Jestem obywatelem prowincji Luindor. Interesuję się dziennikarstwem oraz zarządzaniem. Byłbym wdzięczny za pomoc
Witam zacnych mieszkańców Dreamlandu !
- Sir Lancelot
- NIM: 176956
- Kontakt:
Witam zacnych mieszkańców Dreamlandu !
Jest to moja pierwsza przygoda z mikronacją. Chciałbym prosić o wskazówki dotyczące ze znalezieniem pracy, domu itp.
Jestem obywatelem prowincji Luindor. Interesuję się dziennikarstwem oraz zarządzaniem. Byłbym wdzięczny za pomoc
Lancelot de Fey
- Sir Lancelot
- Kontakt:
Re: Witam zacnych mieszkańców Dreamlandu !
Jeśli jeszcze można spytać, kto jest Namiestnikiem Luindoru?
Lancelot de Fey
- Pavel Svoboda
- król-senior
- Numer GG: 1935862
- NIM: 509280
- Kontakt:
Witam serdecznie!
Dreamland jest także moją pierwszą i jak dotąd jedyną przygodą z mikronacjami. Zapisałem się tu ponad 10 lat temu i wciąż jeszcze się nie znudziłem. Mam nadzieję, że Pan również odnajdzie czar tego miejsca
Namiestnikiem Luindoru (technicznie Unii Saudadzkiej, łączącej w sobie Luindor i Furlandię) jest markiz Martin de Joustin.
Proszę rozejrzeć się po Dreamlandzie, po naszych instytucjach i prasie, i oczywiście przeczytać tutorial, jeśli jeszcze tego Pan nie zrobił. Może Pan pomyśleć, czy nie znajdzie Pan czegoś, czym chciałby się Pan zająć - aby kontynuować jeden z istniejących projektów lub zacząć coś własnego, lub może zacząć studia na naszym uniwersytecie! Zdecydowanie polecam skorzystanie z programu Patronatu (link na stronie głównej tuż pod linkiem do forum). Będzie Pan mógł otrzymać mentora, którego zadaniem będzie wprowadzić Pana w życie Dreamlandu.
Na koniec mała uwaga. Chyba dobrze by było, gdyby usunął pan słowo "sir" z imienia. Tytuły szlacheckie istnieją w naszym Królestwie i zasłużeni obywatele otrzymują od Króla prawo do noszenia tytułu "sir"/"lady" przed imieniem. Dlatego Pańskie imię może być trochę mylące
Nie wątpię, że prędzej czy później otrzyma Pan prawdziwy tytuł szlachecki - to nie trudne, wymaga tylko cierpliwości. Byłoby dziwnie nazywać się wtedy "sir Sir"
Wydaje mi się, że nie da się zmienić imienia samemu w systemie, więc proszę skonsultować się w tej sprawie ze swoim Namiestnikiem.
Dreamland jest także moją pierwszą i jak dotąd jedyną przygodą z mikronacjami. Zapisałem się tu ponad 10 lat temu i wciąż jeszcze się nie znudziłem. Mam nadzieję, że Pan również odnajdzie czar tego miejsca
Namiestnikiem Luindoru (technicznie Unii Saudadzkiej, łączącej w sobie Luindor i Furlandię) jest markiz Martin de Joustin.
Proszę rozejrzeć się po Dreamlandzie, po naszych instytucjach i prasie, i oczywiście przeczytać tutorial, jeśli jeszcze tego Pan nie zrobił. Może Pan pomyśleć, czy nie znajdzie Pan czegoś, czym chciałby się Pan zająć - aby kontynuować jeden z istniejących projektów lub zacząć coś własnego, lub może zacząć studia na naszym uniwersytecie! Zdecydowanie polecam skorzystanie z programu Patronatu (link na stronie głównej tuż pod linkiem do forum). Będzie Pan mógł otrzymać mentora, którego zadaniem będzie wprowadzić Pana w życie Dreamlandu.
Na koniec mała uwaga. Chyba dobrze by było, gdyby usunął pan słowo "sir" z imienia. Tytuły szlacheckie istnieją w naszym Królestwie i zasłużeni obywatele otrzymują od Króla prawo do noszenia tytułu "sir"/"lady" przed imieniem. Dlatego Pańskie imię może być trochę mylące
(-) Pavel Svoboda, r.s.
- Sir Lancelot
- Kontakt:
Dziękuję za radę. Na pewno skorzystam. A co do "sir" to nie byłem pewien i napewno usunę
.
Lancelot de Fey
- Marcin Mikołaj
- król-senior
- Numer GG: 6042777
- NIM: 906544
- Lokalizacja: Domena Królewska - Ekorre; Zjednoczone Księstwo - Książęce Miasto Buuren
- Kontakt:
Witam serdecznie,
Napisałem do Pana maila, jednocześnie informuję, iż Namiestnik Koronny nie jest władny zmieniać dane osobowe - należy złożyć wniosek do sądu - ani sam Pan, ani ja nie posiadam opcji zmiany danych w polu imię i nazwisko (ani w żadnym innym polu).
(-) Martin markiz de Joustin
Napisałem do Pana maila, jednocześnie informuję, iż Namiestnik Koronny nie jest władny zmieniać dane osobowe - należy złożyć wniosek do sądu - ani sam Pan, ani ja nie posiadam opcji zmiany danych w polu imię i nazwisko (ani w żadnym innym polu).
(-) Martin markiz de Joustin
- Edward Ebruz
- obywatel
- Numer GG: 8606140
- NIM: 873817
- Kontakt:
Mam nadzieję, że zostanie Pan z nami na dłużej.
Przedwczoraj do Pana napisałem, ale nie jestem teraz pewien, czy faktycznie korzysta Pan z podanego przy rejestracji adresu mailowego.
Przedwczoraj do Pana napisałem, ale nie jestem teraz pewien, czy faktycznie korzysta Pan z podanego przy rejestracji adresu mailowego.
Edward J. Ebruz, r.s.
- Sir Lancelot
- Kontakt:
Przepraszam, ale używam obecnie adresu d.kortyka@interia.pl
Lancelot de Fey
- Sir Lancelot
- Kontakt:
Chciałbym się jeszcze dowiedzieć, jak zdobyc pracę w administracji oraz jak wyjść za mąż.
Lancelot de Fey
- Pavel Svoboda
- król-senior
- Kontakt:
Odnośnie pracy, to nie wiem. Sądzę, że Namiestnik mógłby coś doradzić. Odnośnie wyjścia za mąż, to oczywiście musi Pan znaleźć kawalera, oświadczyć się i jeśli się zgodzi, można zorganizować jakąś ceremonię. Jeśli się nie mylę, mieliśmy kiedyś ślub i Król odprawiał ceremonię.
(-) Pavel Svoboda, r.s.
- Tomasz Lerent
- Numer GG: 39342063
- NIM: 795720
- Kontakt:
Rozumiem ,że to tylko błąd?Odnośnie wyjścia za mąż, to oczywiście musi Pan znaleźć kawalera,
(-) Sir Tomasz Paweł de' Lerent
Poseł XX kadencji
Poseł XX kadencji
- Pavel Svoboda
- król-senior
- Kontakt:
Pytał jak wyjść za mąż. Jeśli błąd, to nie mójTomasz Lerent pisze:Rozumiem ,że to tylko błąd?Odnośnie wyjścia za mąż, to oczywiście musi Pan znaleźć kawalera,
Sir Lancelocie!
Niezgłębiona skarbnica życiowych mądrości, pisarz Paolo Coelho powiedział, że kiedy się czegoś pragnie, to cały wszechświat sprzysięga się, byśmy mogli spełnić nasze marzenie. Pan chyba pragnie bardzo bardzo mocno.
Chciał się Pan żenić i oto kilka godzin po tym, jak rozpoczął Pan swą misję, zjawiła się w naszym Królestwie niewiasta poszukująca miłości. Coś mi się wydaje, że jest Pan najfartowniejszym facetem na świecie! Jeśli ma Pan jakieś typy odnośnie wygrywających numerów w totolotka, proszę o podesłanie ich prywatnie.
(-) Pavel Svoboda, r.s.
- Sted Asketil
- król-senior
- NIM: 121212
a dla czego prywatnie? prosze sie podzielic publicznie szczesliwym numerkiem :D
-
JKalicki
O ile wiem to przybyły dwie niewiasty, choć na razie tylko jedna Panna się przedstawiła. :]Pavel Svoboda pisze:Chciał się Pan żenić i oto kilka godzin po tym, jak rozpoczął Pan swą misję, zjawiła się w naszym Królestwie niewiasta poszukująca miłości.
- Mackenzie
- NIM: 645257
- Kontakt:
Sir Lancelocie!
Czy byłbyś chętny na...randkę? Jeśli tak to odpowiedz mi szybko. Na razie nie wiem jak się tu funkcjonuje, ale jestem chętna!
Czy byłbyś chętny na...randkę? Jeśli tak to odpowiedz mi szybko. Na razie nie wiem jak się tu funkcjonuje, ale jestem chętna!
Mackenzie wicehrabina Gordon-Berg
- Sir Lancelot
- Kontakt:
Milady Lucille,
oczarowałaś mnie swoim wyglądem. Czy zechcesz za mnie wyjść?? Ofiarowuję ci oto ten pierścionek, mojej pra babki, który przechodził z pokolenia na pokolenie (dostałem go od matki). Jeśli jesteś jeszcze chętna na tą prawdziwą miłość, tą jedyną, to proszę. Zgódź się...
oczarowałaś mnie swoim wyglądem. Czy zechcesz za mnie wyjść?? Ofiarowuję ci oto ten pierścionek, mojej pra babki, który przechodził z pokolenia na pokolenie (dostałem go od matki). Jeśli jesteś jeszcze chętna na tą prawdziwą miłość, tą jedyną, to proszę. Zgódź się...
- Załączniki
-
- pierścionek.jpg
- (24.47 KiB) Pobrany 1572 razy
Lancelot de Fey
- Mackenzie
- Kontakt:
Jaki piękny!
Oczywiście zgadzam się. Pobierzmy się jak najszybciej.
KOCHAM CIĘ!
A oto moje zdjęcie ukochany.
Oczywiście zgadzam się. Pobierzmy się jak najszybciej.
KOCHAM CIĘ!
A oto moje zdjęcie ukochany.
- Tomasz Lerent
- Numer GG: 39342063
- NIM: 795720
- Kontakt:
No to będzie chyba pierwsze wesela od wielu lat w Królestwie.
Życzę narzeczonym miłości i szczęścia!
(-) Sir Tomasz Paweł de' Lerent
Poseł XX kadencji
Poseł XX kadencji
- Krzysztof Bojar
- Numer GG: 42247879
- NIM: 973820
- Kontakt:
Tak się zastanowiłem, kto w Królestwie może udzielić ślubu? W tekście JE Premiera przeczytałem, że Rotria się sekularyzowała, coraz ciężej o kapłanów w mikroświecie.Tomasz Lerent pisze:No to będzie chyba pierwsze wesela od wielu lat w Królestwie.
(-) Krzysztof Bojar
Minister Spraw Zagranicznych
Minister Spraw Zagranicznych
- Mackenzie
- Kontakt:
Mamy pytanie.
Jak zorganizować wesele i ślub?
Prosilibyśmy o szybką odpowiedź. Jesteśmy tacy szczęśliwi...
Prosilibyśmy o szybką odpowiedź. Jesteśmy tacy szczęśliwi...
-
JKalicki
Kiedyś używaliśmy czata, w związku z czym, takiego rodzaju imprezy były organizowane właśnie na czacie. Ale to od zainteresowanych zależy formuła imprezy.Lucille pisze:Mamy pytanie.
Prosilibyśmy o szybką odpowiedź. Jesteśmy tacy szczęśliwi... :roll: