Deklaracja Morburska

Miejsce spotkań i rozmów
JKalicki

Deklaracja Morburska

Post autor: JKalicki »

Morburg, 29 maja 2012 r.

Deklaracja Morburska,

Szanowni obywatele, przed kilkoma dniami zostałem Księciem Morlandu. Tym samym jestem trzecią osobą, która jednocześnie pełni tą zaszczytną funkcję w Morlandzie i Surmali. Wierzę, że te doświadczenia zbudowały nic zaufania, które będzie procentować w przyszłości.

W swym postępowaniu - jako Książę - będę działać w kilku kierunkach. Po pierwsze, zamierzam doprowadzić do zmiany struktury organizacyjnej, w możliwie największym stopniu ją spłaszczając. Po drugie, będę dążył do przeniesienia poziomu współpracy pomiędzy Morlandem i Surmalą, która objawia się osobą Księcia, na poziom współpracy i kooperacji pomiędzy ludźmi. Po trzecie, wykorzystam swoje umiejętności do zmiany i poprawy elementów technicznych Księstwa.

Niektóe zapowiedzi mogą wydawać się daleko idące, ale chciałbym zaznaczyć, że nie zamierzam dokonywać rewolucji. Wszystkie działania mają być w swej formule ewolucyjne. Wiem, jak ważna jest tracycja, i tam gdzie tylko będzie to służyło rozwojowi będzie ona wspierana, zaś tam, gdzie stanowić może przeszkodę, będzie ona dostosowywana z wielką uwagą i troską.

Ufam, że znajdę wsparcie obywateli Morlandu i razem ukształtujemy przyszłość.
Awatar użytkownika
Panevnick
NIM: 300929
Kontakt:

Re: Deklaracja Morburska

Post autor: Panevnick »

Wasza Książęca Mość,

Niech mi będzie dane złożyć serdeczne gratulacje z okazji powołania na urząd Namiestnika Koronnego Księstwa Morlandu oraz podziękować za deklarację współpracy i uszanowania tradycji naszego Księstwa, z której tak są dumni Morlandczycy.

Witam w Księstwie i - licząc na pomyślną współpracę - zapraszam do odwiedzin Satriny.

(-) mgr net. Paul markiz von Panevnick
Palatyn Satriny
Paweł von Gratz
NIM:
Kontakt:

Re: Deklaracja Morburska

Post autor: Paweł von Gratz »

Witam,

Serdecznie pozdrawiam Księcia na Polluksie, Kastorii, Temerii i Efrytii. Najjaśniejszego Władcę Morburga, Pana Satriny, Cintry i Kakut. Cieszy mnie niezmiernie, iż w morburskim pałacu zamieszkała tak znamienita osoba. Jednocześnie zapraszam Waszą Książęcą Mość do posiadłości von Gratzów na Kastorii, o ile nie podupadła od mojej ostatniej wizyty :)

Pozdrawiam,
Paweł von Gratz
Zablokowany

Wróć do „Pogaduszki”