Powitania nadszedł czas

Masz pytania? Chcesz się nam przedstawić? Wejdź, to idealne miejsce na start.
Awatar użytkownika
budda1988
NIM:
Kontakt:

Powitania nadszedł czas

Post autor: budda1988 »

Witam serdecznie!

Na wstępie warto się przywitać! Nazywam się Paulus Buddus i przybyłem do Was prosto z Księstwa Sarmacji. Witam na wstępie władze Królestwa Dreamlandu, wszystkich obywateli i mieszkańców. Dlaczego do Was i co tu robię? Na wstępie powiem o moim powodzie - zawsze marzyłem zostać podróżnikiem i tak też się stało. I pierwsze kroki kieruję do Was.
Hmm chciałbym poznać polskie mikronacje. Zobaczyć jak wyglądają inne virtualne państwa. Mam nadzieję, że przygarniecie mnie i pozwolicie czasem Was odwiedzać i poopowiadacie jak to wszystko wygląda u Was.

P.S. Tak na marginesie - przydałby się jakiś przewodnik lub przewodniczka po Waszym Królestwie, czy byłaby taka możliwość, aby ktoś pomógł mi poznać jak to wszystko funkcjonuje? :)

z wyrazami szacunku,
(-)Paulus Buddus

obywatel Sarmacki
Minister Spraw Obywatelskich KS
Minister-Wiceprezydent Baridasu
Sekretarza Królewskiego Miasta Almera
p.o. Komendanta WKU
redaktor naczelny HisMag oraz Myśl Narodowa
twórca Narodowej Sarmacji
Awatar użytkownika
Sted Asketil
król-senior
NIM: 121212

Re: Powitania nadszedł czas

Post autor: Sted Asketil »

Witam ponownie :)

Krotki tutorial znajduje sie tutaj - http://dreamland.net.pl/tutorial

Prosze pisac i pytac smialo na forum - ktos zawsze odpowie i udzieli odpowiedzi. Zapraszam rowniez ponownnie na nasz IRC-owy kanal #5prowincji. Wiecej informacji na stronie kanalu (http://irc.ty-i.net), lub tu na forum - http://dreamland.net.pl/forum/viewtopic.php?f=24&t=381

Pozdrawiam,
Awatar użytkownika
budda1988
NIM:
Kontakt:

Przeczytałem tutorial i co dalej? Czy u Was jest jakiś system, żeby zarabiać pieniądzę? Czy mogę dom kupić nie będąc obywatelem?
(-)Paulus Buddus

obywatel Sarmacki
p.o. Komendanta WKU
Awatar użytkownika
Sted Asketil
król-senior
NIM: 121212

Post autor: Sted Asketil »

Jak pan wie jestem w trakcie fazy poczatkowej (zapis/wybor miasta i inne takie) urzadzania sobie gniazdka w KS. I musze zdecydowanie stwierdzic ze nie dostanie Pan podobnych "atrakcji" w KD.
Szczerze mowiac do tej pory bylem przeciwnikiem (moze raczej bylo mi to obojetne) aspektu gospodarczego w wirtualnym panstwie. Dostrzegam jednak (obserwuje to od srodka dopiero od wczoraj) jedna bardzo ciekawa zalete - by "zarabiac" musimy pisac na forum, bublikowac cos, komentowac. To wymusza w pewien sposob ruch na forum i stronach ktore nie sa martwe. Jest to bardzo wazne dla nowego, potencjalnego obywatela - co by nie mowic dziala to przyciagajaco.

A u nas? Gospodarke ogranicza tylko wyobraznia - zarobic mozna na wszystkim. Kupic rowniez mozesz wszystko, no prawie wszystko :)
Nie przypominam sobie by byly jakies ograniczenia dotyczaczace kupowania dzialki/domu przez obcokrajowcow.

Fajna opcja (warta przedyskutowania i wprowadzenia gdy juz powstalby nasz system gospodarczy) byla by jakas autpomatyczna wymiana waluty pomiedzy KS i KD.

Calosc jest taka, jakby to powiedziec... statyczna. Mozna by to porownac do stron w html-u i stronach dynamicznych z php. Zostalismy w poprzedniej epoce pod tym wzgledem. Ale jak mowilem dla wielu osob gospodarka jest zbednym dodatkiem i chyba dla tego Dreamland jeszcze zyje :)

Moze ktorys z Burmistrzow miast zaoferuje Panu dzialke uzgadniajac inwidualnie zaplate w libertach?

Pozdrawiam :)

Ps Wlasnie rozmawiam z Sarmatami na IRC-u ktorzy uswiadamiaja mnie ze wcale nie jest tak do konca rozowo... Ludzie maja na kontach pokazne sumy nie majac ich na co wydac.

Zlotego srodka chyba nigdy nie osigniemy..

-edit-
A jak Pan bardzo mocno chce dzialke pod dom to mozemy pomyslec nad wieczysta (darmowa) dzierzawa gruntu. Mam w posiadaniu kilka kamykow piasku...
Awatar użytkownika
budda1988
NIM:
Kontakt:

No zamieszkałem w Królestwie Weblandu, chciałem w mieście Elsynor, ale ładna Pani burmistrz nie odpisuje i nie proponuje wykupu działki.
(-)Paulus Buddus

obywatel Sarmacki
p.o. Komendanta WKU
Awatar użytkownika
Mackenzie
NIM: 645257
Kontakt:

Post autor: Mackenzie »

Działkę można w każdej chwili kupić. A gdzie pan wysłał wiadomość? :)
Mackenzie wicehrabina Gordon-Berg
Awatar użytkownika
budda1988
NIM:
Kontakt:

Ja nei wiedziałem, że wiadomość trzeba wysłać. Mam pytanie? Czemu tutaj się nic ie dzieje? IRC pusty. Forum, hmm przyzwyczajonby jestem w Sarmacji, że na forum co 10 min trzeba klika "zaznacz jako przeczytane". Hmm kto mnie tutaj oprowadzi? :D czytalem wstep, ale dalej nei moge rozgryzc tego kraju :P
(-)Paulus Buddus

obywatel Sarmacki
p.o. Komendanta WKU
ODPOWIEDZ

Wróć do „Jesteś tutaj nowy?”