Dobry program wyborczy na dobre czasy

Powiększanie wspólnego dobra, walki o władzę. Esencja dreamlandzkiego życia.
Awatar użytkownika
JPII vel Andrzej RE
obywatel
NIM: 283468
Kontakt:

Re: Dobry program wyborczy na dobre czasy

Post autor: JPII vel Andrzej RE »

Wypierdolenie Alfreda który był szkodnikiem o zapędach autorytarnych (pomimo że deklarował, że już nie abdykuje po raz drugi) to akurat faktycznie osiągnięcie.

Nie płakałem po Alfim.
Jezus Pedeal Ipanienko-Ingawaar vel Andreas Rex Emeritus
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Numer GG: 41404078
NIM: 877416
Kontakt:

Post autor: Daniel von Witt »

Chamberlain pisze: 4 sty 2019, 12:41 "Pryszcz Alfred" ustąpił bez wyznaczenia następcy i spokojnie może sobie to Pan wpisać na listę osobistych osiągnięć.
Dobrze Pan się czuje? Jakim cudem, skoro zostałem tą decyzją zaskoczony po kilkumiesięcznej nieobecności w Dreamlandzie? On się po prostu wypalił w środeczku. Sam. Rósł i rósł, aż pękł.

(-) Daniel von Witt
Awatar użytkownika
Chamberlain
obywatel
Numer GG: 62994040
NIM: 866253
Kontakt:

Post autor: Chamberlain »

Florian von Stettin pisze: 4 sty 2019, 09:22 Sprawa pierwsza, obsada gabinetów. Czy ma WE już jakąś konkretną listę ewentualnych kandydatów na ministerstwa?
Mam swoją prywatną listę. Są na niej konfederaci z Alizon, byli republikanie, może nawet ktoś z KPD. W poniedziałek, gdy poznam wyniki wyborów, roześlę zapytania. Najważniejsza jest dla mnie obsada dwóch resortów: Bezpieczeństwo (odpowiada za moderację na forum) i Sprawy Zagraniczne. Żadnego z nich wolałbym nie brać na siebie, bo Premier w ogóle nie powinien być moderatorem (choć to wiele ułatwia), zaś przy obradach w trójstronnym Komitecie Spraw Zagranicznych bardziej opłaca się stronie rządowej posiadać dwa głosy w dyskusji (Premier + MSZ) niż jeden (Premier jako MSZ).

Zainteresowani mogą się zgłaszać na pw.
Florian von Stettin pisze: 4 sty 2019, 09:22 Mam pytanie odnośnie demografii, jak zamierzacie zwiększyć tą liczbę obywateli?
Chyba już Pan się zorientował, jak to działa. Ludzie sami przychodzą i się rejestrują, gdy jest ruch na forum. Tak było w czerwcu (wybory), sierpniu (masakra narodowa) i ponownie jest teraz (abdykacja, wybory). Zadaniem Rządu (choć nie tylko Rządu) byłoby udzielenie tym ludziom wszelkiej możliwe pomocy przy aklimatyzacji.
- - William diuk Chamberlain-Schlesinger
- - [Margrabia Inselburga]
Awatar użytkownika
Baldwin
urzędnik dworski
NIM: 318196
Kontakt:

Post autor: Baldwin »

Chamberlain pisze: 4 sty 2019, 13:13 Chyba już Pan się zorientował, jak to działa. Ludzie sami przychodzą i się rejestrują, gdy jest ruch na forum. Tak było w czerwcu, sierpniu i ponownie jest teraz. Zadaniem Rządu (choć nie tylko Rządu) byłoby udzielenie tym ludziom wszelkiej możliwe pomocy przy aklimatyzacji
Mhm, kreatywnie, nie powiem.
Chamberlain pisze: 4 sty 2019, 13:13 Żadnego z nich wolałbym nie brać na siebie
A szkoda. Zawsze uważałem Was za kogoś w sam raz na stanowisko szefa dyplomacji. O ile wygracie, będziecie musieli się liczyć z możliwością, że nikt nie przyjmie nominacji z potencjalnych kandydatów. Lepiej za wczasu się rozglądajcie, bo co jak co, ale nie wierzę, że ktoś do Was na klęczkach przyjdzie po obowiązki.
Awatar użytkownika
Chamberlain
obywatel
Numer GG: 62994040
NIM: 866253
Kontakt:

Post autor: Chamberlain »

Florian von Stettin pisze: 4 sty 2019, 13:19 A szkoda. Zawsze uważałem Was za kogoś w sam raz na stanowisko szefa dyplomacji. O ile wygracie, będziecie musieli się liczyć z możliwością, że nikt nie przyjmie nominacji z potencjalnych kandydatów. Lepiej za wczasu się rozglądajcie, bo co jak co, ale nie wiem, że ktoś do Was na klęczkach przyjdzie po obowiązki.
Jasne, ale tylko wówczas, gdy nie znajdzie się nikt naprawdę sensowny. MSZ to ciekawa teka, spore pole do działania.
- - William diuk Chamberlain-Schlesinger
- - [Margrabia Inselburga]
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański-Nassau
obywatel
NIM: 132626
Herb: c08.gif
Kontakt:

Post autor: Fryderyk Orański-Nassau »

Florian von Stettin pisze: 4 sty 2019, 09:22 Ekscelencję Wolframovicha, u którego odkryłem talent graficzny i skierowałem do Heroldii Królewskiej.
Z całym szacunkiem Premierze-nie chcę się kłócić o drobnostki, szczególnie w wątku o deklaracjach wyborczych, ale zdaje się ja pierwszy zaproponowałem to Panu Wolframovichowi; później napisałem w tej sprawie do JKW Alfreda, który wiadomości nawet nie odczytał i ponownie napisałem w sprawie do JKW Karoliny Aleksandry. Na razie nie widać żadnych efektów tej nominacji, nie chciałbym natomiast rozpowszechniania fałszu.
(-) Fryderyk Karol Albert książę Orański-Nassau OOII ONZII
Książę Flores
"Pochlebiamy sobie patrząc na Sarmację, że zobaczcie; oni są prymitywni, a my wysublimowani. Ale wysublimowany autyzm nadal pozostaje autyzmem."JKW Aleksander, 2 października 2017 r.
"Może ten słynny dreamlandzki neoprymitywizm wcale nie jest taki zły?"
JKW Maciej II vel Helmut Pohl, 7 lutego 2019 r.

Obrazek
Awatar użytkownika
RIIF
król-senior
NIM: 747065
Herb: herb_kd_krolRCA
Kontakt:

Post autor: RIIF »

Fryderyk Orański-Nassau pisze: 6 sty 2019, 04:33 Na razie nie widać żadnych efektów tej nominacji, nie chciałbym natomiast rozpowszechniania fałszu.
Są, są. Jak choćby mój herb widoczny w panelu obok tego posta. Poprosiłem pana Wolframovicha o zmianę, dokonał jej.

Natomiast ma problem z dostępem do stron Heroldii, podjąłem się załatwienia tegoż problemu i od tygodnia czekam aż możliwy będzie kontakt z panem von Habsburgiem by to załatwić. Póki co bez efektu.

Natomiast tak, pan Wolframovich działa, robi to sprawnie i chwała mu za to.
Robert Fryderyk, c.s, r. s., p.s., KKdrOD, KCO
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański-Nassau
obywatel
Kontakt:

W takim razie proszę o wybaczenie. Spojrzałem jedynie na stronę Heroldii, spojrzałem że nawet dane monarchy i sekretarza nie są zmienione i na tej podstawie wypowiedziałem te słowa. Ciesze się wobec tego, że robi dobra robotę.
Książę Flores
"Pochlebiamy sobie patrząc na Sarmację, że zobaczcie; oni są prymitywni, a my wysublimowani. Ale wysublimowany autyzm nadal pozostaje autyzmem."JKW Aleksander, 2 października 2017 r.

Obrazek
Awatar użytkownika
RIIF
król-senior
NIM: 747065
Herb: herb_kd_krolRCA
Kontakt:

Post autor: RIIF »

Fryderyk Orański-Nassau pisze: 6 sty 2019, 17:20 W takim razie proszę o wybaczenie. Spojrzałem jedynie na stronę Heroldii, spojrzałem że nawet dane monarchy i sekretarza nie są zmienione i na tej podstawie wypowiedziałem te słowa. Ciesze się wobec tego, że robi dobra robotę.
Nic się nie stało. Dziś też udało się odzyskać dostęp do strony i został on już Heroldowi przekazany. Oczekuję, że wkrótce strona zostanie zaktualizowana i ożyje.
Robert Fryderyk, c.s, r. s., p.s., KKdrOD, KCO
Awatar użytkownika
Konstantin Wolframovich
NIM: 689878
Kontakt:

Post autor: Konstantin Wolframovich »

Pisałem w tej sprawie do von Habsburga, bez odpowiedni, natomiast WKM załatwił tę sprawę i chwała mu za to.
/-/ por. Konstantin Wolframovich
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański-Nassau
obywatel
Kontakt:

Robert II Fryderyk pisze: 6 sty 2019, 17:22 Nic się nie stało.
Z całym szacunkiem, ale to nie WKM muszę prosić o wybaczenie, a osobę której zarzuciłem nic nierobienie.
Książę Flores

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polityka”