Wniosek o przywrócenie obywatelstwa Królestwa Dreamlandu

Biuro podawcze i wstępna kontrola pism wpływających do Sądu Prowincji.
Awatar użytkownika
Albon
NIM: 570699
Kontakt:

Wniosek o przywrócenie obywatelstwa Królestwa Dreamlandu

Post autor: Albon »

SKARGA ADMINISTRACYJNA

I. Skarżący
hrabia Albon z Cintry
Morland
albon@poczta.onet.pl
NIM: 853567

III. Żądanie
Prosze o przywrócenie obywatelstwa Królestwa Dreamlandu. W miarę możliwości proszę o szybkie rozpatrzenie mojego wniosku/prośby w związku z planowanym startem w wyborach do Izby Poselskiej Królestwa Dreamlandu.

IV. Uzasadnienie
Prawdopodobny błąd przy usuwaniu "martwych dusz". Usunięcie powinno zaistnieć po 30 dniach nieaktywności tz logowania się na stronie głównej Królestwa Dreamlandu lub forum. W moim przypadku nieaktywność (nielogowanie się na stronie głównej) nie trwało 30 dni mimo tego zostałem usunięty. Przyznaje że istnieje także mozlwośc mojego niedopatrzenia i brania logowania na forum KD za logowanie wystarczające do nie stracenia obywatelstwa.

V. Opłata
W związku z tym że nie mam aktualnie konta i/lub moje konto skasowane nie posiadało pieniędzy proszę o odroczenie opłaty lub zwolnienie z opłaty.
Audiatur Et Altera Pars

Z TRZECIEJ CHAŁUPY
Awatar użytkownika
Panevnick
NIM: 300929
Kontakt:

Re: Wniosek o przywrócenie obywatelstwa Królestwa Dreamlandu

Post autor: Panevnick »

Zarządzenie z dnia 9 kwietnia 2012 r.

I. zwolnić wnioskodawcę z opłaty sądowej;
II. zwrócić wniosek.

UZASADNIENIE:

Dnia 26 lutego 2012 r. wnioskodawca złożył wniosek o przywrócenie obywatelstwa z uwagi na jego pozbawienie w związku z niedopełnieniem obowiązków rejestracyjnych oraz wniosek o zwolnienie od kosztów sądowych.

Wniosek o zwolnienie od kosztów sądowych został należycie złożony. Sąd przyjął oświadczenie wnioskodawcy o nieposiadaniu konta bankowego ani środków finansowych. Na podstawie art. 52 ust. 1 i 4 Ustawy Federalnej z dnia 10 sierpnia 2008 roku o sądownictwie [jednolity tekst z dnia 17 marca 2010 roku] Sąd zwolnił wnioskodawcę w całości z obowiązku uiszczenia opłaty. Na orzeczenie niniejsze nie przysługuje środek odwoławczy.

W myśl przepisów Ustawy Federalnej z dnia 17 marca 2011 roku o obywatelstwie i stałym pobycie [tekst pierwotny: BPSK Nr 1644, zm. BPSK Nr 2067, tekst jedn. z dn. 29 marca 2011 r.] osobie skierowanej na listę deportacyjną przysługuje środek odwoławczy. Zgodnie z art. 31 ww. ustawy zażalenie na skierowanie na listę deportacyjną wnosi się do Namiestnika Koronnego. Niewniesienie zażalenia w terminie 14 dni od skierowania na listę deportacyjną powoduje wykreślenie osoby z właściwego rejestru. Natomiast art. 34 ust. 1. wskazuje, iż "Król postanowieniem królewskim może w szczególnych przypadkach przywrócić do Rejestru osobę z niego wykreśloną", co łączy się także z art. 10 ustawy. Brak jest zatem przesłanek do rozpoznania wniosku przez Sąd Prowincji czy też inny Sąd powszechny.
Biorąc powyższe pod uwagę orzeczono jak w sentencji zarządzenia.

Pouczenie:
Na niniejsze orzeczenie przysługuje zażalenie w ciągu 3 dni od dnia urzędowego ogłoszenia.
(-) Paul diuk von Panevnick
Zablokowany

Wróć do „Kancelaria Sądu Prowincji”