Święto żołnierzy z udziałem Króla Artura Piotra

Powiększanie wspólnego dobra, walki o władzę. Esencja dreamlandzkiego życia.
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Numer GG: 41404078
NIM: 877416
Kontakt:

Święto żołnierzy z udziałem Króla Artura Piotra

Post autor: Daniel von Witt »

Dzielnica Królewska w Królewskim Stołecznym Mieście Dreamopolis już dawno nie widziała tylu mundurowych. Z okazji uroczystości składania przysięgi wojskowej przez przyjętych do służby w ciągu ostatnich tygodni żołnierzy, do Dreamopolis przybywa Jego Królewska Mość Artur I Piotr, Król i Najwyższy Zwierzchnik Sił Zbrojnych Królestwa Dreamlandu, który osobiście odbierze żołnierskie ślubowanie. Kolumny chorągwi reprezentacyjnych Królewskich Wojsk Lądowych, Królewskiej Marynarki Wojennej i Gwardii Królewskiej oraz Orkiestry Dętej Królewskich Wojsk Lądowych paradnie maszerowały na Podworzec – autonomiczny dystrykt Dzielnicy Królewskiej, gdzie mieszczą się rezydencje królewskie i zabudowania dworskie. Na placu głównym ustawiły się one wzdłuż kierunku wjazdu na plac zwróceni w stronę rezydencji królewskich.

Ustawieni wzdłuż trasy przejazdu kolumny samochodów królewskich mieszkańcy stolicy wiwatowali na cześć przejeżdżającego monarchy, którego limuzyna wjechała na plac główny około godziny 15:00. Oprócz żołnierzy na placu w specjalnie przygotowanych sektorach zgromadzone były tłumy wymachujące chorągiewkami i flagami narodowymi.

Instrumenty orkiestry dętej zabrzmiały, a spojrzenia wszystkich żołnierzy utkwiły po komendzie „Baczność!” w drzwiach limuzyny z proporcem królewskim, której drzwi osobiście otworzyłem witając się z wysiadającym Królem Arturem I Piotrem. Prosząc o przegląd pododdziałów towarzyszyłem Mu po Jego lewej ręce podczas obejścia placu i oddawania honorów przy pocztach sztandarowych trzech rodzajów sił zbrojnych. Tuż po odbyciu przeglądu trzech chorągwi zaprosiłem Jego Królewską Mość na mównicę, a następnie wydając rozkaz wywieszenia flagi państwowej i proporca królewskiego na maszty znajdujące się na placu. Gdy obie już dostojnie trzepotały na lekkim wietrze, a muzyka orkiestrowa ucichła Jego Królewska Mość zabrał głos do zebranych.

(-) marsz. Daniło baron de la Vega
Awatar użytkownika
APRS
król-senior
Numer GG: 2587993
NIM: 607400
Kontakt:

Re: Święto żołnierzy z udziałem Króla Artura Piotra

Post autor: APRS »

Wasza Ekscelencjo Marszałku,
Drodzy Żołnierze i Marynarze,

Dziś mamy przyjemność dokonać przeglądu odnowionych Sił Zbrojnych Królestwa.

Wasz entuzjazm i gotowość służby Królestwu winien być wzorem dla wszystkich, którzy chcą działać dla jego dobra i pomyślności.

Za chwilę złożycie żołnierskie i marynarskie przysięgi. To szczególny moment, w którym zobowiązujecie się nie tyle prawnie, co przede wszystkim ręczycie własnym honorem, że dołożycie wszelkich możliwych starań celem rzetelnej realizacji powierzanych Wam obowiązków, a także iż będziecie swoją postawą dawać przykład zaangażowania w sprawy Królestwa. To zobowiązanie jest również Nam znane, jako zbieżne z przysięgą koronacyjną, którą składaliśmy podczas Naszych koronacji. Możecie być pewni, że czasami dopełnienie Waszej przysięgi będzie trudne. Ale zapewniamy Was, że tym cenniejsza jest świadomość, że z danego słowa staramy się wywiązać.

Służcie wiernie, a staniecie się bohaterami Królestwa.
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Kontakt:

Do Armii Królewskiej zostałem przyjęty mocą Postanowienia Królewskiego dnia 28 września br. Oprócz mojej osoby, od tej daty w szeregi Armii Królewskiej weszli:

4 października br. Jego Książęca Mość Paul markiz von Panevnick, od 1 listopada – Kapitan Marynarki,
4 października br. Pan Wincenty Wałachowski, od 19 października – Bosman,
5 października br. Szlachetna Lady Mackenzie Gordon-Allen, od 23 października – Bosman,
14 października br. Jego Ekscelencja Albon hrabia Albon, Komandor,
19 października br. Jego Ekscelencja Etherard hrabia de Godwin, od 2 listopada – Wachmistrz,
2 listopada br. Jego Ekscelencja Gregory wicehrabia de Corylus, Kapral sił powietrznych.

Wymienieni żołnierze, gotowi wiernie służyć Królowi i całemu Królestwu, czemu wyraz swój już dają przyczyniając się do rozwoju sił zbrojnych, złożą z godnością przysięgę wojskową, świadomi jej słów, gotowi wypełniać żołnierskie obowiązki i cieszyć się zaszczytem noszenia munduru żołnierza Królestwa Dreamlandu.

Do składania przysięgi, wymienieni żołnierze, wystąp!

Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Kontakt:

Ja, marszałek Daniło baron de la Vega, żołnierz Armii Królewskiej przysięgam służyć wiernie Królowi i całemu Królestwu, bronić jego niepodległości i granic. Stać na straży Konstytucji, strzec honoru żołnierza. Za sprawę Królestwa w potrzebie, krwi ani życia nie szczędzić.

Awatar użytkownika
Mackenzie
NIM: 645257
Kontakt:

Post autor: Mackenzie »

Ja, Bosman Mackenzie Gordon-Allen, żołnierz Armii Królewskiej przysięgam służyć wiernie Królowi i całemu Królestwu, bronić jego niepodległości i granic. Stać na straży Konstytucji, strzec honoru żołnierza. Za sprawę Królestwa w potrzebie, krwi ani życia nie szczędzić.

/-/ Bosman Mackenzie Gordon-Allen
Mackenzie wicehrabina Gordon-Berg
Awatar użytkownika
Albon
NIM: 570699
Kontakt:

Post autor: Albon »

„Ja, Komandor Albon z Cintry, żołnierz Armii Królewskiej przysięgam służyć wiernie Królowi i całemu Królestwu, bronić jego niepodległości i granic. Stać na straży Konstytucji, strzec honoru żołnierza. Za sprawę Królestwa w potrzebie, krwi ani życia nie szczędzić”

Komandor Marynarki Wojennej Królestwa Dreamlandu Hrabia Albon z Cintry
Audiatur Et Altera Pars

Z TRZECIEJ CHAŁUPY
Witek Wałachowski
NIM: 829151
Kontakt:

Post autor: Witek Wałachowski »

„Ja, Wincenty Wałachowski, żołnierz Armii Królewskiej przysięgam służyć wiernie Królowi i całemu Królestwu, bronić jego niepodległości i granic. Stać na straży Konstytucji, strzec honoru żołnierza. Za sprawę Królestwa w potrzebie, krwi ani życia nie szczędzić”

(-) bosman KMW Winencty Wałachowski
Z serdecznymi pozdrowieniami,
Wincenty Wałachowski,
Awatar użytkownika
Panevnick
NIM: 300929
Kontakt:

Post autor: Panevnick »

Ja, Kapitan Marynarki Paul markiz von Panevnick, żołnierz Armii Królewskiej przysięgam służyć wiernie Królowi i całemu Królestwu, bronić jego niepodległości i granic. Stać na straży Konstytucji, strzec honoru żołnierza. Za sprawę Królestwa w potrzebie, krwi ani życia nie szczędzić.

(-) Kapitan Marynarki Paul markiz von Panevnick
Awatar użytkownika
Gregory de Corylus
Numer GG: 4944940
NIM: 696920
Kontakt:

Post autor: Gregory de Corylus »

Ja, kapral sił powietrznych Gregory wicehrabia de Corylus, żołnierz Armii Królewskiej przysięgam służyć wiernie Królowi i całemu Królestwu, bronić jego niepodległości i granic. Stać na straży Konstytucji, strzec honoru żołnierza. Za sprawę Królestwa w potrzebie, krwi ani życia nie szczędzić.
Gregory hrabia de Corylus
Edek
Numer GG: 5885354
NIM: 775682
Kontakt:

Post autor: Edek »

Ja, wachmistrz Etherard hrabia de Godwin, żołnierz Armii Królewskiej przysięgam służyć wiernie Królowi i całemu Królestwu, bronić jego niepodległości i granic. Stać na straży Konstytucji, strzec honoru żołnierza. Za sprawę Królestwa w potrzebie, krwi ani życia nie szczędzić.
(-) hr. Etherard de Godwin
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Kontakt:

Wstąp!

Wasza Królewska Mość,

przyjął Wasza Królewska Mość przysięgę od 7 żołnierzy Armii Królewskiej. Żołnierze ci otrzymali patenty oficerskie i podoficerskie.

Tym samym zakończyła się pierwsza część uroczystości w Dreamopolis. Teraz pragnę zaprosić Waszą Królewską Mość do Portu Królewskiego, gdzie stoi na kotwicy 5 okrętów wojennych, o nadanie imion którym osobiście poproszę Waszą Królewską Mość. Następnie odczytam tekst postanowienia o przyjęciu ich do służby w Królewskiej Marynarce Wojennej.

Wasza Królewska Mość, zapraszam do powozu.

Chorągwie, formować szyk marszowy!
Naprzód marsz!

(Kolumny marszowe żołnierzy w kolejności: piechurzy Gwardii Królewskiej, Królewskich Wojsk Lądowych i Królewskiej Marynarki Wojennej, a po nich 1. Pluton Konny Gwardii Królewskiej eskortujący powóz Jego Królewskiej Mości pozdrawiającego tłumy na trasie przemarszu. Po upływie kwadransu dotarto do Portu Królewskiego gdzie czekały przystrojone okręty i 570 marynarzy, którzy rozpoczną na nich służbę).

Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Kontakt:

Wasza Królewska Mość widzi przed sobą pierwszy dorobek Królewskiej Marynarki Wojennej. Postęp dokonujący się w siłach zbrojnych jest zawrotny, co widział Wasza Królewska Mość przed chwilą na uroczystości składania przysięgi. W ciągu miesiąca szeregi Armii zasiliło 7 żołnierzy. To oni stanowią i będą stanowić o sile naszej Armii. Ich dziełem jest i będzie obserwowana tutaj namiastka siły całej naszej monarchii i jej pozycji na morzach. Proszę Waszą Królewską Mość o nadanie okrętom imion.

Awatar użytkownika
APRS
król-senior
Numer GG: 2587993
NIM: 607400
Kontakt:

Post autor: APRS »

Płyńcie po morzach i oceanach świata, sławcie imię dreamlandzkiego stoczniowca
oraz dreamlandzkiego marynarza, nadaję wam imiona:
fregata rakietowa klasy Spirit OKD FR-2 „OJKM Morland”
korweta rakietowa klasy Mieczyk OKD KR-3 „OJKM Cintra”
korweta rakietowa klasy Mieczyk OKD KR-4 „OJKM Morburg”
korweta rakietowa klasy Mieczyk OKD KR-5 „OJKM Satrina”
okręt wsparcia logistycznego klasy Dhatar OKD WL-1 „OJKM Kakuty”
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Kontakt:

POSTANOWIENIE
MARSZAŁKA ARMII KRÓLEWSKIEJ

z dnia 10 listopada 2012 roku

o powołaniu jednostek wojskowych Królewskiej Marynarki Wojennej.

I. Powołuję do służby:
(1) fregatę rakietową klasy Spirit o numerze i imieniu OKD FR-2 „Morland”,
(2) korwetę rakietową klasy Mieczyk o numerze i imieniu OKD KR-3 „Cintra”,
(3) korwetę rakietową klasy Mieczyk o numerze i imieniu OKD KR-4 „Morburg”,
(4) korwetę rakietową klasy Mieczyk o numerze i imieniu OKD KR-5 „Satrina”,
(5) okręt wsparcia logistycznego klasy Dhatar o numerze i imieniu OKD WL-1 „Kakuty”.

II. Stany załóg powyższych okrętów wynoszą:
(1) dla fregaty rakietowej 220 marynarzy,
(2) dla korwet rakietowych po 100 marynarzy,
(3) dla okrętu wsparcia logistycznego 50 marynarzy.

III. Okręty powyższe grupuję w:
(1) Pierwszą Eskadrę Obrony Wybrzeża (oficjalny skrót: 1. EOW), składającą się z okrętów: OKD FR-2 „Morland” i OKD WL-1 „Kakuty”,
(2) Drugą Eskadrę Obrony Wybrzeża (oficjalny skrót: 2. EOW), składającą się z okrętów: OKD KR-3 „Cintra”, OKD KR-4 „Morburg” i OKD KR-5 „Satrina”.

IV. Eskadry powyższe znajdą się w składzie Królewskiego Dywizjonu Obrony Wybrzeża (oficjalny skrót: KDOW), którego portem macierzystym, bazą morską i kwaterą jego dowódcy jest miasto Cintra.

V. Mianuję Jego Ekscelencję Komandora Albona hrabiego Albona dowódcą Królewskiego Dywizjonu Obrony Wybrzeża.

VI. Dowódca w/w związków operacyjnych ma prawo ustalić i używać wzory emblematów.

VII. Postanowienie jest skuteczne z chwilą ogłoszenia.

(-) Daniło baron de la Vega
Marszałek Armii Królewskiej
Bandera na maszt!
flaga dreamlandu.jpg
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polityka”