Wizyta Premiera w Sarmacji
- karol flibustier
- NIM:
- Kontakt:
Re: Wizyta Premiera w Sarmacji
Ale skoro to świeżynka, bo nie ma oznak, ze to ktoś kryjący się pod innym nickiem, to... , jak mamy młodzież wychowywać bez wyjaśniania jej istoty rzeczy? No sorry, staż nakłada też obowiązek służenia młodym.
Z seksizmu sami wyrosną...
Z seksizmu sami wyrosną...
redaktor SOKN Webpress
Strona Obywatelska Królestwa Nowal
- Wojciech Bombina
- Premier
- NIM: 352373
- Kontakt:
Uczy, bawi i wychowuje?karol flibustier pisze: ↑17 maja 2025, 18:00 Ale skoro to świeżynka, bo nie ma oznak, ze to ktoś kryjący się pod innym nickiem, to... , jak mamy młodzież wychowywać bez wyjaśniania jej istoty rzeczy? No sorry, staż nakłada też obowiązek służenia młodym.
Z tego też względu w całej rozciągłości podtrzymuję moje wcześniejsze zdanie. To scena z cyklu ktoś się wyrzygał w dystyngowanym towarzystwie, ale nawet nie na nasze buty. Można się uśmiechnąć, dowcipnie skomentować, ale ogólnie o to chodzi, żeby gość poszedł rzygać gdzie indziej. Tutaj zresztą widzimy swoistą schizofrenie związaną z tym, że większość sarmatów działa w kilku krajach. Państwo podpisuje z nami traktat, a randomowy obywatel żąda petraktowania również z nim. To jest ten folklor, ezgotyczny z naszej perspektywy.
Nie ma podstaw żeby się oficjalnie odnosić, ale pani Radziwiłówna zapewniła nam dobrą oglądalność w mikroświecie, więc można przy tej okazji pewne kwestie wyjaśnić - na potrzeby społeczności międzynarodowej, a nie samozwańczej uzurpatorki.
Otóż, Awara Południowa została odkupiona przez Scholandię od Baridasu, a zapłatą była wyspa Melena. Proszę spojrzeć na mapy, wszędzie Melena jest przypisana Baridasowi. Potem, w 2014 roku, sarmaccy awanturnicy z Michasiem na czele ogłosili zbrojne zajęcie Awary Płd., co zresztą jest przyczyną braku relacji dyplomatycznych przez minione lata pomiędzy naszymi krajami. Następnie, przy utworzeniu Unii Awara Płd. została przekazana pod opiekę Unii - przy czym co warte podkreślenia, bynajmniej ten traktat nie wskazywał na to, że Awara Płd. należała do Baridasu. Była to zagrywka mająca na celu uniknięcia wewnątrz UNP tarć inspirowanych przez Sarmację. Niemniej, biorąc pod uwagę, że Baridas dośc szybko Unię zdradził, to nawet gdyby miał jakiekolwiek hipotetyczne prawa do Awary Płd., to się ich skutecznie wyzbył. Prościej się już tego chyba nie da wyłożyć, ale nie wątpię, że nadal będziemy celem inspirowanych ataków czynionych przez różnej maści przebierańców.
Nie powiem, chyba trudno o lepszy dowód odrodzenia dreamlandzkiej potęgi, bo liczenia postów raczej nikt z nas aż tak na serio nie tratuje.
Na marginesie, pewną ciekawostkę stanowi to, że sarmacki atak na Awarę Płd. motywowany był rzekomym brakiem władz i państwowości Scholandii, co sprawia, że działania pani Radziwiłównej, niewątpliwie niemającej potrzeby ustalenia choć podstawowych faktów, jawią się jako dobry dowcip ze strony faktycznego inspiratora.
I serio, już więcej, nawet nieoficjalnie jak teraz, nie zamierzam się do tego odnosić. Jeśli ktoś czuje niedosyt, to niech napastuje mnie na discordzie.
graf Wojciech desłetudo Bombina Maxima
- karol flibustier
- NIM:
- Kontakt:
Świetnie! Dziękuję panie premierze!
Gdyby od razu to było powiedziane, osoba informująca panią Adelajdę nie miałaby okazji wywarcia niewłaściwego wpływu na jej opinie. Spowodowało to, że poczuła sie ona zlekceważona ze względu na płeć, a to akurat jest kuriozum i dlatego prosiłem o takie wystąpienie tutaj. W mojej opinii ktoś usnuł intrygę pod adresem pani Adelajdy i wmanewrował ją w dym, którego nie ma, zaś w to, że jest ona na czyimś pasku, to bez dowodów jest tylko tezą, która wydaje się naturalna, ale niekoniecznie, mnie nie wydaje się to prawdopodobne jednak. Kwestia braku szacunku dla kobiet jest też wyolbrzymiona, prawdopodobnie przez te same źródło informacji i wpływu, które podało wyssane z palca "rzekome" problemy statusu Awary Południowej!
Akurat ja, bo któż by inny, dobrze pamiętam wpisy o wizycie tajemniczej damy w czasach posuchy aktywnościowej na forum królestwa i jak kilku innych, z zapartym tchem czekałem na dalsze losy spotkania w posiadłości premiera
Wtedy powstała świetna narracja, której nie w sposób zarzucić jakiegoś braku szacunku wobec kobiet! Dla ułatwienia podpowiem, że ta narracja wciąż jest obecna na lennie premiera i można łatwo sprawdzić, że zachowany był właściwy szyk oraz szacunek!
Teraz wystąpienie pana premiera jest zakończeniem tematu, jak to On sam określił. Kwestia, po czyjej stronie leży błąd, też chyba jest dość wyraźna i dalsze dyskusje wydaje się, są zbędne.
Gdyby od razu to było powiedziane, osoba informująca panią Adelajdę nie miałaby okazji wywarcia niewłaściwego wpływu na jej opinie. Spowodowało to, że poczuła sie ona zlekceważona ze względu na płeć, a to akurat jest kuriozum i dlatego prosiłem o takie wystąpienie tutaj. W mojej opinii ktoś usnuł intrygę pod adresem pani Adelajdy i wmanewrował ją w dym, którego nie ma, zaś w to, że jest ona na czyimś pasku, to bez dowodów jest tylko tezą, która wydaje się naturalna, ale niekoniecznie, mnie nie wydaje się to prawdopodobne jednak. Kwestia braku szacunku dla kobiet jest też wyolbrzymiona, prawdopodobnie przez te same źródło informacji i wpływu, które podało wyssane z palca "rzekome" problemy statusu Awary Południowej!
Akurat ja, bo któż by inny, dobrze pamiętam wpisy o wizycie tajemniczej damy w czasach posuchy aktywnościowej na forum królestwa i jak kilku innych, z zapartym tchem czekałem na dalsze losy spotkania w posiadłości premiera
Teraz wystąpienie pana premiera jest zakończeniem tematu, jak to On sam określił. Kwestia, po czyjej stronie leży błąd, też chyba jest dość wyraźna i dalsze dyskusje wydaje się, są zbędne.
redaktor SOKN Webpress
- Kryspin von Lichtenstein
- Numer GG: 5007592
- NIM: 580523
- Kontakt:
Ach, widzę, że wystarczyło jedno polubienie, by ktoś poczuł się wezwany do bitwy, której nie było, żeby zobaczyć, kto naprawdę ma problem – i z kim.Chamberlain pisze: ↑17 maja 2025, 17:31W Sarmacji z rozpędu lajkuje się wszystko, co ma jakiś podmiot, orzeczenie i nie wychodzi spod klawiatury Krzysztofa Hansa. A pod tekstem podpisali się jednak przede wszystkim nordaccy koledzy Adelajdy plus człowiek podpisujący się taśmowo jako "były sekretarz OPM", co samo w sobie jest memiczne. [/justify]
Nie wiem, co bardziej mnie bawi – próba dorobienia płci tam, gdzie jej nikt nie wskazywał, czy może desperacka potrzeba dopisywania komuś kompleksów, by jakoś uzasadnić własne.
Ale dobrze wiedzieć, że nawet drobny gest z mojej strony może wywołać tyle treści. W końcu mikroświat żyje z interpretacji.
Z pozdrowieniami,
Kryspin von Lichtenstein
- Detlef Tankwart
- obywatel
- NIM:
- Kontakt:
- Czym różni się Kryspin von Lichtenstein od JKW Aleksandra?
- ???
- Kryspin von Lichtenstein jest narcyzem.
- A JKW Aleksander?
- Stara się udawać, że nim nie jest.
- ???
- Kryspin von Lichtenstein jest narcyzem.
- A JKW Aleksander?
- Stara się udawać, że nim nie jest.
- Chamberlain
- obywatel
- Numer GG: 62994040
- NIM: 866253
- Kontakt:
Kryspin von Lichtenstein pisze: ↑17 maja 2025, 22:15Ach, widzę, że wystarczyło jedno polubienie, by ktoś poczuł się wezwany do bitwy, której nie było, żeby zobaczyć, kto naprawdę ma problem – i z kim.Chamberlain pisze: ↑17 maja 2025, 17:31 plus człowiek podpisujący się taśmowo jako "były sekretarz OPM", co samo w sobie jest memiczne. [/justify]
Aż tak? (przeżuwa eklera) Meh, żadnych bitew. Przestrzelił Pan. Chodziło mi jedynie o ten podpis. To trochę tak, jakby wciąż podpisywał się Pan jako podczaszy na dworze u Leszka Białego. OPM padło już przeszło dekadę temu, zakładam że w międzyczasie miał Pan jeszcze jakieś życie.
Pozdrawiam i macham przyjaźnie.
Pozdrawiam i macham przyjaźnie.
- - William diuk Chamberlain-Schlesinger
- - [Margrabia Inselburga]
- Chamberlain
- obywatel
- Kontakt:
Jeszcze w temacie pani A., bo dostałem na priv fajną podrzutkę z Nordaty. Bosz, klasyka. Czego tu nie ma? "Moja droga, osiągnęłaś wszystko przez łóżko, ja musiałam zajumać, gdy nikt nie patrzył". Kto zrobi mema?
A Voxland całkiem całkiem, przeleciałem na szybko wzrokiem i widzę, że dyskusje trzymają poziom. Kto kojarzy tę Anastazję?
A Voxland całkiem całkiem, przeleciałem na szybko wzrokiem i widzę, że dyskusje trzymają poziom. Kto kojarzy tę Anastazję?
- Wojciech Bombina
- Premier
- Kontakt:
A tak, dreamlandzie służby miały ten wątek na uwadze, czytałem od początku. Pomijając rzeczony post (zakładam zresztą, że pani Radziwiłłówna celowo zastosowała tam kabaretową konwencję) moją uwagę przykuwa zainteresowanie Voxlandu v-światem oraz jego historią. Nie są to cechy częste, a jak najbardziej godne pochwały. Komitet Spraw Zagranicznych będzie przyglądać się temu kierunkowi z zainteresowaniem.Chamberlain pisze: ↑18 maja 2025, 13:56 Jeszcze w temacie pani A., bo dostałem na priv fajną podrzutkę z Nordaty. Bosz, klasyka. Czego tu nie ma? "Moja droga, osiągnęłaś wszystko przez łóżko, ja musiałam zajumać, gdy nikt nie patrzył".
- Chamberlain
- obywatel
- Kontakt:
Jakby coś, to piszę się na ambasadora. Mają tam chyba jakąś dyktaturę wojskową/demokrację wojenną?Wojciech Bombina pisze: ↑18 maja 2025, 14:00A tak, dreamlandzie służby miały ten wątek na uwadze, czytałem od początku. Pomijając rzeczony post (zakładam zresztą, że pani Radziwiłłówna celowo zastosowała tam kabaretową konwencję) moją uwagę przykuwa zainteresowanie Voxlandu v-światem oraz jego historią. Nie są to cechy częste, a jak najbardziej godne pochwały. Komitet Spraw Zagranicznych będzie przyglądać się temu kierunkowi z zainteresowaniem.Chamberlain pisze: ↑18 maja 2025, 13:56 Jeszcze w temacie pani A., bo dostałem na priv fajną podrzutkę z Nordaty. Bosz, klasyka. Czego tu nie ma? "Moja droga, osiągnęłaś wszystko przez łóżko, ja musiałam zajumać, gdy nikt nie patrzył".
- Chamberlain
- obywatel
- Kontakt:
Czemu mi nikt nie powiedział o Radiu Mikronacje?Chamberlain pisze: ↑18 maja 2025, 13:56 A Voxland całkiem całkiem, przeleciałem na szybko wzrokiem i widzę, że dyskusje trzymają poziom. Kto kojarzy tę Anastazję?
Jest szansa na jakąś kontynuację tego projektu?
Tu się przypominam. Chętnie bym się tam wybrał i krzewił dreamlandzko-scholandzką ideę imperialną.Chamberlain pisze: ↑18 maja 2025, 14:04Jakby coś, to piszę się na ambasadora.Wojciech Bombina pisze: ↑18 maja 2025, 14:00 Komitet Spraw Zagranicznych będzie przyglądać się temu kierunkowi z zainteresowaniem.
Jakby ktoś tak samo jak ja nie miał pojęcia co, gdzie i jak to nawet na Spotify jest. Klikałem na "subskrybuj" jak dziki.Chamberlain pisze: ↑23 maja 2025, 17:26 Czemu mi nikt nie powiedział o Radiu Mikronacje?Słuchałem sobie tego wieczorkiem i trochę się wciągnąłem. Nawet prześmiewczy odcinek o "godzince dla Dreamlandu" nie boli wtedy tak bardzo.
nowi followersi, jadę na Orłowo coś przekąsić
Mat Max von Salvepol
Daniel von Witt pisze: ↑13 sty 2019, 02:15 Liczy się adrenalinka xD i na tym może już poprzrstane, chociaż głowa pełna jest myśli tym, co tu poruszone zostało nie mówiąc już nawet o tym, co zakryte.
- Wojciech Bombina
- Premier
- Kontakt:
Rząd pamięta i ma Pana na liście. Natomiast musimy ustalić dalszą strategię działań, do kogo w mikroświecie, w jakiej kolejności i po co podbijamyChamberlain pisze: ↑23 maja 2025, 17:26 Tu się przypominam. Chętnie bym się tam wybrał i krzewił dreamlandzko-scholandzką ideę imperialną.
- Anastasia Windsachen
- NIM:
- Kontakt:
Jest jak najbardziej. Dwa, a nawet trzy wywiady są umówione tylko na czerwiec (realioza jest panną lekkich obyczajów). Oprócz tego pisze się tekst na stronę z przeglądem wydarzeń + podcast.
- Chamberlain
- obywatel
- Kontakt:
W Sarmacji nowe wybory. To w sumie zabawne, jak ten czas leci. Robingren sprawia wrażenie kompletnie przeżutego, inni kandydują chyba od niechcenia. Będzie powrót Gibsona? I czy to dobrze? Źle? Bez znaczenia? Ktoś rzuci jakąś ekspertyzą?
- Pavel van der Gibson
- NIM:
- Kontakt:
Raczej dobrze xdChamberlain pisze: ↑14 cze 2025, 17:10 W Sarmacji nowe wybory. To w sumie zabawne, jak ten czas leci. Robingren sprawia wrażenie kompletnie przeżutego, inni kandydują chyba od niechcenia. Będzie powrót Gibsona? I czy to dobrze? Źle? Bez znaczenia? Ktoś rzuci jakąś ekspertyzą?
Ambasador Księstwa Sarmacji
Były Kanclerz Księstwa Sarmacji
Były Kanclerz Księstwa Sarmacji
- Fryderyk Orański-Nassau
- obywatel
- NIM: 132626
- Herb: c08.gif
- Kontakt:
Dziękujemy za kompleksowe podsumowanie.
(-) Fryderyk Karol Albert książę Orański-Nassau OOII ONZII
Książę Flores
"Pochlebiamy sobie patrząc na Sarmację, że zobaczcie; oni są prymitywni, a my wysublimowani. Ale wysublimowany autyzm nadal pozostaje autyzmem."JKW Aleksander, 2 października 2017 r.
"Może ten słynny dreamlandzki neoprymitywizm wcale nie jest taki zły?"
JKW Maciej II vel Helmut Pohl, 7 lutego 2019 r.

Książę Flores
"Pochlebiamy sobie patrząc na Sarmację, że zobaczcie; oni są prymitywni, a my wysublimowani. Ale wysublimowany autyzm nadal pozostaje autyzmem."JKW Aleksander, 2 października 2017 r.
"Może ten słynny dreamlandzki neoprymitywizm wcale nie jest taki zły?"
JKW Maciej II vel Helmut Pohl, 7 lutego 2019 r.
- Wojciech Bombina
- Premier
- Kontakt:
Jako Premiera cieszy mnie niezmiernie, że u naszego partnera raczej dobrze.
- Wojciech Bombina
- Premier
- Kontakt:
Jako ambasador wrzucam newsa - trwają rozmowy Sarmacji z Baridasem o ponownej inkorporacji. Co istotne, strona sarmacka komunikuje oczekiwania uznania przez Baridas mapy ustalonej wspólnym traktatem (Awara).
- Wojciech Bombina
- Premier
- Kontakt: