Dostęp publiczny

Rada Królestwa stanowi organ doradczy Króla, a w razie niepowołania Izby Poselskiej w jej zastępstwie stanowi ustawy.
Edward I Artur

Dostęp publiczny

Post autor: Edward I Artur »

Wysoka Rado,

Pod rozwagę Rady przedkładam propozycję otworzenia dostępu do naszego subforum dla wszystkich zainteresowanych. Nie widzę powodu, by nasze prace musiały być ukryte przed dreamlandzkimi obywatelami. Co więcej, wydaje mi się celowe, by nasze debaty stały się publicznie dostępne, przy czym chodzi - rzecz jasna - o dostęp bierny. Możliwość wypowiedzi powinna pozostać zarezerwowana dla członków Rady.

Jeśli nie usłyszę sprzeciwu w ciągu 7 dni (do 26 sierpnia), uznam, że Rada propozycję akceptuje.

--
(-) Edward A. Krieg, RS.
Awatar użytkownika
Edward Ebruz
obywatel
Numer GG: 8606140
NIM: 873817
Kontakt:

Re: Dostęp publiczny

Post autor: Edward Ebruz »

Jeśli, jak podejrzewam, nie uda się wybrać nowego składu Izby Poselskiej, a Rada przejmie jej uprawnienia w zakresie stanowienia prawa, proponowane przez WKW rozwiązanie stanie się wręcz koniecznością.
Edward J. Ebruz, r.s.
Edward I Artur

Dotąd przypuszczałem, że Izbę uda się wybrać. To przykra wiadomość.

--
(-) Edward A. Krieg, RS.
Awatar użytkownika
Edward Ebruz
obywatel
Numer GG: 8606140
NIM: 873817
Kontakt:

Post autor: Edward Ebruz »

To jeszcze nie wiadomość, ale przypuszczenie wynikające właśnie z braku wiadomości. Zgodnie z kalendarzem wyborczym wczoraj powinniśmy byli poznać listę kandydatów.
Edward J. Ebruz, r.s.
Edward I Artur

Panie Premierze,

Myślę, że ten problem wynika akurat z kłopotów natury - powiedzmy - obiektywnej, a więc: z faktycznego wakatu na stanowisku Komisarza Wyborczego Królestwa. Gdy JKM powoła Hrabiego Jazłowieckiego, procedura wyborcza powinna ponownie ruszyć. Choć (co jasne) kalendarz z pewnością będzie zmodyfikowany.

--
E.A.
Edward I Artur

Sprzeciwów nie usłyszałem. Jeśli nie będzie ich do dziś do północy, podejmę kroki, by otworzyć dostęp do subforum Rady.

--
(-) Edward A. Krieg, RS.
Przewodniczący Rady Królestwa
Zablokowany

Wróć do „Sekcja E Rada Królestwa”