Mam dla Szanownego złe wieści.Daniel von Witt pisze:Bo ja nie mam czego robić tylko zleconych przez Was zadań! :P

Mam dla Szanownego złe wieści.Daniel von Witt pisze:Bo ja nie mam czego robić tylko zleconych przez Was zadań! :P

Daniel von Witt pisze: ↑13 sty 2019, 02:15 Liczy się adrenalinka xD i na tym może już poprzrstane, chociaż głowa pełna jest myśli tym, co tu poruszone zostało nie mówiąc już nawet o tym, co zakryte.
Chociażby z art 13 stanowiącym, żeAlus pisze:Drugie zadanie domowe. Znaleźć przepis dotyczący "zakazu propagowania komunizmu" w Polsce. Przeczytać go wraz z komentarzem.
Istnienie partii komunistycznych w Polsce i ich działania są legalne, dopóki odnoszą się do ideologii ustroju komunistycznego, z pominięciem totalitarnych metod i praktyk. KPP nie odnosi się do totalitarnych metod i praktyk w swej deklaracji ideowo-programowej oraz statucie.Christian von Kluck pisze: I uzasadnić jakim prawem w takim razie legalnie działa Komunistyczna Partia Polski.
Właśnie o to chodzi. Dziękuję WKW za zrozumienie :)matmax pisze:Mam dla Szanownego złe wieści.Daniel von Witt pisze:Bo ja nie mam czego robić tylko zleconych przez Was zadań! :P
Harda prawica detected xDDaniel von Witt pisze:Ale kogo tutaj interesuje "polski kodeks cywilny"? Dla spadków mamy uznawać polskie prawodawstwo, a dla zakazu propagowania komunizmu już nie możemy? :)
(-) Daniel ax. von Witt
Właśnie. Odwołujących się do totalitarnych metod i praktyk. A nie do samej ideologii albowiem komunizm można wprowadzać także ewolucyjnie w drodze pokojowych reform politycznych.Oskar ben Grozny-Fryssau pisze:Chociażby z art 13 stanowiącym, że
„Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu”. Program partii nie może także dopuszczać nienawiści rasowej, narodowościowej i stosowania przemocy.
Herezje, wszędzie herezje.Alus pisze:komunizm można wprowadzać także ewolucyjnie w drodze pokojowych reform politycznych

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość