlandu:To nie są puste hasła rzucone na wiatr. Będziemy wytrwale pracować w budowie nowej jakości moralnej.
- Zwiększenie Roli Władcy Dreamladu jako katalizatora dla sił parlamentarnych;
- Odbudowanie Mocarstwowej Pozycji Dreamlandu;
- Wzmocnienie Roli Wojska jako siły dbającego o porządek i bezpieczeństwo Dreamlandczyków;
- Zrównanie Pozycji Rządu i Parlamentu;
- Powołanie Rady Stanu jako organu doradczego króla;
- Rozwój przemysłu zbrojeniowego;
- Połączenie całkowitą unią realną Dwóch Koron Erbuzów w Zjednoczone Królestwo Dreamlandu i Eldelandu;
- rząd Elderlandzki, lokalnym rządem, którego zwierznichkiem jest Minister ds. Eldelandu;
- rząd Elderlandzki, zbudowany na wzór Dreamlandzki bez resortów obrony i spraw zagranicznych;
Chcemy dla Króla chcemy zbudować podporę czyli Kościół, który będzie podparciem dla władcy zmierzającego z przeciwnościami losu.
Koppenberg, dnia 15 stycznia 2017 roku
Sygnatariusze
(-) sir. Leszek van der Fryssau
Senior Rodu Fryssau
w imieniu rodziny Fryssau
- Daniel von Witt
- Numer GG: 41404078
- NIM: 877416
- Kontakt:
W programie nie chce Pan nic zmienić? Jota w jotę ksero od Leszka?
Poza tym życzę powodzenia w znalezieniu drugiego chętnego. Wówczas założenie partii będzie możliwe.
(-) Daniel ax. von Witt
Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji
Poza tym życzę powodzenia w znalezieniu drugiego chętnego. Wówczas założenie partii będzie możliwe.
(-) Daniel ax. von Witt
-
Walerian von Moscow
- Kontakt:
Daniel von Witt pisze:W programie nie chce Pan nic zmienić? Jota w jotę ksero od Leszka?
Poza tym życzę powodzenia w znalezieniu drugiego chętnego. Wówczas założenie partii będzie możliwe. Nie nie zamierzam nic zmieniać a przynajmiej na razie.A po drugie o co panu chodzi przecież w takiej Sarmacji mimo że jest państwem totalitarnym i skorumpowanym to istnieje tam wiele parti jedno osobowych i jakoś się o to nie czepiają a tu tak i to jest głupie.
(-) Daniel ax. von Witt
- Oskar ben Grozny Witt
- Numer GG: 42085982
- NIM: 423923
- Herb: o03
- Kontakt:
Ale u nas jest inne prawo niż w Sarmacji. To, że w Holandii można kupić legalnie marihuanę to w Polsce też?
(—) Oskar wicehrabia ben Grozny Witt
(—) 오스카르 자작 벤 그로즈느 위트
- Daniel von Witt
- Kontakt:
Panie DjkCezarowcy - ja się nie czepiam, tylko Panu podpowiadam, jak sprawy z zakładaniem partii politycznej mają się w Królestwie. Takie jest tutaj prawo. Ponadto za tym, by partia miała min. 2 członków stoi logika, ponieważ partia jest zrzeszeniem. Zrzeszenie to nie jest jedna osoba. Partia jest tu tym samym, czym np. spółka (co do zasady) czy stowarzyszenie. Nie mogą być one jednoosobowe (nie dotyczy to spółek kapitałowych, które "zrzeszają kapitał", a nie osoby). Jedna osoba partii nie potrzebuje, mogąc natomiast wygłaszać swoje manifesty polityczne, takie jak ten, który skopiował Pan od Leszka van der Fryssau. Jednocześnie pragnę wskazać, że władza publiczna nie będzie Panu robiła przeszkód w założeniu tego ugrupowania, a wręcz przeciwnie - pomożemy na tyle, na ile to możliwe, aby mógł Pan (i ktoś jeszcze) się realizować. Dziwi mnie natomiast fakt, że to akurat Pan stawia za przykład prawo sarmackie w kwestii partii politycznych.
PS. Proszę pilnować się z cytowaniem, bo Panu nie wyszło powyżej.
(-) Daniel ax. von Witt
PS. Proszę pilnować się z cytowaniem, bo Panu nie wyszło powyżej.
(-) Daniel ax. von Witt
-
Walerian von Moscow
- Kontakt:
No cóż wybrałem akurat prawo sarmackie bo kiedyś byłem obywatelem Księstwa Sarmacji a pozatym innych praw prócz sarmackiego i dremlandzkiegp nie znam.
- Oskar ben Grozny Witt
- Kontakt:
To zamiast zakładania partii, może dowiedziałbyś się najpierw prawa Dreamlandzkiego?
(—) 오스카르 자작 벤 그로즈느 위트
-
Walerian von Moscow
- Kontakt:
E tam dremlndzkie prawo pieprzyć je a przynajmiej to z tym że muszą być co najmiej dwie osoby .Zbuduję stronę i dział a potem dodam listę chętnych do RPD i zaś dojdą nowi członkowie logika.Kurde jak widzę takie absurdalne prawa to ja się nie dziwię że Leszek odszedł z Dremlandu.Oskar ben Grozny Witt pisze:To zamiast zakładania partii, może dowiedziałbyś się najpierw prawa Dreamlandzkiego?
- Daniel von Witt
- Kontakt:
Można odwrócić Pańską wypowiedź - ja się dziwię, że Pan wrócił do Dreamlandu, skoro tu są tak absurdalne prawa :) Natomiast proszę mieć na względzie, że władza publiczna nie pozwoli Panu "pieprzyć" porządku prawnego, bo on się Panu nie podoba. To nadwątla również Pańską wiarygodność jako polityka i... kreatora praw, które chce Pan "pieprzyć", zamiast np. po prostu zmieniać.
(-) Daniel ax. von Witt
(-) Daniel ax. von Witt
-
Walerian von Moscow
- Kontakt:
No właśnie chcę zmienić to cholerne prawo jak mój ojciec Leszek między innymi zwiększenie władzy królewskiej i wprowadzonia bardziej autorytarnych rządów by naprawidź kraj od wprowadzania absurdalnych praw czy też powoływania przez większość nie zbyt inteligętnych ludzi na ważne stanowiska państwowe np.jak wybieraliście marszałka parlamentu to zamiast wybory wybitnych ludzi jak pan panie Witt czy Leszek to wybraliście Alusa który bardziej się nadaje do kabaretu.Daniel von Witt pisze:Można odwrócić Pańską wypowiedź - ja się dziwię, że Pan wrócił do Dreamlandu, skoro tu są tak absurdalne prawa :) Natomiast proszę mieć na względzie, że władza publiczna nie pozwoli Panu "pieprzyć" porządku prawnego, bo on się Panu nie podoba. To nadwątla również Pańską wiarygodność jako polityka i... kreatora praw, które chce Pan "pieprzyć", zamiast np. po prostu zmieniać.
(-) Daniel ax. von Witt
- Oskar ben Grozny Witt
- Kontakt:
Czyli rozumiem, że chcesz kandydować na przyszłego premiera?
PS. (mała rada): Zwołaj wszystkich kolegów z klasy, niech będą aktywni przez 30 dni przed wyborami i zagłosują na Ciebie.
Zresztą, chcesz "pieprzyć" Dreamlandzkie prawo, a w rzeczywistości nie miałbyś nawet możliwości, bo każde takie zgłoszenie o założenie partii jest rozpatrywane przez sąd oraz: O tym, jakie formalności muszą być spełnione, mówi ustawa o partiach politycznych z 27 czerwca 1997 r. (Dz. U. 1997 nr 98 poz. 604). Podstawowym warunkiem jest zgłoszenie partii do ewidencji prowadzonej przez Sąd Okręgowy.Wcześniej trzeba opracować jej statut oraz zebrać podpisy co najmniej 1000 obywateli polskich popierających zgłoszenie partii do ewidencji.
W Dreamlandzie jest to zrobione i logicznie, i uproszczone do minimum.
PS. (mała rada): Zwołaj wszystkich kolegów z klasy, niech będą aktywni przez 30 dni przed wyborami i zagłosują na Ciebie.
Zresztą, chcesz "pieprzyć" Dreamlandzkie prawo, a w rzeczywistości nie miałbyś nawet możliwości, bo każde takie zgłoszenie o założenie partii jest rozpatrywane przez sąd oraz: O tym, jakie formalności muszą być spełnione, mówi ustawa o partiach politycznych z 27 czerwca 1997 r. (Dz. U. 1997 nr 98 poz. 604). Podstawowym warunkiem jest zgłoszenie partii do ewidencji prowadzonej przez Sąd Okręgowy.Wcześniej trzeba opracować jej statut oraz zebrać podpisy co najmniej 1000 obywateli polskich popierających zgłoszenie partii do ewidencji.
(—) 오스카르 자작 벤 그로즈느 위트
-
Walerian von Moscow
- Kontakt:
Wiesz co chyba tak będe zaś kandydować na urząd premiera ale tylko po to by naprawić państwo a potem i zaś podam się do dymisji bo i tak zaś urząd premiera zostanie zlikwidowany.I czepiacie się mie o to że do założenia parti muszą być dwie osoby bo tak naprawdę nie podoba wam się że chce wprowadzuć zmiany zresztą wcześniej czepialiście się też o to Leszka i chcecie tylko żeby wasza partia rządziła Dremlandem by następnie móc okradać skarbiec nie jesteście lepsi od KPD a kto wie czy nawet gorsi i na tym skończę z wami rozmowę bo nie chcę już dłużej zaśmiecać tego posta .Oskar ben Grozny Witt pisze:Czyli rozumiem, że chcesz kandydować na przyszłego premiera?
-
Walerian von Moscow
- Kontakt:
I tak wiem że chciałem wczoraj ponownie do was dołączyć ale już tego żałuje.
- Daniel von Witt
- Kontakt:
Ile czasu potrwałaby ta naprawa, skoro sugeruje Pan, że przed końcem kadencji Premiera zostałoby to ukończone?DjkCezarowcy pisze:Wiesz co chyba tak będe zaś kandydować na urząd premiera ale tylko po to by naprawić państwo a potem i zaś podam się do dymisji bo i tak zaś urząd premiera zostanie zlikwidowany.
Bo muszą. Partia to współpracujący ze sobą ludzie, a nie jeden człowiek.DjkCezarowcy pisze:I czepiacie się mie o to że do założenia parti muszą być dwie osoby (...)
Mnie osobiście podoba się, że chce Pan wprowadzać zmiany. Jako członkowi innej partii niż Pan chce założyć nie podoba mi się część zmian, jakie Pan proponuje. To normalne. Inaczej zgłosiłbym akces do Pańskiej partii.DjkCezarowcy pisze:(...) bo tak naprawdę nie podoba wam się że chce wprowadzuć zmiany zresztą wcześniej czepialiście się też o to Leszka (...)
Oczywiście, że chcemy rządzić Dreamlandem jak najdłużej. To cel działania każdej partii: zdobyć władzę i utrzymywać władzę. Nie jest to jednak proste, zwłaszcza, gdy więcej frakcji zaczyna o to samo walczyć :)DjkCezarowcy pisze:(...) chcecie tylko żeby wasza partia rządziła Dremlandem (...)
To dość poważny zarzut, na potwierdzenie którego nie ma Pan żadnych dowodów. Występowanie z takimi oszczerstwami pod adresem KPA spotka się z konsekwencjami prawnymi.DjkCezarowcy pisze:(...) chcecie tylko żeby wasza partia rządziła Dremlandem by następnie móc okradać skarbiec (...)
Nie jesteśmy od nich lepsi, bo oni okradali skarbiec i my też to robimy? :DDjkCezarowcy pisze:(...) nie jesteście lepsi od KPD a kto wie czy nawet gorsi (...)
(-) Daniel ax. von Witt
-
Walerian von Moscow
- Kontakt:
Zmiany myślę że może tak z osiem miesięcy potrwają z tą korupcją to może rzeczywiście przesadziłem ale uczepiliście się na tą moją partią tak jak w Telewizjia Dremlandu na ZWM gdzie było powiedziane że strona ZWM jest brzydka i że zamiast pomoć w dalszym BRWM mam focha i zakładam własny odłam religi a to nie prawda bo chciałem bardzo pomoć BRWM w dlaszym rozwoju ale niestety jak miałem to zrobić skoro od ponad miesiąca Bractwo nie daje znaku życia .Daniel von Witt pisze:Ile czasu potrwałaby ta naprawa, skoro sugeruje Pan, że przed końcem kadencji Premiera zostałoby to ukończone?DjkCezarowcy pisze:Wiesz co chyba tak będe zaś kandydować na urząd premiera ale tylko po to by naprawić państwo a potem i zaś podam się do dymisji bo i tak zaś urząd premiera zostanie zlikwidowany.Bo muszą. Partia to współpracujący ze sobą ludzie, a nie jeden człowiek.DjkCezarowcy pisze:I czepiacie się mie o to że do założenia parti muszą być dwie osoby (...)Mnie osobiście podoba się, że chce Pan wprowadzać zmiany. Jako członkowi innej partii niż Pan chce założyć nie podoba mi się część zmian, jakie Pan proponuje. To normalne. Inaczej zgłosiłbym akces do Pańskiej partii.DjkCezarowcy pisze:(...) bo tak naprawdę nie podoba wam się że chce wprowadzuć zmiany zresztą wcześniej czepialiście się też o to Leszka (...)Oczywiście, że chcemy rządzić Dreamlandem jak najdłużej. To cel działania każdej partii: zdobyć władzę i utrzymywać władzę. Nie jest to jednak proste, zwłaszcza, gdy więcej frakcji zaczyna o to samo walczyć :)DjkCezarowcy pisze:(...) chcecie tylko żeby wasza partia rządziła Dremlandem (...)To dość poważny zarzut, na potwierdzenie którego nie ma Pan żadnych dowodów. Występowanie z takimi oszczerstwami pod adresem KPA spotka się z konsekwencjami prawnymi.DjkCezarowcy pisze:(...) chcecie tylko żeby wasza partia rządziła Dremlandem by następnie móc okradać skarbiec (...)Nie jesteśmy od nich lepsi, bo oni okradali skarbiec i my też to robimy? :DDjkCezarowcy pisze:(...) nie jesteście lepsi od KPD a kto wie czy nawet gorsi (...)
(-) Daniel ax. von Witt
Ostatnio zmieniony 11 mar 2017, 16:37 przez Walerian von Moscow, łącznie zmieniany 1 raz.
- Oskar ben Grozny Witt
- Kontakt:
Bractwo przygotowuje się do wielkich zmian, zresztą nie pytałeś się na forum o stan Bractwa...
(—) 오스카르 자작 벤 그로즈느 위트
-
Walerian von Moscow
- Kontakt:
Tak już teraz wiem że się szykujecie do wielkich zmian ale wczesniej napisałem post I Nic że dlaczego nic nie ma na BRWM i jedynie Daniel mi odpisał i potem zaś prywatnie ty no też a wpadłem na pomysł założenia Zakonu Wielkiej Małpy też przez ten artykuł http://tl.kings-man.pl/numer-21-ingawaa ... sprawdzam/.Oskar ben Grozny Witt pisze:Bractwo przygotowuje się do wielkich zmian, zresztą nie pytałeś się na forum o stan Bractwa...
- Fryderyk Orański-Nassau
- obywatel
- NIM: 132626
- Herb: c08.gif
- Kontakt:
Już chyba raz punktowałem błędy, ale niech będzie-zrobię to drugi raz.
Co znaczy mocarstwowość i jak chcesz odbudować coś, co nigdy nie istniało?Plan naprawy Dreamlandu:
[*]Odbudowanie Mocarstwowej Pozycji Dreamlandu;
Od tego już są administratorzy i moderatorzy[*]Wzmocnienie Roli Wojska jako siły dbającego o porządek i bezpieczeństwo Dreamlandczyków;
Rząd jest władzą wykonawczą, a parlament ustawodawczą. Co chcesz równać w dwóch całkowicie różnych organach?[*]Zrównanie Pozycji Rządu i Parlamentu;
Tą rolę spełniają członkowie rządu na chwilę obecną.[*]Powołanie Rady Stanu jako organu doradczego króla;
To można i bez partii. Zapraszamy do przejęcia Bombardiera.[*]Rozwój przemysłu zbrojeniowego;
Że zapytam, po co? Co nam to da?[*]Połączenie całkowitą unią realną Dwóch Koron Erbuzów w Zjednoczone Królestwo Dreamlandu i Eldelandu;
Ponawiam pytanie.[*]rząd Elderlandzki, lokalnym rządem, którego zwierznichkiem jest Minister ds. Eldelandu;
Po co nam klon?[*]rząd Elderlandzki, zbudowany na wzór Dreamlandzki bez resortów obrony i spraw zagranicznych;
(-) Fryderyk Karol Albert książę Orański-Nassau OOII ONZII
Książę Flores
"Pochlebiamy sobie patrząc na Sarmację, że zobaczcie; oni są prymitywni, a my wysublimowani. Ale wysublimowany autyzm nadal pozostaje autyzmem."JKW Aleksander, 2 października 2017 r.
"Może ten słynny dreamlandzki neoprymitywizm wcale nie jest taki zły?"
JKW Maciej II vel Helmut Pohl, 7 lutego 2019 r.

Książę Flores
"Pochlebiamy sobie patrząc na Sarmację, że zobaczcie; oni są prymitywni, a my wysublimowani. Ale wysublimowany autyzm nadal pozostaje autyzmem."JKW Aleksander, 2 października 2017 r.
"Może ten słynny dreamlandzki neoprymitywizm wcale nie jest taki zły?"
JKW Maciej II vel Helmut Pohl, 7 lutego 2019 r.
-
Walerian von Moscow
- Kontakt:
Połączenie obu królestw w jedno pozwoli powiększyć nasze znaczenie i powierchnie na arenie politycznej .No zwiększenie przemysłu zbrojeniowego pozwoli nam między innymi na obrone przez Sarmacją która już wczesniej wchłonę ła Baridas a teraz się ponoć szykuje na atak na Scholandię naszą ziemię.A zwiększenie roli króla jest po to by uchronić Dremland przed ustanawianiem absurdalnych praw i powoływanie idiotów na ważne stanowiska państwowe.Christian von Kluck pisze:Już chyba raz punktowałem błędy, ale niech będzie-zrobię to drugi raz.
Co znaczy mocarstwowość i jak chcesz odbudować coś, co nigdy nie istniało?Plan naprawy Dreamlandu:
[*]Odbudowanie Mocarstwowej Pozycji Dreamlandu;Od tego już są administratorzy i moderatorzy[*]Wzmocnienie Roli Wojska jako siły dbającego o porządek i bezpieczeństwo Dreamlandczyków;Rząd jest władzą wykonawczą, a parlament ustawodawczą. Co chcesz równać w dwóch całkowicie różnych organach?[*]Zrównanie Pozycji Rządu i Parlamentu;Tą rolę spełniają członkowie rządu na chwilę obecną.[*]Powołanie Rady Stanu jako organu doradczego króla;To można i bez partii. Zapraszamy do przejęcia Bombardiera.[*]Rozwój przemysłu zbrojeniowego;Że zapytam, po co? Co nam to da?[*]Połączenie całkowitą unią realną Dwóch Koron Erbuzów w Zjednoczone Królestwo Dreamlandu i Eldelandu;Ponawiam pytanie.[*]rząd Elderlandzki, lokalnym rządem, którego zwierznichkiem jest Minister ds. Eldelandu;Po co nam klon?[*]rząd Elderlandzki, zbudowany na wzór Dreamlandzki bez resortów obrony i spraw zagranicznych;