Wasza płyta roku 2013

Strefa krwawej wolności. Można dostać pasem po głowie, można też się zrelaksować i porozmawiać o realu.
Awatar użytkownika
Pavel Svoboda
król-senior
Numer GG: 1935862
NIM: 509280
Kontakt:

Wasza płyta roku 2013

Post autor: Pavel Svoboda »

Witam,

Styczeń to często czas podsumowań ubiegłego roku. Chciałbym spytać o Wasze podsumowania muzyczne 2013. Co uważacie za płytę roku? Który album był dla Was indywidualnie najbardziej wyrazistym/ciekawym/istotnym odkryciem ubiegłego roku?

Temat off-topicowy i jako taki opublikowany w Kawiarni, jednak jeśli będą ciekawe odpowiedzi, chciałbym spróbować posłużyć się nimi w skompilowaniu audycji noworocznej w Radiu Rocznica.

Pozdrawiam,
(-) Pavel Svoboda, r.s.
Awatar użytkownika
Paweł van der Gibson
NIM: 847275
Kontakt:

Re: Wasza płyta roku 2013

Post autor: Paweł van der Gibson »

Jak tak posprawdzałem to wszystkie, ostatnie, dobre płyty są z 2012 :(
Paweł van
der Gibson
Awatar użytkownika
Pavel Svoboda
król-senior
Numer GG: 1935862
NIM: 509280
Kontakt:

Post autor: Pavel Svoboda »

Przyznam, że mam nieco podobnie. 2012 był chyba bardzo dobrym rokiem. Coś tam jednak by się znalazło z 2013 roku. Np. bardzo mi się podoba nowa płyta Portugal. The Man "Evil Friends"
(-) Pavel Svoboda, r.s.
Awatar użytkownika
Otton van der Berg
NIM: 108161
Kontakt:

Post autor: Otton van der Berg »

Nie wiem jaka to płyta i z lenistwa nie zamierzam szukać, jednak Pitbull ostatnimi czasy kasuje niezłe duety to z kei$ą a wcześniej z Jennifer.
(-)Wicehrabia Otton van der Berg OOIII ONZII
Obrazek
ObrazekObrazek>>>
Lenno Alhambra
Awatar użytkownika
Sted Asketil
król-senior
NIM: 121212

Post autor: Sted Asketil »

Tez mialem problem... Chyba jednak najbardziej ucieszylem sie z powrotu Edyty Bartosiewicz i jej “Renovatio”....

Za to tak naprawde dopiero w zeszlym roku odkrylem "Muze" (2010) Dzemu- nie mowie tu tylko o "Partyzancie" dosc szeroko znanym i granym w radio. Ale rowniez "To wszystko co mam", "Szara mgla", "Za to ze zyje" czy tez boskie "Bujam sie".

Jezeli ktos lubi takie dzemowe sesyjki to polecam - Maciej Balcar znakomicie zgral sie z reszta zespolu.

Jednak gdyby wybrac tylko jedno... to Edyta...

Sted

ps. Jezeli szukasz Pavle pomyslu na audycje to moze cos w stylu audycji tematycznych? Muzycznie (rock, blues itp) badz dekadami - muzyka lat 50, 60 itd...
Awatar użytkownika
Stanisław Krzeptowski
Numer GG: 45773963
NIM:
Kontakt:

Post autor: Stanisław Krzeptowski »

A ja podam kilka płyt, mam nadzieję, że nie będzie to jakaś gafa.

OneRepublic-Native:Ciekawa płyta,piosenki wpadające w ucho, w sam raz do posłuchania w drodze.Bardzo przyjemna piosenka "Something I Need"

Mark Owen-The Art of Doing Nothing:Na płytę trafiłem przypadkiem, przesłuchałem ją z ciekawości i ze względu na moją sympatię do Owena(Mark jest członkiem Take That).Płyta całkowicie trafiła w moje gusta, kilka piosenek z tego albumu absolutnie mogło stać się hitami("Stars", "Us And Ours", "Carnival") i dziwi mnie czemu się tak nie stało, może to kwestia gustu innych osób, może kwestia małej promocji płyty.Nie wiem.Tak czy inaczej, gorąco polecam.

Dizzee Rascal-The Fifth:Płyta w porządku, nie porywa, ani nie rozczarowuje.Moim zdaniem na szczególną uwagę zasługuje piosenka "Goin' Crazy"(duet z Robbie Williamsem).
Ta piosenka to też mój kandydat na przebój u nas w mikronacjach.

Robbie Williams-Swings Both Ways:Osobiście dla mnie jest to największe rozczarowanie roku.Wydawało mi się że Williams zawsze będzie tworzyć dobrą muzykę, jego wcześniejszy album(Take The Crown) całkowicie mnie zachwycił.W wypadku Swings Both Ways niestety było inaczej.Albumu broni piosenka "Go Gentle", która osobiście jest jedną z moich ulubionych, ciekawa jest również inna aranżacja hitu RW "Supreme", tutaj wydana jako "Swing Supreme".Jednak poza tymi piosenkami zdecydowanie odradzam ten album.

One Direction-Midnight Memories:Zespół budzi całkowicie skrajne emocje:Jedni ich kochają, inni nienawidzą.Jest też trzecia grupa, która raczej się nimi nie interesuje.Ja również się do niej zaliczałem, jednak w wakacje znajoma pokazała mi teledysk do "Best Song Ever", piosenka nawet mi się spodobała, teledysk również(wielki plus za poczucie humoru w tym teledysku).Chwila konsternacji nastąpiła dopiero wówczas, gdy dowiedziałem się że to 1D, nie słuchałem ich nigdy wcześniej, ale wydawali mi się mało ciekawi.Kolejny singiel z tej płyty "Story of My Life" zachwycił mnie zarówno muzycznie jak i wizualnie(bardzo ładny teledysk, ciekawie łączący dzieciństwo chłopaków z czasami obecnymi), oprócz tych dwóch piosenek polecam również:"Midnight Memories" i "Happily".Inne piosenki z Midnight Memories również ciekawe, widać, a właściwie słychać, że chłopaki z 1D dojrzeli, odchodzą od słodkiego popu na rzecz pop-rocku, co w ich przypadku jest strzałem w dziesiątkę.
Obrazek
Awatar użytkownika
Leonid von Lampe
NIM:
Kontakt:

Post autor: Leonid von Lampe »

Jeśli chodzi o moją ulubioną płytę z 2013 roku, to oczywiście jest nią "Out Among the Stars" - Johnny Cash. Na tej płycie znajdują się utwory niedawno odkrytych oraz nigdzie niepublikowanych nagrań tego legendarnego wykonawcy.
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Kawiarnia”