Miasta Morlandu
-
Paweł von Gratz
- NIM:
- Kontakt:
Miasta Morlandu
Witam,
Kieruję zapytanie do tych, którzy odpowiedzi na nie udzielić mi mogą. Co dzieje się z morlandzkimi miastami? Strona Cintry nie działa poprawnie, kto za nią w chwili obecnej odpowiada? Czy istnieje nadzieja na poprawę sytuacji kastoryjskiej stolicy?
Odnalazłem, na szczęście, piękny hymn Cintry, skomponowany przez Kaworu Nagisę:
http://pawel-ciupak.ovh.org/hymny_micro/cintra.ogg
Pozdrawiam,
Paweł hrabia von Gratz
Cintryjczyk
Kieruję zapytanie do tych, którzy odpowiedzi na nie udzielić mi mogą. Co dzieje się z morlandzkimi miastami? Strona Cintry nie działa poprawnie, kto za nią w chwili obecnej odpowiada? Czy istnieje nadzieja na poprawę sytuacji kastoryjskiej stolicy?
Odnalazłem, na szczęście, piękny hymn Cintry, skomponowany przez Kaworu Nagisę:
http://pawel-ciupak.ovh.org/hymny_micro/cintra.ogg
Pozdrawiam,
Paweł hrabia von Gratz
Cintryjczyk
- Panevnick
- NIM: 300929
- Kontakt:
Re: Miasta Morlandu
Witaj Pawle! 
Cieszę się, że wróciłeś
A co do miast, to w zasadzie nie działają, gdyż w prowincji nie ma gospodarza. Ja sam kilka miesięcy temu próbowałem odświeżyć stronę Satriny, ale z namiestnikiem nie ma kontaktu. Nie udało mi się uzyskać kodów do miasta, więc zrezygnowałem z urzędu burmistrza. Obecny Morland i Dreamland to po prostu fasada, za którą kryje się kompletny brak zaangażowania. Czasem przypomina to westernowe miasteczko - frontowe drewniane ściany symulują porządny dom, a w środku trawa i kurz.
Jeden silniejszy podmuch wiatr i wszystko się zawali...
Cieszę się, że wróciłeś
A co do miast, to w zasadzie nie działają, gdyż w prowincji nie ma gospodarza. Ja sam kilka miesięcy temu próbowałem odświeżyć stronę Satriny, ale z namiestnikiem nie ma kontaktu. Nie udało mi się uzyskać kodów do miasta, więc zrezygnowałem z urzędu burmistrza. Obecny Morland i Dreamland to po prostu fasada, za którą kryje się kompletny brak zaangażowania. Czasem przypomina to westernowe miasteczko - frontowe drewniane ściany symulują porządny dom, a w środku trawa i kurz.
(-) Paul diuk von Panevnick
- Edward Ebruz
- obywatel
- Numer GG: 8606140
- NIM: 873817
- Kontakt:
Nie jest to co prawda moja działka, ale trudno sprawy nie skomentować.
O Józefa hrabiego Kalickiego pytało już kilka osób. Ostatnia zarejestrowana aktywność Namiestnika datowana jest na końcówkę lipca. Hrabia nie anonsował publicznie swojego urlopu, więc sprawa może mieć poważniejszy charakter. W przypadku Uniwersytetu Królewskiego już znaleziono rozwiązanie; obowiązki rektora przejął - formalnie jako prorektor - JKW Edward Krieg. Zakładam, że i w przypadku włodarza prowincji możliwa jest zmiana. Marnuje się spory potencjał.
Nie przesadzajcie jednak Panowie z tym defetyzmem. W KD obecna jest wąska grupa osób, w której jednostka pracuje średnio za trzech, i cała reszta, odpoczywająca za dziesięciu. To nienormalne. Proszę zgłosić Królowi gotowość do pracy, który tylko czeka na tego rodzaju deklaracje. Jestem przekonany, że zmiany można dokonać w każdej chwili.
Kwestia obsady stolców namiestniczych - i w ogóle zagadnienie ustroju terytorialnego - dyskutowana jest obecnie w Radzie Królestwa. Poważne zmiany wydają się po prostu nieuniknione. Być może oznaczać to będzie koniec dreamlandzkiej federacji i przekształcenie Królestwa w państwo unitarne.
O Józefa hrabiego Kalickiego pytało już kilka osób. Ostatnia zarejestrowana aktywność Namiestnika datowana jest na końcówkę lipca. Hrabia nie anonsował publicznie swojego urlopu, więc sprawa może mieć poważniejszy charakter. W przypadku Uniwersytetu Królewskiego już znaleziono rozwiązanie; obowiązki rektora przejął - formalnie jako prorektor - JKW Edward Krieg. Zakładam, że i w przypadku włodarza prowincji możliwa jest zmiana. Marnuje się spory potencjał.
Nie przesadzajcie jednak Panowie z tym defetyzmem. W KD obecna jest wąska grupa osób, w której jednostka pracuje średnio za trzech, i cała reszta, odpoczywająca za dziesięciu. To nienormalne. Proszę zgłosić Królowi gotowość do pracy, który tylko czeka na tego rodzaju deklaracje. Jestem przekonany, że zmiany można dokonać w każdej chwili.
Kwestia obsady stolców namiestniczych - i w ogóle zagadnienie ustroju terytorialnego - dyskutowana jest obecnie w Radzie Królestwa. Poważne zmiany wydają się po prostu nieuniknione. Być może oznaczać to będzie koniec dreamlandzkiej federacji i przekształcenie Królestwa w państwo unitarne.
Edward J. Ebruz, r.s.
- Pavel Svoboda
- król-senior
- Numer GG: 1935862
- NIM: 509280
- Kontakt:
Ja z kolei cieszę się niezmiernie, że widzę Pana Markizie! Kiedy na początku lipca nagle zrezygnował Pan ze wszystkich stanowisk wysłałem do Pana kilka maili i wszystkie do mnie wróciły jako niedoręczone. Zakładałem, że porzucił Pan na na dobre.Panevnick pisze:Witaj Pawle!
Cieszę się, że wróciłeś
Odnośnie Satriny, to dziwne, że Namiestnik Kalicki nie odpowiadał już wtedy. Miesiąc temu był jeszcze stosunkowo aktywny. Szkoda, że poddał się Pan Markizie tak szybko. Uzyskanie kluczy do konta miasta to nie taki duży problem. Wystarczyło głośniej się o nie upomnieć.
(-) Pavel Svoboda, r.s.
- Edward Ebruz
- obywatel
- Numer GG: 8606140
- NIM: 873817
- Kontakt:
- Panevnick
- Kontakt:
Do dziś ubolewam, że żadne maile nie dotarły do mnie... Szkoda, że Wasza Królewska Wysokość poddał się tak szybko. Korzystanie z komunikatora GG to nie duży problem. ;PJa z kolei cieszę się niezmiernie, że widzę Pana Markizie! Kiedy na początku lipca nagle zrezygnował Pan ze wszystkich stanowisk wysłałem do Pana kilka maili i wszystkie do mnie wróciły jako niedoręczone. Zakładałem, że porzucił Pan na na dobre.
A tak serio, to chyba coś jest nie tak, jeżeli powołuje się urzędnika i nie wyposaża w podstawowe narzędzia pracy. Jeżeli brakuje odpowiedzialności po stronie zwierzchnika, to trudno oczekiwać jej po stronie podwładnego.
- Panevnick
- Kontakt:
Nie jest to co prawda odpowiednie miejsce, ale jako świeżozgłoszony kandydat na posła, pozwole sobie na małą dygresję.
Proponuję, aby zamiast niszczenia dziedzictwa Dreamlandu kreować nową rzeczywistość w zgodzie z przeszłością. Zamiast likwidacji prowincji - zmiana struktury rządu i stworzenie 4 ministerstw, gdzie każdy z ministrów jest namiestnikiem i powierzone ma zadania-projekty, a nie wyłącznie czysto administracyjną funkcję.
A może lepiej zlikwidować Rząd Federalny? Ten sam skutek - zmniejszenie stołków urzędniczych. ;PKwestia obsady stolców namiestniczych - i w ogóle zagadnienie ustroju terytorialnego - dyskutowana jest obecnie w Radzie Królestwa. Poważne zmiany wydają się po prostu nieuniknione. Być może oznaczać to będzie koniec dreamlandzkiej federacji i przekształcenie Królestwa w państwo unitarne.
Proponuję, aby zamiast niszczenia dziedzictwa Dreamlandu kreować nową rzeczywistość w zgodzie z przeszłością. Zamiast likwidacji prowincji - zmiana struktury rządu i stworzenie 4 ministerstw, gdzie każdy z ministrów jest namiestnikiem i powierzone ma zadania-projekty, a nie wyłącznie czysto administracyjną funkcję.