Informuję, że na ściekowym (bo obecnym stanie rzeczy inaczej tego miejsca nazwać już nie można) forum Nordackiej Unii Informatycznej posuwają się już do tego by fałszować wypowiedzi z naszych forów - technicznie to przecież wykonalne i nawet nie tak trudno to zrobić.
Na razie poinformowano mnie, że dotyczy to Waszego forum oraz forum Republiki Bialeńskiej - jednak nie śledzę tamtego forum, w zasadzie nawet zarejestrowany nie jestem, to nie wiem czy jest tego więcej.
Wstawiam w postaci screenu bo istnieje prawdopodobieństwo, że temat zniknie: https://kustosz.stempel.org.pl/1029/101 ... 840761.png
Przyznam się, że przez te kilkanaście lat w mikro nie spotkałem się takimi działaniami (pomimo wielu konfliktów, kłótni i antypatii międzypaństwowych i międzyludzkich)... mogę się mylić, ale sprawa chyba bez precedensu.
Kwestie wyciągnięcia wniosków pozostawiam Wam...
Fałszerstwa z forum NUI.
- Tannegard
- Król Dreamlandu i Scholandii
- NIM: 279138
- Kontakt:
Re: Fałszerstwa z forum NUI.
Dziękuję za wskazanie próby manipulacji. Siła rażenia tego watku w Dreamlandzie jest znikoma. Rzekłbym nawet że zerowa w przypadku Pańskiej osoby jak i ekscelencji McMelkora. Obaj Panowie jesteście na tyle wyrazistymi osobistościami, że nawet jesli (jeśli w ogóle) jakiś dreamlandczyk by to przeczytał to i tak uznałby to za skrajnie podejrzane.
Swoją drogą ten styl zabawy autorów tej manipulacji, przypomina mi nieco czasy wczesnomikronacyjne.
Swoją drogą ten styl zabawy autorów tej manipulacji, przypomina mi nieco czasy wczesnomikronacyjne.
-
Piotr Suworow
- NIM:
- Kontakt:
Zwracam się do Was dzisiaj w obliczu skandalu, który przekracza wszelkie granice dopuszczalnej symulacji, dobrego smaku i podstawowej przyzwoitości. Strona nordacka dopuściła się bezczelnego, nikczemnego fałszerstwa, fabrykując wypowiedzi oraz kradnąc wizerunki i dane obywateli Republiki Bialeńskiej – Andrzeja Ordyńskiego oraz Ronona Dexa. To nie koniec, a sytuacja zatacza szersze kręgi. Wśród ofiar jest także Szanowny Simon McMelkor i jego rzekoma wypowiedź na forum Dreamlandu. Ci, którzy to zrobili, splugawili ideę wspólnej zabawy i współistnienia w naszym mikroświecie.
Dziś ofiarami tego podłego fałszerstwa jesteśmy my. Jutro, jeśli na to pozwolimy i przejdziemy nad tym do porządku dziennego, możecie to być Wy. Kto dzisiaj fałszuje posty z wizerunkami konkretnych osób, jutro bez wahania wykorzysta cudzy wizerunek, by sfabrykować posty oskarżające niewinną osobę o najcięższe przestępstwa czy czyny uderzające w ludzką godność. Na taką patologię, na chamstwo i na internetowy terror nie ma i nie może być zgody w żadnym cywilizowanym społeczeństwie mikronacyjnym.
Dlatego apeluję do wszystkich przywódców, rządów i społeczności: nie bądźmy obojętni. Potępmy wspólnie te haniebne praktyki, zanim bezkarność i bezczelność zniszczą fundamenty, na których budujemy nasze społeczności. Solidarność przeciwko manipulacji i kłamstwu to nasz wspólny obowiązek – bo jutro w celowniku trolli może znaleźć się każdy z Was.

- Wojciech Bombina
- Premier
- NIM: 352373
- Kontakt:
Cóż, można powiedzieć że jest to kolejny dowód na dość dobre odzwierciedlanie przez mikro reala, czyli sianie różnego rodzaju fejków.
graf Wojciech desłetudo Bombina Maxima