PROKLAMACJA KRÓLEWSKA - NASTĘPCA TRONU

Powiększanie wspólnego dobra, walki o władzę. Esencja dreamlandzkiego życia.
Awatar użytkownika
Marcin Mikołaj
król-senior
Numer GG: 6042777
NIM: 906544
Lokalizacja: Domena Królewska - Ekorre; Zjednoczone Księstwo - Książęce Miasto Buuren
Kontakt:

PROKLAMACJA KRÓLEWSKA - NASTĘPCA TRONU

Post autor: Marcin Mikołaj »

Obywatele Królestwa Dreamlandu i Eldelrandu,
Drodzy Mieszkańcy i Goście,

W życiu każdego monarchy przychodzi moment, w którym należy podjąć decyzję o v-emeryturze. Przy podejmowaniu tej decyzji konieczne jest spełnienie kilku kroków, m.in. wyznaczenie Następcy Tronu. Wybór nowego lokatora Naszego Pałacu Ekhorn należy do jednego z trudniejszych jakie przychodzi Nam podejmować od chwili przeniesienia się z Pałacu Książęcego w Buuren. Wierzymy jednak, że Nasz wybór zostanie uszanowany, a przede wszystkim przyjęty z radością i zrozumieniem zarówno wśród mieszkańców i obywateli Obu Królestw jak i za Naszymi granicami.

Korona Dreamlandzka po spełnieniu ciążącego obowiązku dynastycznego wyznaczyła dziś Jego Królewską Wysokość Jacquesa arcyksięcia de Brolle Następcą Tronu Dreamlandzkiego i Elderlandzkiego.

Wybór nie jest przypadkowy, Jego Królewska Wysokość jest jednym z najstarszych obywateli Naszej społeczności, który spożywał chleb z niejednego pieca - w przeszłości pełnił wysokie urzędy dreamlandzkie, kierował założonym stronnictwem, zasiadał w ławach poselskich. Wszyscy mieliśmy również okazję zetknąć się z twórczością Jego Królewskiej Wysokości prezentowaną na łamach Kuriera. Wierzymy, że ustępujemy miejsca świeższemu spojrzeniu na społeczeństwo i politykę Królestwa Dreamlandu, a atuty i doświadczenie Następcy Tronu przysłużą się Dreamlandowi i Elderlandowi.

W odpowiednim czasie przekażemy Koronę Naszemu Następcy i wówczas podsumujemy Nasze panowanie. Dziś natomiast zachęcam wszystkich do spotkania na IRC w ramach podwieczorka królewskiego, być może ostatniego pod Naszym przewodnictwem.

Vivat Dreamland!
Vivat Następca Tronu!
Królewski Pałąc Ekhorn,
Ekorre, 29 listopada 2015 roku
Awatar użytkownika
Sted Asketil
król-senior
NIM: 121212

Re: PROKLAMACJA KRÓLEWSKA - NASTĘPCA TRONU

Post autor: Sted Asketil »

Gratuluje Nastepcy Tronu :)

Czas na podziekowania jeszcze nie nadszedl :)

Sted diuk Asketil
Awatar użytkownika
RIIF
król-senior
NIM: 747065
Herb: herb_kd_krolRCA
Kontakt:

Post autor: RIIF »

Wasza Królewska Mość,

Gratuluję następcy! I Następcy gratuluję Zaszczytu!

Kłaniam się bijąc głośne brawa!
Robert Fryderyk, c.s, r. s., p.s., KKdrOD, KCO
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Numer GG: 41404078
NIM: 877416
Kontakt:

Post autor: Daniel von Witt »

Przyłączam się do gratulacji dla Jego Królewskiej Wysokości. Cieszę się z dokonanego wyboru naszego przyszłego władcy kierując jednocześnie wyrazy uznania dla roztropności i mądrości Jego Królewskiej Mości przy podejmowaniu tej na pewno trudnej decyzji.

(-) Daniel markiz von Witt
Awatar użytkownika
Edward Ebruz
obywatel
Numer GG: 8606140
NIM: 873817
Kontakt:

Post autor: Edward Ebruz »

Przepraszam za tę niepokojącą zwłokę. Od dwóch dni walczę z męczącym przeziębieniem, z trudem lepię myśli i właściwie jedynie bujam się w fotelu. Nie chodzi tu o komentarz do meczu piłkarskiego, więc musiałem to sobie wszystko w głowie poukładać.

Dziękuję za ten szczególny dowód zaufania. Dziękuję również za wszystkie wyrazy sympatii. Mam wrażenie, że cokolwiek bym w tym miejscu napisał, nie zdołam uniknąć pewnej dozy teatralnej pretensjonalności, którą chyba wszyscy jesteśmy już znużeni. Spróbuję zatem inaczej, wyjaśniając, czego można, a czego nie należy się spodziewać.

• (-) Jacques de Brolle
Awatar użytkownika
Fernando de Córdoba
NIM:
Kontakt:

Post autor: Fernando de Córdoba »

Obrazek
Obrazek
NOTA GRATULACYJNA

Wasza Królewska Mość.

W imieniu Korony Skarlancjkiej oraz Imperium Skarlandzkiego pragnę pogratulować Waszemu Majestatowi proklamacji Następcy Tronu Królestw Dreamlandu i Elderlandu. Gratulujemy również Jego Królewskiej Wysokości Jakubowi de Brolle przystąpienia do Rodu Królewskiego.

Dano w Pałacu Królewskim w Toledo we wspomnienie Świętego Franciszka Ksawerego, prezbitera, Anno Domini MMXV

/-/ Fernando Álvarez d'Este y Córdoba
/-/ Fernando Álvarez d'Este y Córdoba

Kardynał Biskup Świętego Kościoła Rotryjskiego
Arcybiskup Trydentu,
Książę Modeny, Hrabia Reggio Emilia, Pan Frascati
Obrazek
Awatar użytkownika
Edward Ebruz
obywatel
Kontakt:

Kłaniam się nisko Jej Królewskiej Mości.

• (-) Jacques de Brolle
Robert I, RS.
król-senior
Numer GG: 3258225
NIM: 833216
Herb: r02
Kontakt:

Post autor: Robert I, RS. »

Wasza Królewska Mość,

Moje najserdeczniejsze gratulacje! Przyjął Wasza Królewska Mość na siebie ogromną odpowiedzialność i ufam w to, że Panowanie Waszej Królewskiej Mości przysłuży się odbudowie Królestwa i wprowadzi je na nowe tory, czego oczywiście ze wszech miar życzę.
(-) Robert I, RS.
dr net. nauk prawnych
Awatar użytkownika
Edward Ebruz
obywatel
Kontakt:

Serdecznie dziękuję Waszej Królewskiej Wysokości.

Przed wszystkim jednak - witam na starych śmieciach. To dla mnie naprawdę miła niespodzianka. Mam nadzieję, że WKW zostanie z nami na dłuższą chwilę.
  • (-) Edward II, r.
Awatar użytkownika
rogdart
Numer GG: 5739863
NIM: 218175
Kontakt:

Post autor: rogdart »

Wasza Królewska Mość

Na ogół trzymam się na uboczu spraw dreamlandzkich, które ze wzgledu na pamięć o jego wielkości nieco mnie onieśmielają. Obecnie „wgryzam” się ponownie w problemy Elderlandu. Jednak obecna okoliczność jest dla mnie tak wyjątkowa, że ucieszyłem sie bardzo gdy natrafiłem na informację o wyznaczeniu następcy tronu w osobie szczególnej, ktorą zawsze bardzo szanowałem, i przejęciu władzy królewskiej. Serdecznie gratuluję nowemu królowi Dreamlandu i Elderlandu i wierzę, że będzie to panowanie odwrócenia większości niepokojących tendencji w ruchu mikronacyjnym nie tylko naszych narodów.
Awatar użytkownika
Edward Ebruz
obywatel
Kontakt:

Serdecznie dziękuję za te słowa.

• (-) Edward II, r.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polityka”