'Pod Morskim Baranem'

Powiększanie wspólnego dobra, walki o władzę. Esencja dreamlandzkiego życia.
Awatar użytkownika
Vertonen
Numer GG: 1384134
NIM: 775829
Kontakt:

'Pod Morskim Baranem'

Post autor: Vertonen »

Ta urokliwa gospoda już nie funkcjonuje? Szkoda, pamiętam, że miejscowa ludność lubiła siedzieć tam przy mleku.
Ari-Quekka Vertonen
Awatar użytkownika
Shakur
NIM: 330454
Kontakt:

Re: 'Pod Morskim Baranem'

Post autor: Shakur »

Witaj Ari :)
Może Gospodarza jej brakuje...
prof. econ. net. hrabia Shakur
Awatar użytkownika
Vertonen
Kontakt:

Zapewne. Jak sprawy w Królestwie? Nie miałem czasu przeczytać najaktualniejszych numerów prasy, ale jakoś tak pusto na ulicach. Tym bardziej cieszę się, że znowu jest mi dane spotkać samego hrabiego Shakura :)
Ari-Quekka Vertonen
Awatar użytkownika
Shakur
Kontakt:

Vertonen pisze:Zapewne. Jak sprawy w Królestwie? Nie miałem czasu przeczytać najaktualniejszych numerów prasy, ale jakoś tak pusto na ulicach. Tym bardziej cieszę się, że znowu jest mi dane spotkać samego hrabiego Shakura :)
No cóż więcej tu można spotkać "starych" niż nowych obywateli :). Oczywiście jest klika nowych obiecujących osób. Miejmy nadzieję, że pchną ten wózek do przodu.
Życie toczy się dalej i jak zwykle powoli. W Surmali szykują się małe "zmiany reanimacyjne" - możesz o tym poczytać na forum Księstwa. Królestwo jak zwykle, nie ma się najlepiej ale trwamy :).
Podstawowe pytanie. Wracasz? ;)
Awatar użytkownika
Vertonen
Kontakt:

Aaaa nie wiem jeszcze. Jeśli tak, to na pewno nie do polityki. Może coś napiszę tu i ówdzie.. Porozglądam się jeszcze :)
Gospodę możnaby zreanimować, może jakiś wieczór na chacie? Powspominać stare dobre czasy :)
Ari-Quekka Vertonen
Awatar użytkownika
Shakur
Kontakt:

No to wracaj do nas, na co czekasz!? Pomysł na siebie już masz (szef Morskiego Barana) :). Na czat ciężko znaleźć czas ale na forum w dziale przeznaczonym specjalnie dla knajpki chętnie popiszę ;)
Awatar użytkownika
Vertonen
Kontakt:

Paszport niby już mam... nowy :) chyba dobrze byłoby, gdyby paszporty były podpisywane przez Namiestnika, pamiętam, że kiedyś tak było :)

No ale dość marudzenia. Kto tam dzierży klucze do serwerów Surmalajskich? Do kogo się zwracać?
Ari-Quekka Vertonen
Awatar użytkownika
Shakur
Kontakt:

Józef Kalicki ;) nasz stary nowy Namiestnik ;)
Awatar użytkownika
Vertonen
Kontakt:

Tak mi się właśnie podejrzanym wydawało, że Sted Asketil wrócił na fotel Namiestnika.
Ari-Quekka Vertonen
Awatar użytkownika
Pavel Svoboda
król-senior
Numer GG: 1935862
NIM: 509280
Kontakt:

Post autor: Pavel Svoboda »

Dreamland jest oficjalnie w punkcie, z którego prowadzą już tylko dwie drogi: wyraźna poprawa oraz zamknięcie kramu i zgaszenie światła. Bez względu na to, którą drogą przyjdzie nam iść, warto zostać, by pooglądać fajerwerki :)
(-) Pavel Svoboda, r.s.
Awatar użytkownika
Medgar de Rama
NIM: 605127
Kontakt:

Post autor: Medgar de Rama »

Pavel Svoboda pisze:Dreamland jest oficjalnie w punkcie, z którego prowadzą już tylko dwie drogi: wyraźna poprawa oraz zamknięcie kramu i zgaszenie światła. Bez względu na to, którą drogą przyjdzie nam iść, warto zostać, by pooglądać fajerwerki :)
Nie przesadzałbym. Na przykład taka piłka nożna ma się całkiem nieźle.
(-) Medgar hrabia de Rama
Awatar użytkownika
Vertonen
Kontakt:

Pavel Svoboda pisze:Dreamland jest oficjalnie w punkcie, z którego prowadzą już tylko dwie drogi: wyraźna poprawa oraz zamknięcie kramu i zgaszenie światła. Bez względu na to, którą drogą przyjdzie nam iść, warto zostać, by pooglądać fajerwerki :)
Ah, czyli wszystko w normie. Taki stan to chyba stan naturalny dla naszego Królestwa? ;)
Ari-Quekka Vertonen
Awatar użytkownika
Pavel Svoboda
król-senior
Kontakt:

Naturalne dla naszego Królestwa jest, że takie rzeczy mówi Albon. Ja dopiero niedawno przyjąłem chrzest w Kościele Albonistów w Dniach Ostatnich.
(-) Pavel Svoboda, r.s.
JKalicki

Post autor: JKalicki »

Pavel Svoboda pisze:Naturalne dla naszego Królestwa jest, że takie rzeczy mówi Albon. Ja dopiero niedawno przyjąłem chrzest w Kościele Albonistów w Dniach Ostatnich.
Nie sądzę, by słusznym było, aby osoba zasiadająca na tronie - nawet jeśli w zastępstwie - wychodziła na rynek krzycząc: "Ludzie! Uciekajcie! Wszyscy zginiemy!". Toż to jawne nawoływanie poddanych do marazmu i odejścia, potwierdzone autorytetem Korony, jest niezwykle groźne i godzi w stabilność państwa.
Awatar użytkownika
Albon
NIM: 570699
Kontakt:

Post autor: Albon »

Witam

No to teraz ze jestem straszny przekora bede musiał mowic ze wszystko jest ok i super, no to mnie WKW załatwił ;)

Pozdrawiam Albon
Audiatur Et Altera Pars

Z TRZECIEJ CHAŁUPY
Awatar użytkownika
Pavel Svoboda
król-senior
Kontakt:

Albon pisze:Witam

No to teraz ze jestem straszny przekora bede musiał mowic ze wszystko jest ok i super, no to mnie WKW załatwił ;)

Pozdrawiam Albon
Haha, wszystko część planu :)
JKalicki pisze: Nie sądzę, by słusznym było, aby osoba zasiadająca na tronie - nawet jeśli w zastępstwie - wychodziła na rynek krzycząc: "Ludzie! Uciekajcie! Wszyscy zginiemy!". Toż to jawne nawoływanie poddanych do marazmu i odejścia, potwierdzone autorytetem Korony, jest niezwykle groźne i godzi w stabilność państwa.
To nie do końca, co powiedziałem. Właściwie to jestem dosyć optymistyczny, bo wierzę, że im bardziej desperacka sytuacja, tym większa motywacja Dreamlandczyków, by coś temu zaradzić. Zwłaszcza działania Pańskie i barona Conrada dają ogromną nadzieję. Realność zagrożenia dla istnienia Dreamlandu powinna też ułatwić podjęcie trudnych decyzji o odchudzeniu państwa, które napotykały na opór tradycjonalistów w czasach, gdy negatywne konsekwencje zachowania status quo wydawały się jeszcze odległe.
(-) Pavel Svoboda, r.s.
JKalicki

Post autor: JKalicki »

Pavel Svoboda pisze:To nie do końca, co powiedziałem. Właściwie to jestem dosyć optymistyczny, bo wierzę, że im bardziej desperacka sytuacja, tym większa motywacja Dreamlandczyków, by coś temu zaradzić.
Tak właśnie to odebrałem. Dobrze jednak, że byłem w dużej mierze, w błędzie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polityka”