Podziękowanie i gratulacje

Powiększanie wspólnego dobra, walki o władzę. Esencja dreamlandzkiego życia.
Awatar użytkownika
JPII vel Andrzej RE
obywatel
NIM: 283468
Kontakt:

Podziękowanie i gratulacje

Post autor: JPII vel Andrzej RE »

Obywatelki i Obywatele,

w imieniu własnym jak i całego rządu, czyli mówiąc za siebie, składam wyrazy podziękowania dla tow. Macieja II za heroiczny wysiłek włożony w pełnienie przewodniej roli w Królestwie Dreamlandu. Mogę bez wątpienia powiedzieć, że ustępujący król był osobą, z którą współpracę na szczeblu państwowym oceniam celująco, mając również na uwadze dzielące nas różnice światopoglądowe. Składam na ręce tow. Macieja II serdeczne życzenia wszelkiej pomyślności na nowej drodze życia.

Jednocześnie serdecznie gratuluję tow. Alusiowi objęcia panowania w Dreamlandzie i liczę na owocną współpracę z Rządem dla dobra Królestwa. Jestem przekonany, że pod nowym kierownictwem na tronie Dreamland jeszcze szybciej będzie kroczyć drogą do odzyskania dawnej świetności, którą raczył wyznaczyć ustępujący tow. Maciej II.

Niech żyje Król, niech żyje Dreamland!
Jezus Pedeal Ipanienko-Ingawaar vel Andreas Rex Emeritus
Awatar użytkownika
Maciej Hergemon
przewodniczący obrad Parlamentu
NIM: 591374
Kontakt:

Re: Podziękowanie i gratulacje

Post autor: Maciej Hergemon »

Również serdecznie dziękuję tow. Premierowi za tę modelową współpracę. Nie miałem być może okazji współpracować z wieloma Premierami, ale tutaj było naprawdę wyróżniająco.
Awatar użytkownika
Ametyst I Dziecię
NIM: 277148
Herb: https://kustosz.stempel.org.pl/1018/996 ... 129281.png
Kontakt:

Post autor: Ametyst I Dziecię »

W imieniu Republiki Bialeńskiej przekazuję notę pozdrowieniową oraz dziesięć ton węgla na zimę do ogrzania takiej wielkiej chałupy jak ten Wasz pałac w Ekkore.

Obrazek

Obrazek
Ametyst z rodu Faradobusów

Król Hirschbergii i Weerlandu, Prezydent Republiki Bialeńskiej
Orjon Surma
Numer GG: 52656478
NIM:
Kontakt:

Post autor: Orjon Surma »

Obrazek
Grodzisk, 2.11.2020 r.
Jego Królewska Mość Aleksander
król Dreamlandu i Scholandii
Wasza Królewska Mość,

w imieniu zarówno swoim własnym, jak i władz Księstwa Sarmacji, z Radą Ministrów na czele, pragnę złożyć serdeczne gratulacje z okazji objęcia tronu Królestwa Dreamlandu oraz Królestwa Scholandii.

Wiadomość o abdykacji Jego Królewskiej Wysokości Macieja II była dla mnie pewnym zaskoczeniem. Uważałem bowiem, że w obecnej sytuacji, gdy Dreamland osiągnął wielki sukces polityczny i impuls do dalszego rozwoju, jakim niewątpliwie jest Unia Państw Niepodległych, do takiego zwrotu akcji nie dojdzie. Życie, jak widać, potrafi jednak zaskakiwać. Pragnę serdecznie podziękować Jego Królewskiej Wysokości za wszelkie działania, które - mimo nie najlepszych relacji między naszymi państwami - mogły zbliżać do siebie mieszkańców i obywateli obydwu mikronacji.

Waszej Królewskiej Mości składam natomiast wyrazy szacunku i uznania. Znając Was nie od dzisiaj, wiem, że z pewnością potraficie podejmować trudne, potencjalnie niepopularne decyzje, a także wypowiadacie swoje opinie wprost, bez ogródek i kluczenia. Uważam, że takie cechy, szczególnie w przypadku osób na najwyższych stanowiskach państwowych, są z pewnością cenne i kluczowe dla sprawnego rządzenia krajem.

Wierzę, że pod rządami Waszej Królewskiej Mości uda się dokonać poprawy wzajemnych relacji między Księstwem Sarmacji a Królestwem Dreamlandu. Uważam, że okres wzajemnej wrogości mamy już zdecydowanie za sobą. Sądzę, że przy dobrej woli obydwu zwaśnionych stron jesteśmy w stanie wypracować trwałe, przyjazne stosunki dyplomatyczne.
Z wyrazami estymy,
(—) Orjon von Thorn-Surma,
Regent Księstwa Sarmacji.
Awatar użytkownika
Andrzej P Ordynski
NIM: 479233
Kontakt:

Post autor: Andrzej P Ordynski »

Przyłączam się do podziękowań i gratulacji.

Jestem pełen podziwu dla seniora, że przez długi czas, mimo przeciwności losu, prowadził Dreamland w słusznym kierunku.
Andrzej Płatonowicz Ordyński
Awatar użytkownika
Thomas von Lisendorff
dyplomata zagraniczny
NIM:
Kontakt:

Post autor: Thomas von Lisendorff »

Wasza Królewska Mość,

w imieniu zarówno swoim własnym, pragnę złożyć serdeczne gratulacje z okazji objęcia tronu Królestwa Dreamlandu oraz Królestwa Scholandii.

/-/Thomas von Lisendorff
Ambasador Republiki Bialeńskiej w Królestwie Dreamlandu
/-/Thomas von Lisendorff
Minister Kultury i Sportu Republiki Bialeńskiej
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner
NIM:
Kontakt:

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Nie pozostając gorszy od przedmówców chciałem również przyłączyć się do podziękowań i gratulacji dla Mości Panów. Nie znamy się bardzo dobrze, ale jednak zawsze kibicowałem i kibicuję nadal najstarszej mikronacji w Polsce, a co za tym idzie także i Wam Dreamlandczycy.
Miejmy nadzieję, że ta zmiana na tronie będzie miała dla Królestwa Dreamlandu tylko pozytywne aspekty.
Wiwat Jego Wysokość Maciej II! Wiwat Król Aluś Pierwszy! Wiwat Król Aleksander Dreamlandzki!
Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Edelweiss
Awatar użytkownika
Kancelaria Królewska
urząd państwowy
NIM:
Kontakt:

Post autor: Kancelaria Królewska »

Obrazek
KANCELARIA KRÓLEWSKA
W imieniu Jego Królewskiej Mości Aleksandra, króla Dreamlandu i Scholandii etc., Kancelaria Królewska składa na ręce obywateli i mieszkańców Królestwa oraz gości zagranicznych wyrazy podziękowania za wszystkie gratulacje i życzenia nadesłane z okazji wstąpienia Jego Królewskiej Mości na Tron w Ekorre.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polityka”