Drodzy Państwo,
z przyjemnością informuję, że po wielu miesiącach dreptania w miejscu udało nam się przygotować pierwsze wydanie nowego pisma poświęconego problemom myśli politycznej polskiego mikroświata. Idea całego przedsięwzięcia została szczegółowo opisana w komentarzu redakcyjnym. Zapraszam w imieniu swoim i JE Simona McMelkora, któremu dziękuję za niewyczerpane pokłady cierpliwości. Z kolei JKM Robertowi dziękuję za wytrwałe motywowanie i kolejne deklaracje wiary w sens niniejszego projektu.
Krótko o zawartości.
Na pierwszy ogień poszły materiały traktujące o specyfice mikronacjonalizmu, ewidentnie w ostatnim czasie niedomagającego. Elderlandzki publicysta w swoim nokturnowym eseju stwierdza niedostatek ideowości, w czym widzi główną przyczynę obserwowanego kryzysu.
Z kolei ukrywający się pod pseudonimem autor z Dreamlandu – nie chodzi o mnie – rozkłada na czynniki pierwsze pewną powieść z 2007 roku, słusznie interpretując ją jako wykład swoiście mikronacyjnej filozofii władzy. Niejako na marginesie poddaje pod rozwagę potencjalne wyjaśnienie osobliwego fenomenu, jakim jest obecny w mikronacyjnych kręgach władzy homoerotyzm.
W przygotowaniu kolejne teksty.
Zapraszam do lektury: http://staramonarchia.wordpress.com/
(-) Jacques de Brolle
Nadciąga „Nowe Średniowiecze"
- Edward Ebruz
- obywatel
- Numer GG: 8606140
- NIM: 873817
- Kontakt:
-
Marcel Hans
- Numer GG: 1514419
- NIM:
- Kontakt:
Re: Nadciąga „Nowe Średniowiecze"
Świetna, ciekawa gazetka! Pewnie zacznę z nią polemikę
Jedno pytanie WE - czemu nie agregowana na Planecie?
Jedno pytanie WE - czemu nie agregowana na Planecie?
- Ignats ik Ruth
- NIM: 285192
- Kontakt:
Znakomite! Niestety na dłuższą lekturę nie mam czasu.. 
(—) Ignats ik Ruth
królowa-matka Baridasu, diuk Altborka, diuk-małżonek Markony, dzierżawca Wschodniego Domu
Teutończyk z Leocji, nim: 285192
królowa-matka Baridasu, diuk Altborka, diuk-małżonek Markony, dzierżawca Wschodniego Domu
Teutończyk z Leocji, nim: 285192
- Edward Ebruz
- obywatel
- Numer GG: 8606140
- NIM: 873817
- Kontakt:
Zgłoszenie wysłałem wcześniej, czekam na reakcję administratora. Miałem nadzieję, że proces został zautomatyzowany. Zakładam, że to kwestia najbliższej doby.Marcel Hans pisze: Jedno pytanie WE - czemu nie agregowana na Planecie?
Oczywiście zapraszam do polemiki, sam również wykopałem kilka starszych tekstów z "Górniczej", nie mówiąc już o "Czerwonym Sztandarze", które zamierzam poddać analizie. Przy okazji - jest pewien problem z archiwalnymi materiałami "Sztandaru"; można się do nich dostać wyłącznie przekopując "kategorie".
PS W dziale zagranicznym znajdzie Pan subforum związane z "Gazetą Górniczą".
Edward J. Ebruz, r.s.
-
Marcel Hans
- Numer GG: 1514419
- NIM:
- Kontakt:
Ja kiedyś też tak myślałem, niestety nie.Jacques de Brolle pisze: Miałem nadzieję, że proces został zautomatyzowany.
Dziękuję za słuszną uwagę - już możliwe jest przeglądanie przez panel archiwum po prawej stronie WE.Jacques de Brolle pisze: Przy okazji - jest pewien problem z archiwalnymi materiałami "Sztandaru"; można się do nich dostać wyłącznie przekopując "kategorie".
Świetny tytuł, czego spodziewałem się jak tylko zobaczyłem, że autor tworzył również Głos Weblandu. Gratulacje, niewątpliwie zapowiada się to na jeden z bardziej interesujących tytułów prasowych w v-świecie.
I jak już pisałem na forum Sarmacji, dodatkowy plus za skórkę, która ma dedykowany tabletom wygląd, dzięki któremu gazeta wygląda jeszcze bardziej profesjonalnie. Załączam jak to wygląda, strona główna + artykuł
I jak już pisałem na forum Sarmacji, dodatkowy plus za skórkę, która ma dedykowany tabletom wygląd, dzięki któremu gazeta wygląda jeszcze bardziej profesjonalnie. Załączam jak to wygląda, strona główna + artykuł
- Załączniki
-
- 1.jpg
- (244.49 KiB) Pobrany 49 razy
fajny, po prostu fajny diuk Zbyszko von Thorn-Broniek h. Kufel
"Realioza to realioza i z nią wygrać się nie da, czego Zbyszko jest najlepszym przykładem."
- Krzysztof Czuguł-Chan
"Realioza to realioza i z nią wygrać się nie da, czego Zbyszko jest najlepszym przykładem."
- Krzysztof Czuguł-Chan