[GŁOSOWANIE ZAKOŃCZONO] 3/17 Odwołanie i powołanie marszałka

Dział archiwum Parlamentu Królewskiego od maja 2015 roku do lipca 2019 roku.
Awatar użytkownika
RomanoPorfavor
NIM:
Kontakt:

[GŁOSOWANIE ZAKOŃCZONO] 3/17 Odwołanie i powołanie marszałka

Post autor: RomanoPorfavor »

Towarzysze,
Niniejszym składam projekt uchwały odwołującej Marszałka Alusia de la Ciprofloksja ze sprawowanej funkcji i powołującej na to stanowisko obecnego wicemarszałka - tow. Markocjusza van Kollera.

Choć nie jest to obowiązek przy takim projekcie, proszę o dwa dni debaty, być może pojawi się inny kandydat na marszałka (nie konsultowałem z tow. van Kollerem tego projektu, więc może nie być chętny), ponadto - również, jeżeli znajdzie się kandydat - można by dodać do uchwały od razu kandydata na wicemarszałka.
UCHWAŁA PARLAMENTU KRÓLEWSKIEGO
z dnia 20 stycznia 2017 roku

Art. 1.
1. Parlament Królewski odwołuje Alusia de la Ciprofloksja z urzędu Marszałka.
2. Parlament Królewski powołuje Markocjusza van Kollera na urząd Marszałka.

Art. 2.
Uchwała wchodzi w życie w momencie ogłoszenia.
Uzasadnienie: Przyczyną dla której składam wniosek odwołanie tow. Alusia de la Ciprofloksja z urzędu Marszałka PK jest notoryczne nie przestrzeganie szeregu przepisów Regulaminu PK, m.in. art. 8 ust. 2, art. 10 ust. 2, art. 13 i 14, art. 16 ust. 4. Uwaga na nieprzestrzeganie przepisów Regulaminów była mu zwracana, jednak pozostała bez jakiegokolwiek odzewu czy reakcji korygującej blędy z jego strony.
Wandosławię!
/-/ ppłk bryg. kontr. Benedictus Juan Maximiliano Romano de Malagretta y Pigafieta da Cano del Porfavor
vel Prezerwatyw Tradycja Radziecki (MW) vel Mubarak Zprzcz (ŚKW)
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański-Nassau
obywatel
NIM: 132626
Herb: c08.gif
Kontakt:

Re: [WNIOSEK] Odwołanie i powołanie marszałka

Post autor: Fryderyk Orański-Nassau »

Problem w tym, że ostatnimi czasy baron van Koller jest niespecjalnie aktywny i martwię się, że terminy rozpoczynania, kończenia etc. debat nie zostaną dotrzymane.
(-) Fryderyk Karol Albert książę Orański-Nassau OOII ONZII
Książę Flores
"Pochlebiamy sobie patrząc na Sarmację, że zobaczcie; oni są prymitywni, a my wysublimowani. Ale wysublimowany autyzm nadal pozostaje autyzmem."JKW Aleksander, 2 października 2017 r.
"Może ten słynny dreamlandzki neoprymitywizm wcale nie jest taki zły?"
JKW Maciej II vel Helmut Pohl, 7 lutego 2019 r.

Obrazek
Awatar użytkownika
RomanoPorfavor
NIM:
Kontakt:

Przedstawiając kandydaturę tow. van Kollera kierowałem się faktem sprawowania obecnie funkcji wicemarszałka. Jeżeli faktycznie jego aktywność jest zbyt niska, można wskazać nowych kandydatów na obie te funkcje.
/-/ ppłk bryg. kontr. Benedictus Juan Maximiliano Romano de Malagretta y Pigafieta da Cano del Porfavor
Awatar użytkownika
Aleksander
członek Rządu Królewskiego
NIM: 435954
Herb: a13
Kontakt:

Post autor: Aleksander »

PTR pisze:
Uzasadnienie: Przyczyną dla której składam wniosek odwołanie tow. Alusia de la Ciprofloksja z urzędu Marszałka PK jest notoryczne nie przestrzeganie szeregu przepisów Regulaminu PK, m.in. art. 8 ust. 2, art. 10 ust. 2, art. 13 i 14, art. 16 ust. 4. Uwaga na nieprzestrzeganie przepisów Regulaminów była mu zwracana, jednak pozostała bez jakiegokolwiek odzewu czy reakcji korygującej blędy z jego strony.
Bo się sygnatury do tematów nie mieszczą, jak jest długa nazwa projektu.

No i oczywiście zarządzam dwudniową debatę. Ale z góry uprzedzam. Ja do stołka nie jestem przywiązany. Jak chcecie, to mogę ustąpić.
(-) Alexander, r.s.
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Numer GG: 41404078
NIM: 877416
Kontakt:

Re: [DEBATA] Odwołanie i powołanie marszałka

Post autor: Daniel von Witt »

Jak się nie mieszczą to robi się np. coś takiego: [ZAKOŃCZONO XL/16] UF P.w. u.o S.K. i u. o postęp. sąd.. Jednak by to zobaczyć wystarczy przejrzeć archiwum Parlamentu.

(-) Daniel ax. von Witt
Awatar użytkownika
RomanoPorfavor
NIM:
Kontakt:

Wystarczy skrócić nazwę projektu. Mnie się zawsze udawało. A przyklejanie właściwych wątków i archiwizowanie innych, a także nie prowadzenie listy członków Parlamentu to nie tłumaczy.
Awatar użytkownika
Aleksander
Kontakt:

Ja akurat wolałem napisać o wydłużenie nazwy wątku. Ogólnie rzecz biorąc Michaś to rzucasz gównem licząc, że może się do mnie przyklei.
(-) Alexander, r.s.
Awatar użytkownika
RomanoPorfavor
NIM:
Kontakt:

Mówię jak Mariusz Marx-Kolanko - jak jest. Nie przestrzegasz regulaminu to proponuję odwołanie. Tyle.
Awatar użytkownika
Aleksander
Kontakt:

Toteż wyjaśniłem, z czego to wynika i jakie kroki podjąłem, by to zmienić. Zamiast usłyszeć: Ej, Aluś, to zajebisty pomysł, dostaję po ryju tekstem, że od wieków ten problem się skrzętnie ukrywało i ja śmiem tego nie robić.
(-) Alexander, r.s.
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Kontakt:

W czym Pan Marszałek widzi problem to ja nie mam pojęcia. Ograniczona liczba znaków w tytule wątku jeszcze nikomu nie uniemożliwiała przestrzegania regulaminu Parlamentu. Aż do teraz, choć podsuwa się Panu dobre praktyki stosowane przez Marszałka Radzieckiego. Ponadto, jak Pan Radziecki wskazał, nie jest to jedyne uchybienie, którego Pan się dopuszcza jednocześnie wykazując dużą dozę ignorancji wobec zwracających Panu uwagę lordów.

(-) Daniel ax. von Witt
Awatar użytkownika
Markocjusz van Koller
NIM: 645400
Herb: m29
Kontakt:

Post autor: Markocjusz van Koller »

Szanowni Lordowie,

zgadza się - ostatnimi czasy nie byłe specjalnie aktywny w Królestwie. Było to spowodowane "realem". Jednakże wchodziłem systematycznie i stale monitorowałem to co dzieje się w Królestwie Dreamlandu.

Dziękuję za kredyt zaufania Towarzyszowi Radzieckiemu. Mogę piastować urząd Marszałka Parlamentu Królewskiego.
(-) Markocjusz baron van Koller
Awatar użytkownika
Aleksander
Kontakt:

Dobra, bo to nie ma sensu. Jutro się zdymisjonuję i niech ktoś inny pcha ten wózek. Ani z tego dodatku funkcyjnego nie ma, ani prestiżu, ani nawet wdzięczności.
(-) Alexander, r.s.
Awatar użytkownika
Markocjusz van Koller
Kontakt:

Marszałku,

Problem nie tkwi w tym, że popełnia Marszałek błędy. Wszyscy je popełniamy, bo jesteśmy tylko ludźmi. Mimo uwag i rad, jakie kierowali do Pana lordowie kompletnie je Pan zignorował. Piastuje Pan marszałkowski urząd po raz pierwszy - wszyscy parlamentarzyści mają ten fakt na względzie i podchodzą do całej sprawy z wyrozumiałością. Towarzysz Radziecki jednoznacznie zaznaczył, że mimo zwracanych sugestii Marszałek nic sobie z nimi nie zrobił.

Nie prościej uderzyć się w pierś i starać się wystrzegać podobnych przewinień w przyszłości?
Awatar użytkownika
Aleksander
Kontakt:

Nie o to chodzi. Wyjaśniłem, że problem dotyczy tego, że sygnatura się po prostu nie mieści. Nie mieści się tam częstokroć nawet określenie "GŁOSOWANIE". Co za tym idzie problem ten można rozwiązać na dwa sposoby. Albo, kultywując starodreamlandzkie tradycje bawić się w skracanie nazw, przez co tracimy możliwość szybkiego dojścia o czym jest dany temat, albo wydłużając liczbę dostępnych znaków. W tym celu poczyniłem pierwsze ruchy. Jak widać w Dreamlandzie premiowane jest kultywowanie starodreamlandzkich tradycji. Nowinkarstwo jest potępiane i karane. Skoro tak, to karę przyjmuję.
(-) Alexander, r.s.
Awatar użytkownika
Markocjusz van Koller
Kontakt:

Marszałku,

Nikt nie zamierza karać Pana w jakikolwiek sposób. Sądzę, że lordowie są ludźmi dość inteligentnymi i połapią się, że w wątku o nagłówku rozpoczynającym się od "[GŁOS.]" przeprowadzane jest głosowanie. Ułatwiajmy sobie, życie a nie utrudniajmy.
Awatar użytkownika
RomanoPorfavor
NIM:
Kontakt:

Alus pisze:Nie o to chodzi. Wyjaśniłem, że problem dotyczy tego, że sygnatura się po prostu nie mieści. Nie mieści się tam częstokroć nawet określenie "GŁOSOWANIE". Co za tym idzie problem ten można rozwiązać na dwa sposoby. Albo, kultywując starodreamlandzkie tradycje bawić się w skracanie nazw, przez co tracimy możliwość szybkiego dojścia o czym jest dany temat, albo wydłużając liczbę dostępnych znaków. W tym celu poczyniłem pierwsze ruchy. Jak widać w Dreamlandzie premiowane jest kultywowanie starodreamlandzkich tradycji. Nowinkarstwo jest potępiane i karane. Skoro tak, to karę przyjmuję.
Jakoś nie wierzę, że tak wybitny prawniczyna jak Ty nie potrafiłby przygotować projektu zmieniającego regulamin Parlamentu. Jeżeli uważasz że sygnatury są niepraktyczne - można by to raz-dwa zmienić.

Zamiast jednak wprowadzić innowację normalną drogą, postanowiłeś po prostu zignorować istniejące regulacje. Nie pierwszy raz, nie ostatni jak sądzę - w końcu to typowy kipryzm. Brakuje tylko (w tym przypadku, w innych już było) powołania się na realne prawo.

Ponadto przypominam: nadal nie odniosłeś się do innych niż tematy wątków aspektów naruszania Regulaminu. O ile sama archiwizacja to nie jest jakiś wielki problem, to już utrzymywanie aktualnej listy parlamentarzystów byłoby stosowne i przydatne dla wszystkich.
Awatar użytkownika
Aleksander
Kontakt:

PTR pisze:Jakoś nie wierzę, że tak wybitny prawniczyna jak Ty nie potrafiłby przygotować projektu zmieniającego regulamin Parlamentu. Jeżeli uważasz że sygnatury są niepraktyczne - można by to raz-dwa zmienić.
Od mojego wykształcenia realnego proszę się odstosunkować. Tu jest Dreamland, a nie Rzeczpospolita Polska ;-)
PTR pisze:Zamiast jednak wprowadzić innowację normalną drogą, postanowiłeś po prostu zignorować istniejące regulacje. Nie pierwszy raz, nie ostatni jak sądzę - w końcu to typowy kipryzm. Brakuje tylko (w tym przypadku, w innych już było) powołania się na realne prawo.
Nie wykręcaj się Ciprofloksją. Napisałem, jakie podjąłem kroki. Jakkolwiek nie wypieram się tego, że nie dałem na początku tych sygnatur, tak odrzucam w całości argument, że nic sobie z uczynionej uwagi nie zrobiłem.
PTR pisze:O ile sama archiwizacja to nie jest jakiś wielki problem
Nie jestem pewien czy dokładnie zrozumiałem o co ci z tą archiwizacją chodzi. Byłbym wdzięczny za szerszą wypowiedź.
PTR pisze:to już utrzymywanie aktualnej listy parlamentarzystów byłoby stosowne i przydatne dla wszystkich.
Lista lordów jest aktualna. Wystarczy wejść w grupy i tam kliknąć grupę "Parlament Królewski". Notabene w jej prowadzeniu zdaje się wyręczać mnie dr Witt.
(-) Alexander, r.s.
Awatar użytkownika
Oskar ben Grozny Witt
Numer GG: 42085982
NIM: 423923
Herb: o03
Kontakt:

Post autor: Oskar ben Grozny Witt »

Alus pisze:[

Od mojego wykształcenia realnego proszę się odstosunkować. Tu jest Dreamland, a nie Rzeczpospolita Polska ;-)
Problem tkwi w tym, że to ty często porownywałeś nasze prawo z Dreamlandzkim i odnosiłeś się w sprawach prawnych do reala ;-)

(—) Oskar wicehrabia ben Grozny Witt
(—) 오스카르 자작 벤 그로즈느 위트
Polyna
NIM: 278556

Post autor: Polyna »

PTR pisze:Przyczyną dla której składam wniosek odwołanie tow. Alusia de la Ciprofloksja z urzędu Marszałka PK jest notoryczne nie przestrzeganie szeregu przepisów Regulaminu PK, m.in. art. 8 ust. 2, art. 10 ust. 2, art. 13 i 14, art. 16 ust. 4. Uwaga na nieprzestrzeganie przepisów Regulaminów była mu zwracana, jednak pozostała bez jakiegokolwiek odzewu czy reakcji korygującej blędy z jego strony.
Coś ty taki formalista-kefaszysta się zrobił. Dostałeś w realu stołek genseka okręgu radomskiego Partii i przez to zboczenia zawodowego?

(a teraz możecie mnie wyjebać za naruszenie powagi parlamentu czy coś)
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Kontakt:

Za duże są tu domieszki reala. Przestańcie. Na zjeździe sobie o tym pogadacie.

(-) Daniel ax. von Witt
Zablokowany

Wróć do „Parlament Królewski 2016 — 2019”