Arthur de Rivey — program i kampania wyborcza (luty 2025)

Powiększanie wspólnego dobra, walki o władzę. Esencja dreamlandzkiego życia.
Awatar użytkownika
Baldwin
urzędnik dworski
NIM: 318196
Kontakt:

Re: Arthur de Rivey — program i kampania wyborcza (luty 2025)

Post autor: Baldwin »

Czy Pan Premier leci dalej z nami?
Awatar użytkownika
Detlef Tankwart
obywatel
NIM:
Kontakt:

Post autor: Detlef Tankwart »

Nie leci. Minął prawie miesiąc od powołania na stanowisko. Minął prawie miesiąc od wygłoszenia expose, które nie zostało wygłoszone. Różnica z Bombiną jest taka, że ten też nic nie robił, ale przynajmniej się odzywał. Nowy premier ostatni raz był na forum trzy dni temu, a głos dał dwa tygodnie temu. Mógł chociaż z klasą podać się do dymisji. Zamiast tego wybrał powolne gnicie trupa, na którym już nawet zielonkawo połyskujące muchy nie chcą żerować.
Awatar użytkownika
Wojciech Bombina
Premier
NIM: 352373
Kontakt:

Post autor: Wojciech Bombina »

Detlef Tankwart pisze: 1 kwie 2025, 17:16 Różnica z Bombiną jest taka, że ten też nic nie robił, ale przynajmniej się odzywał.
Jest to oszczerstwo. Bywałem na salonach i się lansowałem.
graf Wojciech desłetudo Bombina Maxima
Awatar użytkownika
Maciej Hergemon
przewodniczący obrad Parlamentu
NIM: 591374
Kontakt:

Post autor: Maciej Hergemon »

Za Wojciecha Bombiny woda w kaloryferach była pół stopnia cieplejsza, a zza brzucha widać było jeszcze końcówkę kutasa.
Balon z premierem rozbił się o wieżę kościoła Daniela von Witta na przełomie marca, najebało tyle styropianu do krypty, że aż Stanisław Dmowski zmartwychwstał i ogłosił się duchem świąt przeszłych. Bilans rządowy należy określić jako dodatni z lekkim spadem. Nasi wygrali Mundial, może nieżywy Premier usiądzie do stołu z półżywym trenerem Michaeulusem i zaczną pertraktować o jakichś małych bonusach pieniężnych dla kopaczy?
Awatar użytkownika
Aleksander
członek Rządu Królewskiego
NIM: 435954
Herb: a13
Kontakt:

Post autor: Aleksander »

Bombina pisze: 1 kwie 2025, 18:18
Detlef Tankwart pisze: 1 kwie 2025, 17:16 Różnica z Bombiną jest taka, że ten też nic nie robił, ale przynajmniej się odzywał.
Jest to oszczerstwo. Bywałem na salonach i się lansowałem.
To prawda. Ojciec prowadził najlepszy salon towarzyski w tej części Królestwa Dreamlandu. Nawet w Wielkiej Łososiowej nie było nigdy tak zarzygane, jak u mojego kochanego ojczulka.
(-) Alexander, r.s.
Awatar użytkownika
Edward Ebruz
obywatel
Numer GG: 8606140
NIM: 873817
Kontakt:

Post autor: Edward Ebruz »

Detlef Tankwart pisze: 1 kwie 2025, 17:16 Nie leci. Minął prawie miesiąc od powołania na stanowisko.
Nie miesiąc, a ponad pięć tygodni. Wyniki wyborów poznaliśmy 19 lutego, cztery dni później nowy premier powołał Ingawaara i Moskwicza na ministrów, z których jedynie ten drugi zamarkował swoją obecność na forum. Dokooptowany dużo później Maciej to osobna szufladka. Nie jestem pewien, czy w ogóle otrzymał odpowiednie dostępy. Król sygnalizował tutaj pewne trudności.

Możemy chyba uznać, że minął już „kwadrans dreamlandzki”. Ten czas został, jak się wydaje, zmarnowany. Wracamy do punktu wyjścia. Przyznaję, że niewiele z tego rozumiem — miewaliśmy już w przeszłości przypadki świetnie zapowiadających się, teoretycznie doskonale przygotowanych do swej roli polityków, którzy ulegali ewaporacji w momencie, gdy otrzymywali upragnione klucze do gabinetów władzy — przychodzi mi na myśl choćby przypadek Casimira van Oranje-Nassau i pierwsze podejście Torkana do premierowania. Tutaj jednak nic nie zapowiadało tak bolesnej katastrofy, ale chyba najbardziej dziwi ten brak jakiegokolwiek komentarza.

Przyspieszone wybory to w tej chwili niestety jedyne sensowne rozwiązanie.
Edward J. Ebruz, r.s.
Awatar użytkownika
Maciej Hergemon
Kontakt:

To prawda, generalnie nie dostałem ciągle dostępów. W Wysokim Zamku też pustka. Myślę, że JKM nie ma także co czekać na sygnały z bunkra w Ekorzynie, że trzeba odpalać rakiety w kierunku rządu. Wszyscy pogibali, trzeba jak najszybciej pomachać wiosełkiem.
Awatar użytkownika
Alfred
inżynier królewski
Numer GG: 47634183
NIM: 196135
Kontakt:

Post autor: Alfred »

Chodzi o uprawnienia administratora forum? Jeśli tak, to właśnie je nadałem. :)
(—) Alfred de Ebruz, r. s.
salus rei publicae suprema lex esto!
Awatar użytkownika
Maciej Hergemon
Kontakt:

Serdecznie dziękuję. Problem rozbijał się także o ewentualne popsucie forum przez grzebanie w nim poprzez panel administracyjny i kwestię dostępu do bazy danych forum. Czy damy radę także to załatwić?

Dzięki.
Awatar użytkownika
Alfred
inżynier królewski
Numer GG: 47634183
NIM: 196135
Kontakt:

Post autor: Alfred »

Przesłałem wiadomością prywatną. Dodatkowo, bodajże odkąd kilka lat temu p. Tomasz von Habsburg zepsuł forum przy próbie aktualizacji, trzy razy dziennie wykonują się zrzuty bazy danych.
(—) Alfred de Ebruz, r. s.
salus rei publicae suprema lex esto!
Awatar użytkownika
Maciej Hergemon
Kontakt:

Dzięki. W związku z tym, że JKW Alfred dał mi wszystkie wymagane dostępy, na dniach na forum zostaną przeprowadzone prace konserwacyjne.
Awatar użytkownika
Edward Ebruz
obywatel
Kontakt:

Doskonale. Takie tempo komunikacji rodzi nadzieje na sprawne przezwyciężenie impasu. W Parlamencie Królewskim procedowany jest wniosek w sprawie wotum zaufania wobec szefa rządu. Wnioskodawca — król senior Maciej — podkreślił rzecz chyba oczywistą: nie jest to inicjatywa wynikająca z niechęci wobec Premiera, który w okresie przedwyborczym dał się poznać jako ciekawy dyskutant i animator życia publicznego. I tym chyba właśnie sęk, że pan de Rivey narobił nam wszystkim smaku.

Trzymamy kciuki za szybki powrót do dawnej formy po naładowaniu akumulatora.
Edward J. Ebruz, r.s.
Awatar użytkownika
Detlef Tankwart
obywatel
NIM:
Kontakt:

Post autor: Detlef Tankwart »

Edward Ebruz pisze: 2 kwie 2025, 23:11Ten czas został, jak się wydaje, zmarnowany.
Pisałem o tym już dawno. Niestety ponownie wygrała nowoczesna pedagogika z jej nieograniczoną ilością szans.
Awatar użytkownika
Edward Ebruz
obywatel
Kontakt:

Detlef Tankwart pisze: 4 kwie 2025, 15:31 Pisałem o tym już dawno. Niestety ponownie wygrała nowoczesna pedagogika z jej nieograniczoną ilością szans.
Gdyby nas tu było przynajmniej ze trzydziestu chłopa, to pewnie moglibyśmy okładać się pasem po głowach i wyznaczać sobie kolejne kary dyscyplinarne za spóźnione podbicie karty. Póki co jest inaczej i musimy sięgnąć po głęboko ukryte w nas pokłady pluszowości. Kto jednak wie, co będzie za 2 lub 3 miesiące? Może jeszcze wróci klimat krucjatowy.
Edward J. Ebruz, r.s.
Awatar użytkownika
Baldwin
urzędnik dworski
NIM: 318196
Kontakt:

Post autor: Baldwin »

Edward Ebruz pisze: 2 kwie 2025, 23:11 Przyznaję, że niewiele z tego rozumiem — miewaliśmy już w przeszłości przypadki świetnie zapowiadających się, teoretycznie doskonale przygotowanych do swej roli polityków, którzy ulegali ewaporacji w momencie, gdy otrzymywali upragnione klucze do gabinetów władzy — przychodzi mi na myśl choćby przypadek Casimira van Oranje-Nassau i pierwsze podejście Torkana do premierowania.
[/justify]
Jak dobrze pamiętam to Casimir chyba nawet nie miał okazji zasiąść na fotelu premiera, wybory powtarzano bezskutecznie kilka razy aż zainteresowany ostatecznie zrezygnował (chyba, że czegoś zapomniałem). Wtedy to popularność zyskały memy o "pustym głosie".

Akurat teraz naprawdę kol. Rivey by się przydał. Czuję, że jesteśmy na lekkiej fali wznoszącej. Wielka to Wasza zasługa drogi Edwardzie, że swoim entuzjazmem i zapałem udało się wygonić z pieczar co nieco person z okurzonymi koronami na głowie. Trzeba kuć żelazo, póki gorące i liczyć na kolejne powroty bądź nowe twarze. Świeże "mięsko" naprawdę by zrobiło tu dużą różnicę...
Awatar użytkownika
Aleksander
członek Rządu Królewskiego
NIM: 435954
Herb: a13
Kontakt:

Post autor: Aleksander »

Zainspirowałeś mnie, drogi Baldwinie. Jeżeli łamy nowego periodyku @Edward Ebruz są zainteresowane, to chętnie coś skrobnę do pierwszego numeru.
(-) Alexander, r.s.
Awatar użytkownika
Edward Ebruz
obywatel
Kontakt:

Aleksander pisze: 7 kwie 2025, 20:49 Jeżeli łamy nowego periodyku @Edward Ebruz są zainteresowane, to chętnie coś skrobnę do pierwszego numeru.
Jestem bardzo zainteresowany.
Edward J. Ebruz, r.s.
Awatar użytkownika
Maciej Hergemon
Kontakt:

Aleksander pisze: 7 kwie 2025, 20:49 Zainspirowałeś mnie, drogi Baldwinie. Jeżeli łamy nowego periodyku @Edward Ebruz są zainteresowane, to chętnie coś skrobnę do pierwszego numeru.
Ja też chcę, ja też! Najlepiej w formie jakiegoś mocno zawoalowanego humoru podwórkowego pod płaszczykiem głębokiej analizy.
Awatar użytkownika
Edward Ebruz
obywatel
Kontakt:

Maciej II pisze: 9 kwie 2025, 13:15 Ja też chcę, ja też! Najlepiej w formie jakiegoś mocno zawoalowanego humoru podwórkowego pod płaszczykiem głębokiej analizy.
W najbliższych godzinach odezwę się prywatnie i roześlę pierwsze zamówienia. Póki co rozpisałem sobie kilkanaście tematów do przemaglowania. Rozdłubałem już siedem, ale przy Nordacie eksplodowały mi organy.
Edward J. Ebruz, r.s.
Awatar użytkownika
Chamberlain
obywatel
Numer GG: 62994040
NIM: 866253
Kontakt:

Post autor: Chamberlain »

Czy wiadomo może, kim jest pan Rivey? Gołym okiem widać, że to ktoś znaczny z epoki Wieków Świateł, ale czy się nam gdzieś przedstawił?
- - William diuk Chamberlain-Schlesinger
- - [Margrabia Inselburga]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polityka”