Dzień dobry
Dzień dobry
Dzień dobry Państwu,
Królestwo Dreamlandu poleciła mi znajoma, więc postanowiłem tutaj zajrzeć. Póki co będę jedynie się przyglądać, jeśli coś mnie przyciągnie, to postaram się zaangażować.
Królestwo Dreamlandu poleciła mi znajoma, więc postanowiłem tutaj zajrzeć. Póki co będę jedynie się przyglądać, jeśli coś mnie przyciągnie, to postaram się zaangażować.
(-) Krzysztof van den Keller
- Daniel von Witt
- Numer GG: 41404078
- NIM: 877416
- Kontakt:
Re: Dzień dobry
Witam Pana,
świetnie, że Pan zagląda. Proszę coś niecoś o sobie i swych zainteresowaniach opowiedzieć, a postaram się pokazać najlepsze miejsca do przeglądania pod tym kątem.
(-) Daniel von Witt
Książę Furlandii i Luindoru
świetnie, że Pan zagląda. Proszę coś niecoś o sobie i swych zainteresowaniach opowiedzieć, a postaram się pokazać najlepsze miejsca do przeglądania pod tym kątem.
(-) Daniel von Witt
Książę Furlandii i Luindoru
To ja w zasadzie korzystając z okazji również się z Państwem przywitam :)
Podobnie jak mój przedpiszca - z ciekawością będę się przyglądał co w Dreamlandzie piszczy i ile się zmieniło od mojej ostatniej aktywności w tym miejscu.
Podobnie jak mój przedpiszca - z ciekawością będę się przyglądał co w Dreamlandzie piszczy i ile się zmieniło od mojej ostatniej aktywności w tym miejscu.
Paviel Gustolúpulo,
Tropicańczyk
Tropicańczyk
- Otton van der Berg
- NIM: 108161
- Kontakt:
Witamy w Dreamlandzie, proszę się rozglądać do woli.
Dziękuję za ciepłe powitanie.
Interesują mnie różne rzeczy, od poezji po programowanie. Jeśli miałbym się w czymś spełniać to właśnie w tych obszarach - twórczości literackiej lub programistycznej.
Interesują mnie różne rzeczy, od poezji po programowanie. Jeśli miałbym się w czymś spełniać to właśnie w tych obszarach - twórczości literackiej lub programistycznej.
(-) Krzysztof van den Keller
- Daniel von Witt
- Kontakt:
W związku z powyższym zapraszam współpracy w gazetach: Tygodnik Luindorski, Mercurius Furlandiae. Polecam również Bibliotekę im. Świętej Róży, gdzie Pańska twórczość może trafiać i gdzie może Pan zapoznać się z twórczością innych.
(-) Daniel von Witt
(-) Daniel von Witt
-
Marcel von Chacha
- NIM:
Witam jaśnie przybywających ze swoimi tobołami,
Jako Dreamlandczyk z krwi i kości zachęcam do zdobycia obywatelstwa, bo i tak trzeba czekać 14 dni, aby móc objąć jakąś interesującą funkcję, więc im wcześniej Panowie to uczynią, tym lepiej dla Was, bo tutejsze dziadygi sprawujący władzę w przeszłości jak i teraźniejszości mają tę kwestię w czterech literach, że tak długo trzeba czekać.
A z tego wszystkiego, to zapomniałem się przedstawić - jam jest Marcel von Chacha i uwielbiam się śmiać. :)
Kłaniam się niziutko, bo i tak jestem tutaj mniej niż zero. :)
P.S.
Jako Dreamlandczyk z krwi i kości zachęcam do zdobycia obywatelstwa, bo i tak trzeba czekać 14 dni, aby móc objąć jakąś interesującą funkcję, więc im wcześniej Panowie to uczynią, tym lepiej dla Was, bo tutejsze dziadygi sprawujący władzę w przeszłości jak i teraźniejszości mają tę kwestię w czterech literach, że tak długo trzeba czekać.
A z tego wszystkiego, to zapomniałem się przedstawić - jam jest Marcel von Chacha i uwielbiam się śmiać. :)
Kłaniam się niziutko, bo i tak jestem tutaj mniej niż zero. :)
P.S.
Radzę Panu uważać na panicza von Witta, bo słynie z wyzysku i wykorzystywania młodych talentów, a potem kopania ich w tyłek, bo Szanowny Nadredaktor von Witt ma swoje humory czy tam żona obiadu mu nie podała. Różne wersje chodzą dlaczego ma wahania nastroju. To już zegar wahadłowy jest dokładniejszy od niego. :)Daniel von Witt pisze:W związku z powyższym zapraszam współpracy w gazetach: Tygodnik Luindorski, Mercurius Furlandiae. Polecam również Bibliotekę im. Świętej Róży, gdzie Pańska twórczość może trafiać i gdzie może Pan zapoznać się z twórczością innych.
- Daniel von Witt
- Kontakt:
Marcel von Chacha pisze:Jako Dreamlandczyk z krwi i kości zachęcam do zdobycia obywatelstwa, bo i tak trzeba czekać 14 dni, aby móc objąć jakąś interesującą funkcję, więc im wcześniej Panowie to uczynią, tym lepiej dla Was, bo tutejsze dziadygi sprawujący władzę w przeszłości jak i teraźniejszości mają tę kwestię w czterech literach, że tak długo trzeba czekać.
Przykro patrzeć, jak Pan Marcel von ChaCha chce uchodzić za Dreamlandczyka z krwi i kości, kiedy tylko w tym jednym zdaniu zawiera kłamstwa i przeinaczenia zarówno co do swojej rzekomej autochtoniczności, która jest nieprawdą, jak również co do informacji o 14 dniach, jakie trzeba odczekać, by objąć "jakąś interesującą funkcję". Wyprowadzę teraz czytających z błędu, w który wprowadza Was nieautochton ChaCha. Aby móc starać się o objęcie dowolnej funkcji publicznej należy posiadać obywatelstwo. Aby wejść do Parlamentu Królewskiego należy posiadać obywatelstwo przez co najmniej 14 dni. Aby kandydować w wyborach Premiera należy nie posiadać żadnego innego obywatelstwa poza dreamlandzkim i ewentualnie elderlandzkim.
(-) Daniel von Witt
(-) Daniel von Witt
-
Marcel von Chacha
- NIM:
Panowie zadeklarowali obserwację, więc prędzej czy później dojdą do takiego wniosku, że Pan, Panie von Witt, po prostu kłamie i się nie przyznaje, że rzeczywistość dreamlandzka nie jest taka kolorowa jaka Panu się wydaje. :)
Zatem, panowie, zachęcam do samodzielnego przejścia się ulicami Dreamlandu i radziłbym Wam, abyście uważali jak wyrażacie swoje opinie, bo ostatnimi czasy jeden z Dreamlandczyków stracił v-życie za wyrażenie swojej opinii o meczu prowadzonym przez jednego z sędziów głównych. :)
Zatem, panowie, zachęcam do samodzielnego przejścia się ulicami Dreamlandu i radziłbym Wam, abyście uważali jak wyrażacie swoje opinie, bo ostatnimi czasy jeden z Dreamlandczyków stracił v-życie za wyrażenie swojej opinii o meczu prowadzonym przez jednego z sędziów głównych. :)
- Ruprecht van den Spraak
- Numer GG: 65292111
- NIM:
- Kontakt:
Z przyjemnością witam nowych przybyszów - scholandzkie przybytki stoją otworem dla każdego podróżnego!
Liczę, że znajdą Panowie tutaj to, czego oczekiwali. :)
Liczę, że znajdą Panowie tutaj to, czego oczekiwali. :)
Ruprecht van den Spraak
- Daniel von Witt
- Kontakt:
Warto będzie zaobserwować, jak Pan Chacha kłamie i odwraca kota ogonem, jak "tworzy" fakty ze swoich opinii tworzonych z uprzednio wyimaginowanych przez siebie samego "faktów". W swojej wypowiedzi odnosiłem się do jego kłamstw, które przybyszom witającym się z nami wszystkimi w tym dziale, niestety serwuje. Ale to wszystko tylko przy okazji, mimochodem, gdy tak czy owak każdy natyka się na Pana Chachę czy tego chce czy nie.
Polecam dużo spacerów i wędrówek, szczególnie tam, gdzie nikt nie zagląda. Wszyscy znajdą tu dla siebie miejsce, gdy tylko będą chcieli.
(-) Daniel von Witt
Polecam dużo spacerów i wędrówek, szczególnie tam, gdzie nikt nie zagląda. Wszyscy znajdą tu dla siebie miejsce, gdy tylko będą chcieli.
(-) Daniel von Witt
- Ruprecht van den Spraak
- Numer GG: 65292111
- NIM:
- Kontakt:
Brakuje mi w tym wątku poszukiwań "Karbiaka" przez wszystkich zainteresowanych.
Ruprecht van den Spraak
- Fryderyk Orański-Nassau
- obywatel
- NIM: 132626
- Herb: c08.gif
- Kontakt:
Proszę nie zamieniać wątku powitalnego w kolejne szambo, poświęcające całą uwagę na ChaChe.
Witam państwa serdecznie. Proszę nie bać się zadawać pytań i angażować. Lepiej działać za szybko i uczyć się na błędach, niż długo siedzieć, bojąc się je popełnić. Jeśli zdecydują się państwo zamieszkać w KD, zapraszam do Unii Saudadzkiej. Polecam nie brać w zarząd miast, bo rządców jest wystarczająco-brak mieszkańców, którym moglibyśmy służyć :) W związku z czym zachęcam do zamieszkania w należącym do nie Hrabstwie Flores. Unia z chęcią wspiera młodych, dając między innymi gwarantowane miejsce zamieszkania.
Pozdrawiam i powodzenia w gromadzeniu informacji.
Witam państwa serdecznie. Proszę nie bać się zadawać pytań i angażować. Lepiej działać za szybko i uczyć się na błędach, niż długo siedzieć, bojąc się je popełnić. Jeśli zdecydują się państwo zamieszkać w KD, zapraszam do Unii Saudadzkiej. Polecam nie brać w zarząd miast, bo rządców jest wystarczająco-brak mieszkańców, którym moglibyśmy służyć :) W związku z czym zachęcam do zamieszkania w należącym do nie Hrabstwie Flores. Unia z chęcią wspiera młodych, dając między innymi gwarantowane miejsce zamieszkania.
Pozdrawiam i powodzenia w gromadzeniu informacji.
(-) Fryderyk Karol Albert książę Orański-Nassau OOII ONZII
Książę Flores
"Pochlebiamy sobie patrząc na Sarmację, że zobaczcie; oni są prymitywni, a my wysublimowani. Ale wysublimowany autyzm nadal pozostaje autyzmem."JKW Aleksander, 2 października 2017 r.
"Może ten słynny dreamlandzki neoprymitywizm wcale nie jest taki zły?"
JKW Maciej II vel Helmut Pohl, 7 lutego 2019 r.

Książę Flores
"Pochlebiamy sobie patrząc na Sarmację, że zobaczcie; oni są prymitywni, a my wysublimowani. Ale wysublimowany autyzm nadal pozostaje autyzmem."JKW Aleksander, 2 października 2017 r.
"Może ten słynny dreamlandzki neoprymitywizm wcale nie jest taki zły?"
JKW Maciej II vel Helmut Pohl, 7 lutego 2019 r.
- RomanoPorfavor
- NIM:
- Kontakt:
Witam serdecznie, towarzyszu van der Keller! Widzę, że zdążył się Towarzysz już wstępnie zaaklimatyzować. Zachęcam do aktywności i zaangażowania - zarówno regionalnego, jak i centralnego. W ramach Domeny, w której Towarzysz Zamieszkał, aktywna jest przede wszystkim Skytja, acz być może zechce Towarzysz wziąć się za inne jej regiony? :)
O, no i siema Paviel, kopę lat :P Będziesz tylko obserwował? :)
O, no i siema Paviel, kopę lat :P Będziesz tylko obserwował? :)
/-/ ppłk bryg. kontr. Benedictus Juan Maximiliano Romano de Malagretta y Pigafieta da Cano del Porfavor
vel Prezerwatyw Tradycja Radziecki (MW) vel Mubarak Zprzcz (ŚKW)
vel Prezerwatyw Tradycja Radziecki (MW) vel Mubarak Zprzcz (ŚKW)
- OlaChojnacka
- NIM: 714447
- Kontakt:
Witam serdecznie <3
(-) mgr net Ola Kaarina Isadora Helyanve van Hälsing-Scraw de Cubalibre-Adamas et Marcjan-Chojnacka
Kwestorka w Baridasie, Cesarzowa Tuolelenkki, Dziedziczka Tirecji, Arcyksiężna Egerloon, Diuczessa Jajeczka, Baronowa Sint Arco, Hrabina Litawy, Szlachetna Dama w Ardemii, Lady Admiralicji.
Kwestorka w Baridasie, Cesarzowa Tuolelenkki, Dziedziczka Tirecji, Arcyksiężna Egerloon, Diuczessa Jajeczka, Baronowa Sint Arco, Hrabina Litawy, Szlachetna Dama w Ardemii, Lady Admiralicji.
Narazie obserwuję, ale kto wie - bardzo możliwe że dojdzie do czegoś więcej ;)
Paviel Gustolúpulo,
Tropicańczyk
Tropicańczyk