Program "No matter" jedynego poważnego kandydata na premiera

Powiększanie wspólnego dobra, walki o władzę. Esencja dreamlandzkiego życia.
Marcel von Chacha
NIM:

Program "No matter" jedynego poważnego kandydata na premiera

Post autor: Marcel von Chacha »

Każdy, który tu przed Wami stawał obiecywał, wymieniał od myślników, że będzie robił to i tamto. Ogólnie chodziło o to, aby uprzykrzyć Wam v-żywot tworząc sądy, ustawę o państwowym forum dyskusyjnym, kosze na śmieci dla ludzi, generując nowe terminy takie jak spam, trolling i przypisywali je do wypowiedzi ludzi, a następnie na ich podstawie skazywali na pewien niebyt.

Zostaliście zawładnięci przez rzekomo wykształconych tłumoków bardzo łatwo ulegającym i mającym ogromną ochotę Was pouczać przez cały Wasz nędzny v-żywot, bo uważają, że Wy jako Wy v-żyć nie potraficie, a o stworzeniu prostej wymiany zdań to też nie ma co mówić, bo Wasz ustawodawca stworzył Wam ustawę o państwowym forum dyskusyjnym, która przewiduje oczywiście kary za niewłaściwe wyrażanie się. Nie tak dawno, Wasz przyjaciel, świetny komentator sceny politycznej, Aluś de la Ciprofloksja został odstrzelony przez tutejszy reżim reprezentowany przez Prezerwatywa Tradycję Radzieckiego za to, że coś powiedział, co wszystkim, podkreślam WSZYSTKIM, mogło się nie spodobać i zakleił mu usta. Wielokrotnie byłem ofiarą takiego traktowania ze strony różnego rodzaju reżimów i już nieważne, czy przewodził nim komunista, czy Daniel von Witt. Odbywało się to w ten sam sposób, więc ja, Marcel von Chacha, różnicy między Prezerwatywem Tradycją Radziecką a Danielem von Wittem nie widzę żadnej. No może oprócz jednej - jeden z nich jest szczupły, a drugi opasły.

Dlatego te "no matter" w tytule mego programu znaczy obojętnie dla mnie, ale ważne dla Was. Oczywiście jestem tego świadomy, że po tylu latach udręki w różnych krajach mikroświata, wielu z Was się boi i wyraża histerię mającą wzbudzić czyjeś zainteresowanie, zaangażowanie, aby wskaźniki, które kontrolujecie poszły w górę.

Mikroświat zawsze składał się z ludzi, którzy chcieli coś pokazać, coś wyrazić, a niektórzy z Was, świadomie bądź nieświadomie, ich zabili powołując się na te Wasze prawodawstwo, sprawiedliwość społeczną, w której upatrujecie Waszą potęgę, tę chorą kocią wiarę, która pozwala Wam trwać w przekonaniu, że za Wami ktoś stoi i Was obroni.

Muszę powiedzieć, że zazwyczaj tak było. Mieliście swoich oficerów prowadzących. Podpowiadaczy z tylnych siedzeń. A sami bez nich kim jesteście? Zawsze czytam te krzyki z Waszej strony, pomóż nam, bo znowu przyszedł, dlaczego nikt go jeszcze nie udupił? Ewidentnie wzywaliście pomocy. Kreatorzy strachu i przerażenia wzywali pomocy. Czego się bali tak naprawdę? Głupio to powiedzieć, ale siebie. Wystarczyło parokrotnie dopuścić ich do władzy - razem z tym całym Edwardem II, aby pokazali, że się boją, trzęsą portkami niczym ten policjant sadysta z "Zielonej mili" Franka Darabonta.

Nie chciałem być niegrzeczny mówiąc, że chadzam po posadzce, po której Wy chadzacie i jest ona osikana ze strachu. Uważam Was za pewnego rodzaju zagrożenie dla innych. Ludzi typowo nawiedzonych powtarzając w kółko tę samą mantrę, że masz być tacy jak My, a jak nie to wypierdalaj!

Nigdy korporacje, w których jesteście zatrudnieni mnie nie interesowały i tego typu rozumowanie tym bardziej, więc być może będę tu premierem, a może nie, a moi bardzo uprzejmi wyborcy albo mi w tym pomogą albo nie, bo przecież tyle razy oczekiwali pomocy ze strony władz, że tym razem staję tu przed Wami.
Awatar użytkownika
OlaChojnacka
NIM: 714447
Kontakt:

Re: Program "No matter" jedynego poważnego kandydata na prem

Post autor: OlaChojnacka »

Obrazek
(-) mgr net Ola Kaarina Isadora Helyanve van Hälsing-Scraw de Cubalibre-Adamas et Marcjan-Chojnacka

Kwestorka w Baridasie, Cesarzowa Tuolelenkki, Dziedziczka Tirecji, Arcyksiężna Egerloon, Diuczessa Jajeczka, Baronowa Sint Arco, Hrabina Litawy, Szlachetna Dama w Ardemii, Lady Admiralicji.
Awatar użytkownika
AvdE
NIM: 399850
Kontakt:

Post autor: AvdE »

Dobrze Proszę Pana! Rozumiem, nie lubi Pan obecnego układu sił politycznych w Dreamlandzie i się niemu sprzeciwia. Jednak nie wiemy co Pan zamierza, jeżeli Pan doszedłby do władzy
Z poważaniem,
Kierownik REKiS Związku Winkulijskiego
Aleksn. v-d Egval
Awatar użytkownika
Chamberlain
obywatel
Numer GG: 62994040
NIM: 866253
Kontakt:

Post autor: Chamberlain »

Skoro jeden z kandydatów na premiera został objęty nadzorem moderatorskim, rodzi się pytanie o możliwość artykulacji jego poglądów i formułowania odpowiedzi w toku kolejnych dyskusji. Nie wszystkie wypowiedzi Karbiaka to bezsensowne bluzgi. Czy ktoś w tej chwili śledzi w panelu sytuację i (prze)puszcza te posty, czy też wszystko jest blokowane?
- - William diuk Chamberlain-Schlesinger
- - [Margrabia Inselburga]
Awatar użytkownika
Karolina Aleksandra
król-senior
NIM: 430209
Herb: k14
Kontakt:

Post autor: Karolina Aleksandra »

Z tego co widzę, w kolejce oczekujących nie ma postów Jedynego Poważnego Kandydata na Premiera w dziale „Polityka i społeczeństwo”.

(—) Karolina Aleksandra
Marcel von Chacha
NIM:

Post autor: Marcel von Chacha »

Dobrze Proszę Pana! Rozumiem, nie lubi Pan obecnego układu sił politycznych w Dreamlandzie i się niemu sprzeciwia. Jednak nie wiemy co Pan zamierza, jeżeli Pan doszedłby do władzy
To, że nie lubię, to łagodnie powiedziane. Brzydzi mnie ten układ osób mających problemy ze sobą oraz z właściwą oceną sytuacji i będę robił wszystko, aby te nieogarnięte osobniki w postaci obecnej królowej i towarzysza Radzieckiego nie mogły korzystać z uprawnień administratorskich skoro nie umieją z nich korzystać. To, że ktoś jest premierem czy królową nie daje żadnej gwarancji, że dana osoba ma dobrze poukładane w głowie, więc wolałbym, aby instytucja sądu wydawała decyzję o moderacji na podstawie jakiś dowodów dostarczonych przez króla czy też premiera dlaczego ma być zastosowany nadzór względem danej jednostki, a nie tak jak teraz, na podstawie emocjonalnego wystąpienia królowej czy też premiera ubranego w rozporządzenie czy też dekret niczym nieumotywowany... To nie świadczy dobrze zarówno o premierze jak i królowej! Oni przynoszą wstyd całemu królestwu, że tak wysoko postawione osoby sięgają do metod histerycznych i psychopatycznych, bo mają jakiś problem.

Co do tego, co ja zamierzam, to po co mam o tym mówić, jak skutecznie utrudnia mi się dostęp do Parlamentu Królewskiego, kiedy inni dostają się tam od ręki, a mi każe się czekać...Bo co? Bo będę głosował przeciw??? Że się wyłamię? Że ustanowię opozycję? Że będę zniechęcał pozostałych parlamentarzystów?? To jest chore i w ogóle fatygowanie się do pisania czegokolwiek zaczyna sprawiać mi pewne trudności, bo najchętniej bym strzelił w pysk tą sukę w koronie za to co robi, bo jest rozwydrzoną i rozpieszczoną szmatą do podłogi i niech się nie domaga szacunku, bo na niego nie zasługuje. Jedyne, co jej mogę wręczyć, to dół w lesie i gratisowe zakopanie w nim. :)
Awatar użytkownika
Casimir van Oranje-Nassau
Numer GG: 64651462
NIM: 509236
Kontakt:

Post autor: Casimir van Oranje-Nassau »

Może dlatego, że wszystko jest blokowane przez pewnego kandydata na premiera, albo inną osobę do rzeczywistej władzy przynależącą? Sugerowałbym sprawdzenie logów moderacji, jeśli w nich jest informacja o akceptacji i odrzucaniu postów. Albo po prostu od potrzeby każdorazowego czekania na zatwierdzenie posta odechciało się wszelkiej aktywności, jak to było niegdyś w przypadku Alusia de la Ciprofloksji. Pokazuje to tylko bezsens i negatywne skutki stosowania tzw. nadzoru.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polityka”