W dniu dzisiejszym powołaliśmy nowego Namiestnika Koronnego Luindoru. Życzymy Jego Ekscelencji Martinowi markizowi de Joustin sukcesów, gdyż sukces Unii jest oczywiście sukcesem całego Królestwa. Jesteśmy przekonani, że połączenie zapału i doświadczenia Jego Ekscelencji to znakomite warunki dla zdecydowanie twórczego administrowania powierzoną Prowincją.
Chcielibyśmy w tym miejscu podziękować jednocześnie Jego Ekscelencji Michałowi wicehrabiemu von Nadolanczykowi. Postawa Jego Ekscelencji może służyć wszystkim Dreamlandczykom za wzór obywatelskiej postawy. Jego Ekscelencja w chwili potrzeby nie wahał się objąć stanowiska niewątpliwie jednego z najtrudniejszych – zwłaszcza ówcześnie – w całym Królestwie. Jednocześnie zaś, gdy ta pilna potrzeba ustała, bez zbędnych dywagacji a przede wszystkim egoizmu, zdecydował o przyjęciu innej roli w administracji krajowej. Mieliśmy okazję już wyrazić uznanie Korony dla Jego Ekscelencji przy okazji nobilitacji i tą ocenę nadal w pełni podtrzymujemy.
Nowy namiestnik
- APRS
- król-senior
- Numer GG: 2587993
- NIM: 607400
- Kontakt:
Re: Nowy namiestnik
Te stare przyzwyczajeniaAIPR pisze:W dniu dzisiejszym powołaliśmy nowego Namiestnika Koronnego Luindoru.
- Marcin Mikołaj
- król-senior
- Numer GG: 6042777
- NIM: 906544
- Lokalizacja: Domena Królewska - Ekorre; Zjednoczone Księstwo - Książęce Miasto Buuren
- Kontakt:
Wasza Królewska Mość,
Drodzy Dreamlandczycy,
Dziękuję za zaufanie jakim zostałem obdarzony, z całych sił będę starał się wypełnić powierzone obowiązki. Jednocześnie dziękuję poprzednikom za trud włożony w stawianie pierwszych kroków w nowej rzeczywistości jaką niewątpliwie jest Unia Suadadzka - można powiedzieć, że jest to całkowicie nowy świat, który trzeba na nowo ukształtować zachowując dotychczasowe osiągnięcia obu byłych już Prowincji Królestwa Dreamlandu.
Większość z Was zna mnie, dlatego też nie muszę zapewniać, że na brak wszelkiego rodzaju wrażeń nie będzie można narzekać - zdaję sobie sprawę z tego, że nie ma takiej możliwości, aby dogodzić każdemu, jednakże będę robić to, co uważam za słuszne, a przede wszystkim to co będzie służyło dobru powierzonej mi Prowincji. Nie obiecuję gruszek na wierzbie, ale sensowne rozwiązania, które łącząc z dotychczasową tradycją mojej ojczyzny, a także jej jakże bliskiej siostry, postaram się wpleść i umiejętnie wykorzystać do kreowania tego świata, aby pamięć zarówno o Księstwie Furlandii jak i Księstwie Luindoru nigdy nie zaginęła, a miała pełną możliwość rozwoju, a i może w dalszej przyszłości samodzielnego bytu.
Na ten Nowy Rok, który zaczął się parę dni temu życzę sobie, aby każdy pomysł, który wart będzie realizacji mógł rozwijać się z pełną parą w Unii Saudadzkiej.
Drodzy Dreamlandczycy,
Dziękuję za zaufanie jakim zostałem obdarzony, z całych sił będę starał się wypełnić powierzone obowiązki. Jednocześnie dziękuję poprzednikom za trud włożony w stawianie pierwszych kroków w nowej rzeczywistości jaką niewątpliwie jest Unia Suadadzka - można powiedzieć, że jest to całkowicie nowy świat, który trzeba na nowo ukształtować zachowując dotychczasowe osiągnięcia obu byłych już Prowincji Królestwa Dreamlandu.
Większość z Was zna mnie, dlatego też nie muszę zapewniać, że na brak wszelkiego rodzaju wrażeń nie będzie można narzekać - zdaję sobie sprawę z tego, że nie ma takiej możliwości, aby dogodzić każdemu, jednakże będę robić to, co uważam za słuszne, a przede wszystkim to co będzie służyło dobru powierzonej mi Prowincji. Nie obiecuję gruszek na wierzbie, ale sensowne rozwiązania, które łącząc z dotychczasową tradycją mojej ojczyzny, a także jej jakże bliskiej siostry, postaram się wpleść i umiejętnie wykorzystać do kreowania tego świata, aby pamięć zarówno o Księstwie Furlandii jak i Księstwie Luindoru nigdy nie zaginęła, a miała pełną możliwość rozwoju, a i może w dalszej przyszłości samodzielnego bytu.
Na ten Nowy Rok, który zaczął się parę dni temu życzę sobie, aby każdy pomysł, który wart będzie realizacji mógł rozwijać się z pełną parą w Unii Saudadzkiej.
-
Robert I, RS.
- król-senior
- Numer GG: 3258225
- NIM: 833216
- Herb: r02
- Kontakt:
Gratuluję i życzę wielu sukcesów oraz nieustającej chęci do pracy na rzecz Unii i Królestwa 
(-) Robert I, RS.
dr net. nauk prawnych
dr net. nauk prawnych
Również i ja gratuluje i życzę samych sukcesów 
Michał von Nadolanczyk
Marszałek Książęcy
Marszałek Książęcy