Konferencja naukowa o mikronacjach
-
Martinus de Wilczyno
- NIM:
- Kontakt:
Konferencja naukowa o mikronacjach
Koło Prawa Międzynarodowego i Praw Człowieka funkcjonujące na Wydziale Prawa UŁ organizuje konferencję naukową z cyklu Państwo a Naród. Będzie ona poświęcona tematyce państw wirtualnych i odbędzie się 8 marca w Łodzi, w sali Rady Wydziału WPiA UŁ przy ul. Kopcińskiego 8/12
Dyskusja odbędzie się w czterech panelach:
1. Czym są mikronacje, czyli zagadnienia wstępne.
2. Wymiar społeczny mikronacji (wychowanie obywatelskie, mikronacje jako zajwisko socjologiczne).
3. Specyfika prawa w mikronacjach.
4. Roszczenia o suwerenność realową wysuwane przez mikronacje zagraniczne.
Zainteresowanych wygłoszeniem referatu proszę o określenie się najpóźniej do 9 lutego i o przesłanie samego referatu najpóźniej do 23 lutego.
Kontakt: marwil90@wp.pl
Dyskusja odbędzie się w czterech panelach:
1. Czym są mikronacje, czyli zagadnienia wstępne.
2. Wymiar społeczny mikronacji (wychowanie obywatelskie, mikronacje jako zajwisko socjologiczne).
3. Specyfika prawa w mikronacjach.
4. Roszczenia o suwerenność realową wysuwane przez mikronacje zagraniczne.
Zainteresowanych wygłoszeniem referatu proszę o określenie się najpóźniej do 9 lutego i o przesłanie samego referatu najpóźniej do 23 lutego.
Kontakt: marwil90@wp.pl
- Pavel Svoboda
- król-senior
- Numer GG: 1935862
- NIM: 509280
- Kontakt:
Re: Konferencja naukowa o mikronacjach
Och, mam nadzieję, że któryś z naszych Łodzian się zgłosi. To świetna okazja dla promocji. I to na temat prawa! Bez Dreamlandu ta konferencja nie ma sensu.
(-) Pavel Svoboda, r.s.
- Edward Ebruz
- obywatel
- Numer GG: 8606140
- NIM: 873817
- Kontakt:
Prawdopodobnie wybiorę się jako słuchacz. Wygląda na to, że szykuje się spora reprezentacja z Sarmacji (http://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f= ... d=a#p45228), o ile te wszystkie deklaracje nie są po prostu pustym wygłupem.
Co do Dreamlandczyków z Łodzi - faktycznie byłaby to spora atrakcja móc wysłuchać wystąpień naszego politycznego Olimpu. Po wszystkim moglibyśmy zaaranżować mały zlot. Na szczęście niedawno przerzuciłem się z porterów na jasne, będę mógł więc wytrzymać kilka kwadransów więcej.
Co do Dreamlandczyków z Łodzi - faktycznie byłaby to spora atrakcja móc wysłuchać wystąpień naszego politycznego Olimpu. Po wszystkim moglibyśmy zaaranżować mały zlot. Na szczęście niedawno przerzuciłem się z porterów na jasne, będę mógł więc wytrzymać kilka kwadransów więcej.
Edward J. Ebruz, r.s.
-
Martinus de Wilczyno
- NIM:
- Kontakt:
Przypominam, że termin zgłaszania się do czynnego udziału upływa 9 lutego. Jeżeli będziemy zawczasu wiedzieli, ilu prelegentów się spodziewać, będziemy mogli zwrócić przynajmniej część kosztów podróży i przywitać poczęstunkiem. Zgłoszenia proszę przesyłać na adres sknpc.ul@gmail.com a w wiadomości podać:
1. Realne imię i nazwisko.
2. Imię i funkcja mikronacyjne (do promocji
)
3. Panel.
4. Stopień naukowy/zawodowy albo rok studiów.
1. Realne imię i nazwisko.
2. Imię i funkcja mikronacyjne (do promocji
3. Panel.
4. Stopień naukowy/zawodowy albo rok studiów.
Witam
No tak stopien naukowy/zawodowy albo student ...ktos po np. zawodowce nie moze byc w mikronacjach ... to jest dyskryminacja
Jako ewentualny przyszly posel bede zwalczal wszelkie przejawy dyskryminacji 
PS wracam do zdrowia po malym (hehe) przeziebieniu i humor mi wraca wiec sorry za ten maly sarkazm powyzej
No tak stopien naukowy/zawodowy albo student ...ktos po np. zawodowce nie moze byc w mikronacjach ... to jest dyskryminacja
PS wracam do zdrowia po malym (hehe) przeziebieniu i humor mi wraca wiec sorry za ten maly sarkazm powyzej
-
Martinus de Wilczyno
- NIM:
- Kontakt:
Aktualne informacje już są dostępne na stronie http://www.sknpmipc.pl/
-
Edek
- Numer GG: 5885354
- NIM: 775682
- Kontakt:
Właśnie zgłosiłem swój udział. Referat jeśli pozwolą, to wygłoszę.. ale będzie to raczej dla mnie lekcja wystąpień publicznych. Kiedyś trzeba wprawy nabrać : )Jacques de Brolle pisze: Co do Dreamlandczyków z Łodzi - faktycznie byłaby to spora atrakcja móc wysłuchać wystąpień naszego politycznego Olimpu. Po wszystkim moglibyśmy zaaranżować mały zlot. Na szczęście niedawno przerzuciłem się z porterów na jasne, będę mógł więc wytrzymać kilka kwadransów więcej.
(-) hr. Etherard de Godwin
- Edward Ebruz
- obywatel
- Numer GG: 8606140
- NIM: 873817
- Kontakt:
Zdradzi nam Hrabia zaproponowany temat swojego wystąpienia?
Edward J. Ebruz, r.s.
-
Edek
- Kontakt:
"Problematyka gospodarki wirtualnej" w panelu "społecznym. Jeszcze nie dostałem potwierdzenia, ale tak czy siak jako słuchacz tam będę chciał siedzieć. 
-
Martinus de Wilczyno
- NIM:
- Kontakt:
Do informacji na www.sknpmipc.pl wkradł się błąd - podany był niepoprawny adres e-mail. Jeżeli ktoś próbował wysłać wiadomość i mu się to nie udało, na stronie znajduje się już adres właściwy.
Zgłoszony referat o gospodarce został już zaakceptowany.
Zgłoszony referat o gospodarce został już zaakceptowany.
-
Edek
- Kontakt:
Dziękuję.Martinus de Wilczyno pisze: Zgłoszony referat o gospodarce został już zaakceptowany.