Serdeczne Dzień Dobry!

Masz pytania? Chcesz się nam przedstawić? Wejdź, to idealne miejsce na start.
Awatar użytkownika
Memoshi Kaguya
NIM:
Kontakt:

Serdeczne Dzień Dobry!

Post autor: Memoshi Kaguya »

Bardzo miło mi wszystkich przywitać, a w szczególności naszego Króla - niechaj prowadzi nas ku świetlanej przyszłości!
Moje imię to Memoshi Kaguya. Interesują mnie militaria, wojsko, literatura, statki, survival. W szczególności zaś w moich zainteresowaniach leżą oddziały specjalne. Mam nadzieję, że w przyszłości uda mi się zasiąść przy stole oficerów, aby stopniowo piąć się po drabinie kariery wojskowej. W mojej głowie mam kilka planów jakbym mógł tego dokonać, ale nie uda mi się to bez współpracy z wami - mieszkańcami, rządzącymi oraz oczywiście Jego Wysokością. Miło mi was poznać!

W rzeczywistości jestem studentem Oceanotechniki oraz interesuję się kulturą japońską. Liczę na wspaniałą zabawę z Wami! No i oczywiście. Wesołych Świąt!
王子の連隊の船長
Kapitan Regimentu Książęcego
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Numer GG: 41404078
NIM: 877416
Kontakt:

Re: Serdeczne Dzień Dobry!

Post autor: Daniel von Witt »

Witam Pana serdecznie,

do sił zbrojnych może Pan się zaciągnąć w Królestwie Elderlandu, które jest w unii personalnej z Królestwem Dreamlandu. Poza osobą Króla łączy je z naszym krajem jeszcze jeden serwer i forum. Jego dział widnieje pośrodku listy. Do sił zbrojnych może Pan również trafić w Unii Saudadzkiej, której jestem namiestnikiem.

Ma Pan bardzo ciekawe zainteresowania. W przeszłości sam intensywnie zgłębiałem wszystko, co z Japonią związane - głównie jej historię i kulturę, podziwiałem kodeks honorowy wojskowych tak z czasów szogunatów jak i ery imperialistycznej.

Życzę Panu miłej zabawy w naszym gronie i rozwoju swych zainteresowań bądź odkrywania nowych :) Wesołych Świąt!

(-) Daniel ax. von Witt
Premier Rządu Królewskiego
Awatar użytkownika
Alfred
inżynier królewski
Numer GG: 47634183
NIM: 196135
Kontakt:

Post autor: Alfred »

Dzień dobry!

Fakt, że dołączył Pan do naszej społeczności w Wigilię pozwala sądzić, że okaże się Pan dobrym mikronautą. :D W sprawach wojskowych najlepiej będzie, jak sądzę, skontaktować się z arcyksięciem von Wittem — naszym Premierem. Mógłbym Panu też zaproponiwać zorganizowanie sił porządkowych w Domenie Królewskiej, no ale to byłaby naturalnie mundurowa formacja niemilitarna; nie wiem, czy coś takiego byłoby dla Pana interesujące.

W każdym razie życzę jak najpełniejszej realizacji swoich ambicji w Królestwie. Powodzenia!
(—) Alfred de Ebruz, r. s.
salus rei publicae suprema lex esto!
Awatar użytkownika
Oskar ben Grozny Witt
Numer GG: 42085982
NIM: 423923
Herb: o03
Kontakt:

Post autor: Oskar ben Grozny Witt »

Witam nowego mieszkańca i życzę powodzenia w prowadzeniu działalności na terenie Dreamlandu. Mam nadzieje, że okaże pan dużą aktywność w naszym królestwie, bo ostatnio bardzo dużo nowych przybywa i kończy z licznikiem do 5 postów. :)

Pragnę zaprosić również pana do naszego Bractwa, gdzie wierzymy w wielką małpę. Wprawdzie na razie nic się tam nie dzieje, ale niedługo planujemy ruszyć z kopyta (oczywiście bez członków nic nie zrobimy, dlatego tak nalegamy o dołączenie do nas).

Link do zgłoszenia do bractwa: http://dreamland.net.pl/forum/viewtopic ... 511&t=6480
Ostatnio zmieniony 24 gru 2016, 15:02 przez Oskar ben Grozny Witt, łącznie zmieniany 1 raz.

(—) Oskar wicehrabia ben Grozny Witt
(—) 오스카르 자작 벤 그로즈느 위트
Awatar użytkownika
Hewret Monderski
NIM:
Kontakt:

Post autor: Hewret Monderski »

O, student oceanotechniki? Szczecin czy Gdańsk?
A jak PG to który rok? :D
Obrazek
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Awatar użytkownika
Memoshi Kaguya
NIM:
Kontakt:

PG, rok 1
王子の連隊の船長
Awatar użytkownika
Hewret Monderski
NIM:
Kontakt:

Post autor: Hewret Monderski »

A która grupa, jeśli mogę wiedzieć? Jak 1-6 to potencjalnie mamy razem wykłady. :D
Obrazek
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Awatar użytkownika
Memoshi Kaguya
NIM:
Kontakt:

Niestety 7 ;)
王子の連隊の船長
Awatar użytkownika
matmax
obywatel
NIM: 442028
Kontakt:

Post autor: matmax »

O, widzę, że i reprezentacja Gdańska w Dreamlandzie rośnie ;) Witamy w kraju i w razie pytań proszę śmiało pisać. Konnichiwa!
Mat Max von Salvepol
Daniel von Witt pisze: 13 sty 2019, 02:15 Liczy się adrenalinka xD i na tym może już poprzrstane, chociaż głowa pełna jest myśli tym, co tu poruszone zostało nie mówiąc już nawet o tym, co zakryte.
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański-Nassau
obywatel
NIM: 132626
Herb: c08.gif
Kontakt:

Post autor: Fryderyk Orański-Nassau »

Witam serdecznie,
Będzie szybko, bo zaraz Wigilia :v
Zapraszamy do Armii w Elderlandzie, jeśli chodzi o politykę to partie są dwie-Komunistyczna Partia Dreamlandu i Klub Polityczny św. Augustyna-zapraszamy do Panu bliższej, ale może Pan pozostać niezrzeszony. Po okresie 14 dni będzie Pan mógł zostać Lordem Parlamentu, a w aktualnych wyborach Premiera będzie Pan miał prawo głosować, jeśli dojdzie do drugiej tury(ze względu na rejestrację PO ich zarządzeniu). Wszelkie pytania proszę kierować na PW. Tam też mogę się przedstawić, jak i polecić co ciekawsze wątki.

Pozdrawiam,
(-) baron Christian von Kluck,
Minister Spraw Zagranicznych Królestwa Dreamlandu.
Awatar użytkownika
Leszek van der Fryssau
NIM: 548063
Herb: l06
Kontakt:

Post autor: Leszek van der Fryssau »

Witam serdecznie nowego obywatela.

W celu wynajmu Domu/Mieszkania/Działki w Koppenbergu (Furlandia i Luidor) proszę się kontaktować PW, ze mną.
Obrazek
𝓛𝓮𝓼𝔃𝓮𝓴 𝓿𝓪𝓷 𝓭𝓮𝓻 𝓕𝓻𝔂𝓼𝓼𝓪𝓾

Wróć do „Jesteś tutaj nowy?”