Surmenia to dziś 2 osoby

Powiększanie wspólnego dobra, walki o władzę. Esencja dreamlandzkiego życia.
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Numer GG: 41404078
NIM: 877416
Kontakt:

Surmenia to dziś 2 osoby

Post autor: Daniel von Witt »

Archont Demokracji Surmeńskiej rozpoczął kolejne już chyba rozmowy na temat przyszłości politycznej Surmenii. Wpierw krótko diagnozuje wiadomy wszystkim stan Demokracji, a następnie przechodzi do pytań, kierowanych również do obcokrajowców, co można z tym państwem zrobić. I jakie podjąć leczenie.

(-) Daniel książę von Witt
Premier Rządu Królewskiego
Awatar użytkownika
RomanoPorfavor
NIM:
Kontakt:

Re: Surmenia to dziś 2 osoby

Post autor: RomanoPorfavor »

Moim zdaniem to wina Stefanosigosa.
/-/ ppłk bryg. kontr. Benedictus Juan Maximiliano Romano de Malagretta y Pigafieta da Cano del Porfavor
vel Prezerwatyw Tradycja Radziecki (MW) vel Mubarak Zprzcz (ŚKW)
Awatar użytkownika
Vladimir von Lichtenstein
NIM:
Kontakt:

Post autor: Vladimir von Lichtenstein »

Cóż, zauważę, że coś takiego przepowiadano, gdy obalano w Surmenii monarchię. Może Dreamland roztoczy swoją opiekę nad dorobkiem surmeńskim, jak roztoczył nad scholandzkim? W Dreamlandzie całkiem dobrze idzie reanimacja trupów.
Obrazek
(—) Vladimir ik Lihtenštán,
baron Järpen, następca skytyjskiego tronu
Awatar użytkownika
RomanoPorfavor
NIM:
Kontakt:

Vladimir Iwanowicz pisze:Cóż, zauważę, że coś takiego przepowiadano, gdy obalano w Surmenii monarchię.
I bardzo słusznie, że obalano. Ja zauważę, że problem powstał po tym jak sobie przetrzebili klonernię, która była i kwitła i za monarchii.
/-/ ppłk bryg. kontr. Benedictus Juan Maximiliano Romano de Malagretta y Pigafieta da Cano del Porfavor
Awatar użytkownika
Vladimir von Lichtenstein
NIM:
Kontakt:

Post autor: Vladimir von Lichtenstein »

Hmm... klony to z pewnością odegrały tutaj ważną rolę, ale obalanie monarchii ma sens, gdy jest despotyczna i uprzywilejowana. W Surmenii czegoś takiego nie było, choć przyznam, że piszę to może przez pryzmat sympatii do Markosa. Nigdy nie działałem w Surmenii i nie poznałem jej "od kuchni".
Obrazek
(—) Vladimir ik Lihtenštán,
baron Järpen, następca skytyjskiego tronu
Awatar użytkownika
RomanoPorfavor
NIM:
Kontakt:

Vladimir Iwanowicz pisze:
Hmm... klony to z pewnością odegrały tutaj ważną rolę, ale obalanie monarchii ma sens, gdy jest despotyczna i uprzywilejowana. W Surmenii czegoś takiego nie było, choć przyznam, że piszę to może przez pryzmat sympatii do Markosa. Nigdy nie działałem w Surmenii i nie poznałem jej "od kuchni".
Problem w tym, że monarchia do Surmenii w dojrzałej formie kulturowej pasuje jak pięść do nosa. Monarchistami byli Viktorjos i Markos, a nie mieli w tej mierze poparcia nawet samego króla przez większą część czasu. Jak zabrakło Paulosa i mnie żeby ich temperować, to skończyło się restauracją, zupełnie niepotrzebną.

Tak jak pisałem do Kuriera przy okazji zamieszania rok temu: obalenie monarchii było słuszne, choć niekoniecznie przeprowadzone z właściwych powodów.
Awatar użytkownika
Hadi Hoza Mahmudigos
NIM:
Kontakt:

Post autor: Hadi Hoza Mahmudigos »

Dostojni i Dostojne,
w rzeczy samej – Surmenia przechodzi przez trudny okres, w którym jest de facto zdziesiątkowana. Rzekłbym, że Surmenia to dziś 2,5 osoby, bowiem na surmeńskim forum udziela się również dostojny Orjon Surma, który nie posiada surmeńskiego obywatelstwa, jednak w moim odczuciu nadal pozostaje on Surmeńczykiem.
Mamy nadzieję, że uda nam się znaleźć metodę na uporządkowanie ustroju Surmenii, stron internetowych i przyciągnięcie do siebie Mikronautów albo – w gorszym wypadku – na stworzenie takiego klimatu, który pozwoli tym 2 osobom na dalsze kreowanie narracji państwa bez obawy o rychłe "wypalenie" tej formuły.
Obrazek
Χ.Χ.Μ., Αρ. να Σ.Δ.
Zablokowany

Wróć do „Polityka”