Witam!

Masz pytania? Chcesz się nam przedstawić? Wejdź, to idealne miejsce na start.
Awatar użytkownika
Jakub Sobiepan
Numer GG: 36208612
NIM: 963064
Kontakt:

Witam!

Post autor: Jakub Sobiepan »

Witam serdecznie wszystkich użytkowników! Jak widać, nazywam się Kuba i jestem początkujący na tym forum. Interesuję się historią (szczególnie historią Polski), geografią Polski, trochę systemem państwa i trochę komunikacją miejską. Lubię słuchać dobrej muzyki i Listy Przebojów Trójki. Lubię pić dobrą herbatkę i czytać dobrą książkę.
Może niektórzy są zainteresowani pochodzeniem mojego nazwiska? Otóż pochodzi ono od szlachetnego przodka, hrabiego Sobiepana, Telmara z krwi i kości (odsyłam do książki C. S. Lewisa "Opowieści z Narnii. Książę Kaspian"). Moim znamienitym przodkiem był także Jan Sobiepan Zamoyski.
Dzisiaj otrzymałem obywatelstwo Unii.
Jeszcze raz witam i trzy razy "Hurra!" na cześć Króla!
Aha, chciałbym się tu zadomowić i otworzyć jakąś firmę, być może związaną z moimi zainteresowaniami.
Jakub Sobiepan
Komes Luidnoru
Podkanclerzy Nadworny
Trzy razy "Hurra!" na cześć Króla!
Awatar użytkownika
Siergiusz Asketil
Numer GG: 44811514
NIM: 786851
Herb: s06
Kontakt:

Re: Witam!

Post autor: Siergiusz Asketil »

Witamy serdecznie w Królestwie Dreamlandu :)
Na początek zachęcam do przeczytania FAQ, który z pewnością ułatwi pierwsze dni życia w naszym wirtualnym świecie: http://www.dreamland.net.pl/index.php?id=faq&wh=1&pan=

W kwestii firmy warto najpierw obrać jakąś koncepcję, a zapewniam iż możliwości jest wiele. W przypadku kiedy będzie Wasza Ekscelencja już wiedział, czym takowe przedsiębiorstwo ma się zajmować mogę pomóc z formalnościami.
(—) Siergiusz markiz Asketil
Dreamlandczyk, Baridajczyk, Frustrat
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Numer GG: 41404078
NIM: 877416
Kontakt:

Re: Witam!

Post autor: Daniel von Witt »

Jakub Sobiepan pisze:(...)Aha, chciałbym się tu zadomowić i otworzyć jakąś firmę, być może związaną z moimi zainteresowaniami.
Zamieszkując w Palatynacie Furlandii może Pan otrzymać nieruchomość na cele mieszkalne o wartości do 50.000 D bezpłatnie. Z założeniem firmy również nie będzie problemów, a jeśli lubi Pan historię i dodatkowo ma takie korzenie, będzie świetnie odnaleźć się w tego typu aktywności, tym bardziej że w Królestwie powstało już co najmniej kilka solidnych źródeł historycznych opisujących nasze korzenie, pochodzenie i dzieje - w obu erach (przedinternetowej i internetowej, gdzie datą graniczną jest rok 1998 - wtedy Królestwo powstało). W samej Furlandii i Luindorze potencjalnych posad i możliwości rozwoju w tej sferze jest trochę. Ogranicza Pana tylko wyobraźnia, a każdy tu Panu pomoże :)

W sprawach dotyczących Księstwa, w którym Pan zamieszkał proszę kontaktować się ze mną osobiście czy z Marszałkiem mojego Dworu JE Kantazo van der Targaryen. Nie pozostaje mi nic innego jak gorąco Pana zachęcać do czytania naszych stron i aktywności na forum! :)

(-) Daniło hrabia de la Vega
Książę Zjednoczonego Księstwa
ODPOWIEDZ

Wróć do „Jesteś tutaj nowy?”