Dzisiaj w godzinach popołudniowych wysłuchamy przemówienia programowego Premiera Rządu Królewskiego.

Czy możemy wreszcie skończyć z tym obrzydliwym i aspołecznym nawykiem palenia gdzie popadnie? Człowiek specjalnie się ukąpie i włoży czyste ubranie, a potem wszystko wali fajkami. Wrócę do domu i będę musiał w progu wszystkie ubrania zrzucić i od razu biec do wanny pluskać się w pianie i bąbelkach. Poza tym nie ma tu czym oddychać i mój kot potem strasznie kaszle.
W UTN pełnię (pełniłem?) jedynie urząd sędziego NSC, z którego wynikały pozostałe dwa tytuły. Oprócz niego miałem zameldowanie w jednej z prowincji, z czego wynikał trzeci tytuł wpisany w sygnaturę. Dlatego nie wiem, skąd wziął Pan tyle urzędów przeze mnie pełnionych. Chciałbym więc zdementować tę informację.Chamberlain pisze: ↑20 sie 2018, 14:37Minister Kononowitz pełni tam obecnie jakieś 3-4 urzędy, w tym sędziego. Tyle widziałem w podpisie jakieś dwa dni temu. Sprawdzić w tej chwili nie mogę, forum Nordaty zostało wyłączone.
Ale do mieszkania na fajeczkę jeszcze nie zapraszam.Christopher Kononowitz pisze: ↑20 sie 2018, 15:34Swoją drogą, dziękuję za takie zainteresowanie moją osobą.
Po prostu zepsułem zasilacz do komputera przez co zaglądałem tutaj z telefonu. To jednak symptomatyczne, że pan marszałek zamiast poczekać na dalsze szczegóły zajął się przytykami. Potępiam podobną postawę.Chamberlain pisze: ↑20 sie 2018, 14:43 Tak. Ja również nie mam prądu, więc piszę w oparciu o instalację gazową.
Zwróciłem się do księcia Saginata kanałem prywatnym o wydanie wspólnie z księciem Soljum postanowienia w tej sprawie. Szczegóły wkrótce.Chamberlain pisze: ↑20 sie 2018, 14:37Minister Ciprofloksja jest "szefem państwa" w Ciprofloksji. Ustawa o dyplomacji stanowi, że w Komitecie Spraw Zagranicznych nie może zasiadać cudzoziemiec. Zdaje się, że nie istnieje coś takiego, jak obywatelstwo Ciprofloksji, ale to jest standard nordacki. Szefem dyplomacji jest szef innego państwa. Mniejsza o to, czy z obywatelstwem, czy bez. Na stronie Wolnego Państwa Ciprofloksji nie znalazłem żadnego aktu rezygnacji.
W ramach przeprosin posyłam popielniczkę ze zdjęciem uśmiechniętych turystów na Giewoncie.
Długo dyskutowano nad kwestią prowadzenia wojen w warunkach mikronacyjnych. Słyszałem już różne kwestie na ten temat, zaczynając od zwykłych działań narracyjnych, a kończąc na rozgrywaniu całych wojen w realiach gier FPS (ktoś poruszał ten temat w Rzeczpospolitej Obojga Narodów). Wojny mimo to prowadzi się z wykorzystaniem armii, dlatego stawiałbym na dobrze prowadzoną formację. Będę się jednak także zastanawiał nad czymś bardziej nowatorskim.Ruprecht van den Spraak pisze: ↑21 sie 2018, 23:12 Czy Pański plan zawiera jakkolwiek działający system strzeżenia granic państwowych? Mechaniki wojenne w mikronacjach to rzecz bardzo świeża i czy w Pańskim zamyśle Dreamland powinny bronić wyssane z palca siły, czy może coś bardziej relatywnego, co moglibyśmy wykorzystać nie tylko w defensywie?
Na czym stanęło?
Więc proszę o złożenie rezygnacji lub ustąpienie z zajmowanego urzędu w Ciprofloksji.
Młyny ciprofloksjańskiej biurokracji mielą powoli.Chamberlain pisze: ↑24 sie 2018, 18:36Więc proszę o złożenie rezygnacji lub ustąpienie z zajmowanego urzędu w Ciprofloksji.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość