Urealnienie Królestwa i Zjazd
- Panevnick
- NIM: 300929
- Kontakt:
Urealnienie Królestwa i Zjazd
Drodzy Dreamlandczycy,
20 lipca br. Jego Królewska Mość Marcin I Mikołaj ogłosił Ustawę Federalną o urealnieniu Królestwa Dreamlandu, która zobowiązuje Rząd Królewski do zorganizowania zgromadzenia członków-założycieli Stowarzyszenia Miłośników Królestwa Dreamlandu.
W rocznicę powstania Dreamlandu powstać ma stowarzyszenie, które będzie zapleczem Królestwa w realu. Z tej okazji w Krakowie odbędzie się zjazd założycielski.
W związku z tym, iż 1 sierpnia wypada w piątek, a sporo osób wolałoby inny termin zamieszczam ankietę odnośnie daty spotkania. W sprawach zjazdu proszę kontaktować się z Dino baronem von Djokiciem-Kriegiem lub ze mną osobiście.
Zachęcam do głosowania i udziału w zjeździe. :)
20 lipca br. Jego Królewska Mość Marcin I Mikołaj ogłosił Ustawę Federalną o urealnieniu Królestwa Dreamlandu, która zobowiązuje Rząd Królewski do zorganizowania zgromadzenia członków-założycieli Stowarzyszenia Miłośników Królestwa Dreamlandu.
W rocznicę powstania Dreamlandu powstać ma stowarzyszenie, które będzie zapleczem Królestwa w realu. Z tej okazji w Krakowie odbędzie się zjazd założycielski.
W związku z tym, iż 1 sierpnia wypada w piątek, a sporo osób wolałoby inny termin zamieszczam ankietę odnośnie daty spotkania. W sprawach zjazdu proszę kontaktować się z Dino baronem von Djokiciem-Kriegiem lub ze mną osobiście.
Zachęcam do głosowania i udziału w zjeździe. :)
(-) Paul diuk von Panevnick
- Marcin Mikołaj
- król-senior
- Numer GG: 6042777
- NIM: 906544
- Lokalizacja: Domena Królewska - Ekorre; Zjednoczone Księstwo - Książęce Miasto Buuren
- Kontakt:
Re: Urealnienie Królestwa i Zjazd
Do zakończenia głosowania pozostało jeszcze kilka dni, zachęcam do wzięcia udziału:)
(-) Marcin Mikołaj, R.
(-) Marcin Mikołaj, R.
- Otton van der Berg
- NIM: 108161
- Kontakt:
Nie biorę udziału w ankiecie bo nie będę na zjeździe a nie chcę burzyć komuś planów.
- Marcin Mikołaj
- król-senior
- Lokalizacja: Domena Królewska - Ekorre; Zjednoczone Księstwo - Książęce Miasto Buuren
- Kontakt:
Zaproszenie dotyczy oczywiście obu czynności - wzięcia udziału w ankiecie i przyjazdu :)
(-) Marcin Mikołaj, R.
(-) Marcin Mikołaj, R.
Ekscelencje
Czy każdy zjazd KD musi się odbywać w krakowie?
Czy każdy zjazd KD musi się odbywać w krakowie?
Dumna obywatelka Unii
- Dino von Djokić-Krieg
- NIM: 482866
- Kontakt:
Wasza Ekscelencjo,
Sierpniowy zjazd jest połączony z założeniem stowarzyszenia Miłośników Królestwa Dreamlandu. Zgodnie z zapowiedzią Premiera następne spotkanie realowe Dreamlandczyków i Przyjaciół KD odbędzie się w centralnej Polsce :)
Ps.
swoją drogą Kraków to piękne miasto :)
Sierpniowy zjazd jest połączony z założeniem stowarzyszenia Miłośników Królestwa Dreamlandu. Zgodnie z zapowiedzią Premiera następne spotkanie realowe Dreamlandczyków i Przyjaciół KD odbędzie się w centralnej Polsce :)
Ps.
swoją drogą Kraków to piękne miasto :)
(-) Dino wicehrabia von Djokić-Krieg
- Marcin Mikołaj
- król-senior
- Kontakt:
Szanowna Pani,
Nie każdy odbywał się w Krakowie :) Były zjazdy w Łodzi, Katowicach, Warszawie i częściowy nieoficjalny we Wrocławiu :)
(-) Marcin Mikołaj, R.
Nie każdy odbywał się w Krakowie :) Były zjazdy w Łodzi, Katowicach, Warszawie i częściowy nieoficjalny we Wrocławiu :)
(-) Marcin Mikołaj, R.
Wasze Ekscelencje
W takim wypadku proszę wybaczyć moją ignorancję. Pobieżnie sprawdziłam i wydawało mi się że co zjazd to Kraków :)
Na stronie Księstwa Sarmacji zauważyłam dodatkowo iż organizują oni zjazd w jakimś ośrodku agroturystycznym dla wszystkich. Czy nigdy nie było chęci, aby dokonać organizacji takiego bardziej mikroświatowego zjazdu?
W takim wypadku proszę wybaczyć moją ignorancję. Pobieżnie sprawdziłam i wydawało mi się że co zjazd to Kraków :)
Na stronie Księstwa Sarmacji zauważyłam dodatkowo iż organizują oni zjazd w jakimś ośrodku agroturystycznym dla wszystkich. Czy nigdy nie było chęci, aby dokonać organizacji takiego bardziej mikroświatowego zjazdu?
Dumna obywatelka Unii
- Edward Ebruz
- obywatel
- Numer GG: 8606140
- NIM: 873817
- Kontakt:
Jeśli dobrze liczę, na cztery (duże) ostatnie zjazdy aż trzy odbyły się w Krakowie, a jeden na krakowskich przedmieściach - czyli w Katowicach. Więc intuicja p. Krystyny jak najbardziej słuszna. A mówiąc już zupełnie poważnie - trudno mi sobie nawet wyobrazić, kto mógłby zająć się organizacją spotkania na północy. Zdecydowana większość aktywnych Dreamlandczyków mieszka na Górnym Śląsku, w Krakowie i na Podkarpaciu. Możemy w ramach eksperymentu spróbować umówić się w Toruniu, Łodzi lub choćby Warszawie, ale obawiam się, że w obecnych warunkach wyglądałoby to tak, że 8-10 osób z Małopolski przyjechałoby do 1-2 z Mazowsza. O ile te raczyłyby się pojawić lub otrzymałyby zgodę rodziców na dwudniową absencję poza domem. To się po prostu nie kalkuluje.
Byłoby świetnie, gdyby w tym wątku pojawiły się precyzyjne deklaracje ze strony osób, które wiedzą, że na pewno pojawią się w kolejny weekend pod Wawelem.
Byłoby świetnie, gdyby w tym wątku pojawiły się precyzyjne deklaracje ze strony osób, które wiedzą, że na pewno pojawią się w kolejny weekend pod Wawelem.
- (-) Jacques de Brolle
- Panevnick
- Kontakt:
Zapowiedziałem Zjazd, więc wypada, aby się pojawić ;)
Z tego co wiem, to część "śląskiej delegacji" pojawi się już koło południa pod Wawelem.
Z tego co wiem, to część "śląskiej delegacji" pojawi się już koło południa pod Wawelem.
Witam
Jacquesie Katowice to przedmiescie Gliwic a nie Krakowa pomylilo Ci sie cos ;)
Ja niestety sie nie pojawie (widze te wybuchy radosci przed kompami...)obiecalem szefowi juz 2 tygodnie temu ze przyjde do pracy. No chyba ze po pracy ale nie wiem czy zdaze na jakas sensowna godzine :(
Pozdrawiam Albon
Jacquesie Katowice to przedmiescie Gliwic a nie Krakowa pomylilo Ci sie cos ;)
Ja niestety sie nie pojawie (widze te wybuchy radosci przed kompami...)obiecalem szefowi juz 2 tygodnie temu ze przyjde do pracy. No chyba ze po pracy ale nie wiem czy zdaze na jakas sensowna godzine :(
Pozdrawiam Albon
- Panevnick
- Kontakt:
Nie wiedziałem, że Katowice są aż tak atrakcyjne, że każdy chce je mieć :DJacquesie Katowice to przedmiescie Gliwic a nie Krakowa pomylilo Ci sie cos
A tak na marginesie, to swego czasu PKF (Polska Kronika Filmowa - dla urodzonych po '89 roku) w latach siedemdziesiątych minionego stulecia fantazjowała co będzie w roku 2000. I wyszło im, że powstanie supermiasto z połączenia Katowic i Krakowa. ;)
- Panevnick
- Kontakt:
Albonie, zdążysz, zdążysz ;) Nie gwarantuję, że poczekamy z piciem, ale na Ciebie poczekamy. ;)
- Pavel Svoboda
- król-senior
- Numer GG: 1935862
- NIM: 509280
- Kontakt:
Ja jestem z północy i zgadzam się w pełni z Jacques'm. Zjazdy w dosyć naturalny sposób podążają za demografią Dreamlandu. Obecnie większość aktywnych osób skupia się na południu i tam odbywają się zjazdy. Jeśli cofnąć kalendarz kilka-kilkanaście lat wstecz, Krakowiacy i Górale byli mniej aktywni, a prawie wszystkie zjazdy odbywały się w Warszawie i Łodzi, gdzie mieszkało bardzo wielu aktywnych wtedy Dreamlandczyków.
Najłatwiejszym sposobem sprawdzenia, czy zjazd jest możliwy w moim rejonie jest podjęcie próby zorganizowania takowego. Bywałem na "zjazdach" nawet dwuosobowych. Także takie spotkania są bardzo przyjemne, więc niczym się nie ryzykuje :)
Najłatwiejszym sposobem sprawdzenia, czy zjazd jest możliwy w moim rejonie jest podjęcie próby zorganizowania takowego. Bywałem na "zjazdach" nawet dwuosobowych. Także takie spotkania są bardzo przyjemne, więc niczym się nie ryzykuje :)
(-) Pavel Svoboda, r.s.
- Otton van der Berg
- Kontakt:
Jeżeli większość populacji Dreamlandu mieszka na Dolnym Śląsku również nie widzę w tym nic dziwnego że w tamtym rejonie odbywają się zjazdy. Chciałbym widzieć kto przyjechałby do Piły dajmy na to gdzie ja mam najbliżej(i najwygodniej), to normalne że to się nie kalkuluje.
- Marcin Mikołaj
- król-senior
- Kontakt:
Większość aktywnych osób obecnie chyba mieszka w Małopolsce i Górnym Śląsku :)
Próbować organizować mniejszy zjazd można zawsze - jak napisał JKW Pavel Svoboda nawet zjazd z dwoma osobami może być ciekawy :)
(-) Marcin Mikołaj, R.
Próbować organizować mniejszy zjazd można zawsze - jak napisał JKW Pavel Svoboda nawet zjazd z dwoma osobami może być ciekawy :)
(-) Marcin Mikołaj, R.
- Panevnick
- Kontakt:
Zapraszamy na ZJAZD KD w sobotę 2 sierpnia br. o godz. 18:00 w Krakowie pod Barbakanem.
Uczestnicy, którzy nie posiadają jeszcze numerów tel do Dino von Djokicia-Kriega lub do mnie proszeni są o kontakt.
Uczestnicy, którzy nie posiadają jeszcze numerów tel do Dino von Djokicia-Kriega lub do mnie proszeni są o kontakt.
- Otton van der Berg
- Kontakt:
Dzisiaj zaczął się zjazd Sarmancki niedaleko Piły :-D ;-)