Reakcje Sarmatów również ciekawe, szczególnie niektórych...
:)
(-) Daniel ax. von Witt
Odszedł pewnie też dla tego że KPA za bardzo wspiera obrzydliwą demokrację zamiast piękny system monarchistyczny.A także dla tego że pana partia wybiera idiotów na ważne stanowiska państwowe.Daniel von Witt pisze:Pan Leszek van der Fryssau postanowił zamieszkać w Sarmacji. Odszedł od nas z powodu różnicy zdań z moją rodziną oraz z powodu rozmywającej się po Królestwie fali komunizmu.
Reakcje Sarmatów również ciekawe, szczególnie niektórych...
:)
(-) Daniel ax. von Witt
A to Ci teoria. W demokracjach partia nie wybiera ludzi na stanowiska państwowe. Tak poczyna sobie partia w systemach totalitarnych.DjkCezarowcy pisze:Odszedł pewnie też dla tego że KPA za bardzo wspiera obrzydliwą demokrację zamiast piękny system monarchistyczny.A także dla tego że pana partia wybiera idiotów na ważne stanowiska państwowe.
Demokracja to rządzy większości a większość osób z waszej parti na ważne stanowiska wybiera idiotów zresztą podam pewien przykład BRWM jak byłem Wielkim Patriarchą to Bractwo Wielkiej Małpy było stabline i silne oczywiście też robiłem głupoty jak mój zamach stanu ale BRWM się rozwijało .Ale wtedy to Oskar ben Grozny i jego marionetka Dawid de Korsei postanowili demokratycznie zagłosować nad odebraniem mi władzy nad Bractwem bo nie podobały im się moje autorytarne rządy a potem Dawid nowy WP spiedrolił na Madagaskar a Bractwo Wielkiej Małpy zapadło się w głęboką hibernację.Daniel von Witt pisze:A to Ci teoria. W demokracjach partia nie wybiera ludzi na stanowiska państwowe. Tak poczyna sobie partia w systemach totalitarnych.DjkCezarowcy pisze:Odszedł pewnie też dla tego że KPA za bardzo wspiera obrzydliwą demokrację zamiast piękny system monarchistyczny.A także dla tego że pana partia wybiera idiotów na ważne stanowiska państwowe.
(-) Daniel ax. von Witt
To że ktoś ma problemy ortograficzne nie zbaczy że jest idiotą .A ty Oskar liż dalej buty Wittowi i całej tej udawającej prawicową partię KPA.Oskar ben Grozny Witt pisze:Idiotów, bo ty tak uważasz? Radziłbym się najpierw zabrać za siebie, a najbardziej za swą pisownię, a później wydawania fałszywych stwierdzeń.
To że ktoś ma problemy ortograficzne nie znaczy że jest idiotą .A ty Oskar liż dalej buty Wittowi i całej tej udawającej prawicową partię KPA. Jak Leszek widzi kto rządzi Dreamlandem to się nie dziwie że uciekł do Sarmacji.Oskar ben Grozny Witt pisze:Idiotów, bo ty tak uważasz? Radziłbym się najpierw zabrać za siebie, a najbardziej za swą pisownię, a później wydawania fałszywych stwierdzeń.
Tak PO i PIS to partie lewicowe bo popierają socjalizm a KPA za bardzo broni demokracji i przyjaźni się z komuchami zamiast bronić wartości ,tradycji i dremlandzkiej monarchi.Oskar ben Grozny Witt pisze:Udawającą prawicową partię? W czym niby udaje? Czy KPA jest tak naprawdę lewicowa? Tak jak według ciebie PiS i PO? Myślę, że PTR nie porównałby naszej partii do lewicowej.
Jak Jego Mość Daniel von Witt coś brzdąknie na swym nowo zakupionym grzebyczku, to tylko wyciągnąć dyktafon i nagrywać. Tak piękne symfonie kakofonii dźwięków potrafi odegrać, że aż łzy same lecą przy krojeniu cebuli.A to Ci teoria. W demokracjach partia nie wybiera ludzi na stanowiska państwowe. Tak poczyna sobie partia w systemach totalitarnych.
Pytanie co ktoś rozumie przez nazywanie kogoś idiotą, bo jak ktoś uzasadni dlaczego ktoś jest idiotą, to można się sprzeczać i wywiąże się nawet całkiem niezła dyskusja.Idioci... wie Pan co? Nawet komunistów nie nazywam idiotami, bo wiem, że mimo, że w większości się z nimi nie zgadzam, to mają oni jakiś swój pomysł na Dreamland, a Pan jedyne co potrafił robić to cenzurować posty... Warto się zastanowić nad swoimi poczynianiami zamiast oceniać wszystkich wokół...
Wait, wait, wait... jakie jest powiązanie KPA i BRWM po za tym, że dane osoby były w dwóch organizacjach naraz?DjkCezarowcy pisze:Demokracja to rządy większości a większość osób z waszej partii na ważne stanowiska wybiera idiotów zresztą podam pewien przykład BRWM jak byłem Wielkim Patriarchą to Bractwo Wielkiej Małpy było stabline i silne oczywiście też robiłem głupoty jak mój zamach stanu ale BRWM się rozwijało .Ale wtedy to Oskar ben Grozny i jego marionetka Dawid de Korsei postanowili demokratycznie zagłosować nad odebraniem mi władzy nad Bractwem bo nie podobały im się moje autorytarne rządy a potem Dawid nowy WP spiedrolił na Madagaskar a Bractwo Wielkiej Małpy zapadło się w głęboką hibernację.
Podejrzewam, że musi coś chociażby dziać się wokół tego. A nawet pseudo-narracja wykonywana przez członków była na żenującym poziomie. Nie było szerokich doktryn myślowych, dyskusji. Ideologia była martwa. Związek wyznaniowy był martwy.Adamus Flis pisze:A jak się rozumuje rozwój w mikroświecie, bo wszyscy rzucają tym terminem bez opamiętania...
Adamus Flis pisze:Jak dla mnie, bo mnie z zasady nie wypada się z Tobą zgadzać, demokracja, a system totalitarny to jest to samo, tylko używa się dla pierwszego terminu łatwiejszej do przełknięcia nazwy, a drugi to taki straszak, aby służył do typowego wypierania się tak jak to Szanowny raczył zrobić, więc proszę nie mącić młodym ludziom w głowach, panie Danielu von Witt.
Adamus Flis pisze:System to jest struktura naczyń połączonych. Demokracja to jest też struktura naczyń połączonych. Dwa aparaty opresji wymierzone w ludzi w jakimś celu.
Adamus Flis pisze:Ale zaraz...Jestem nowy, więc nie wszystko mogę kojarzyć, o czym Waćpan do mnie mówi, ale zawsze powinno się wychodzić z tego założenia, że jeżeli ktoś coś tworzy, to należy wziąć poprawkę, iż nie musi się nam to podobać i idziemy w swoją stronę, czyli typowa neutralność. Jeżeli przyjmujemy postawę, że nam się coś nie podoba i chcemy to zakomunikować, to bierzemy kolejną poprawkę, czy odbiorca naszej uwagi, naszego przytyku chce w ogóle słuchać i czy jest nią zainteresowany. Jeżeli ma ochotę nas wysłuchać i coś zmienić, bo ma w tym interes, to Waćpan coś ugra, a jeżeli nie chcą słuchać i się bawią w taki sposób jaki preferują, to zachodzi konflikt, z którym niejaki Daniel von Witt walczy odkąd pamiętam - dbałość o przyszłe pokolenie, które rzekomo ma nawiedzić Dreamland w przyszłości kontra zastane towarzycho umorusane w błocku.
Jak się Pan ze mną zgadza, to wiem, że zaraz pójdzie pocisk w moją stronę, że jestem idiota czy z lekka odbiegający od wizji człowieka przez Pana uznawanej. A gdyby miał brzydszą buzię od Pana i tego króla, który ustąpił miejsce niejakiemu Alfredowi, to również by Pan nie był demokratą? :PJa się z Panem Panie Adamusie zgadzam. Demokracja to totalitaryzm z ładniejszą buzią, dlatego ja nie jestem demokratą, co na pewno Pan wie, jako znawca mej osoby :)
A gdzie Pan przeczytał o tym, że o systemie dreamlandzkim mówię? Toż to chyba nadinterpretacja pod swoje dupsko, czy mi się zdaje? :D Zaraz Danielek pójdzie do kąta na 48h bez widzenia z królem i innymi ladacznicami, z którymi zwykł się Danielek spotykać w celu takim, aby ktoś Danielkowi podtarł. :DTu się nie zgodzę, chyba, że wymieni Pan i uargumentuje składowe dreamlandzkiego systemu opresji wymierzony w ludzi. Wiem, że Pan to twórczo zrobi, bo ma Pan na tym punkcie fisia. Chyba niezdrowego.
Wie Pan, ja tego nie mogę powiedzieć, że znam kogokolwiek z Dreamlandu, ale że Pan tak mówi, to chyba powinienem, według Szanownego z niewielkim porożem, przytaknąć jak reszta gawiedzi przy Panu zebranej i liżącej Pana stópki czy tam kopytka. Naukowcy pokroju RCA z Sarmacji dowiedli, że Daniel może mieć kopyta wyciągnięte wprzód. :DJest Pan takim wnikliwym obserwatorem życia w Królestwie, zna Pan starszych obywateli. Nie zna Pan młodszych. Mam dla Pana zagadkę: na ilu rękach policzy Pan aktywnych obywateli starszych niż epoka Edwarda II? I odwrotnie: na ilu rękach policzyłby Pan tych młodszych? Proszę się nie spieszyć. Poczekam na wyliczenia.
Idiotą Pan nie jest. Jest Pan natomiast wulgarnym szajbusem. Byłby Pan również z całą pewnością ładniejszy, gdyby porzucił niektóre podłe nawyki.Adamus Flis pisze:Jak się Pan ze mną zgadza, to wiem, że zaraz pójdzie pocisk w moją stronę, że jestem idiota czy z lekka odbiegający od wizji człowieka przez Pana uznawanej. A gdyby miał brzydszą buzię od Pana i tego króla, który ustąpił miejsce niejakiemu Alfredowi, to również by Pan nie był demokratą? :P
Niestety my z Hansem von Wittem nie znamy swoich mikronacyjnych rodziców. Może dlatego, że jestem sierotą to jestem jaki jestem? ;)Adamus Flis pisze:A czy ja się nazywam von Witt, aby wszystko wiedzieć? Jak dla mnie, to Pana by nie musiało być, a że Pana ktoś spłodził, no to cóż poradzić. Należy się z tym pogodzić. :D
Więc proszę doprecyzować, gdyż może Pan manipulować, jeżeli mówi o jakimś wyimaginowanym systemie opresji.Adamus Flis pisze:A gdzie Pan przeczytał o tym, że o systemie dreamlandzkim mówię? Toż to chyba nadinterpretacja (...)
O tym właśnie wspomniałem wyżej - to są te podłe nawyki, które czynią z Pana wulgarnego szajbusa, a słowa stanowią stek bzdur. Szkoda.Adamus Flis pisze:(...) pod swoje dupsko, czy mi się zdaje? :D Zaraz Danielek pójdzie do kąta na 48h bez widzenia z królem i innymi ladacznicami, z którymi zwykł się Danielek spotykać w celu takim, aby ktoś Danielkowi podtarł. :D
(...)
Wie Pan, ja tego nie mogę powiedzieć, że znam kogokolwiek z Dreamlandu, ale że Pan tak mówi, to chyba powinienem, według Szanownego z niewielkim porożem, przytaknąć jak reszta gawiedzi przy Panu zebranej i liżącej Pana stópki czy tam kopytka. Naukowcy pokroju RCA z Sarmacji dowiedli, że Daniel może mieć kopyta wyciągnięte wprzód. :D
Ponadto, nie wolno mi z młodymi, ale jak chcą po kryjomu bez kamer i podsłuchów, to dlaczego nie. Kiedyś dość młode się brało i obracało, a teraz z liczydłami każą łazić czy innymi paszportami polsatu, aby okazywać dowód.
A co ja jestem Pana kalkulator, że już mnie chce Pan wykorzystywać? Pisemnie liczymy Panie von Witt, a nie po kalkulator się już leci.
Chyba opoka Edwarda II. :D :D
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość