Dzień dobry!
-
xaviervonthies
- NIM: 908385
- Kontakt:
Dzień dobry!
Szanowni Państwo,
Dreamland jest pierwszą mikronacją, z którą mam do czynienia. Mam nadzieję, że niedługo wdrożę się w ten świat i nauczę się bez przeszkód po nim poruszać. Czy mogliby Państwo doradzić mi w jaki sposób mógłbym się zaangażować? Interesuje mnie polityka oraz pisarstwo jako takie. Czy mógłbym kogoś wspomóc lekkim piórem bądź nieugiętą, przekonywującą argumentacją?
Dreamland jest pierwszą mikronacją, z którą mam do czynienia. Mam nadzieję, że niedługo wdrożę się w ten świat i nauczę się bez przeszkód po nim poruszać. Czy mogliby Państwo doradzić mi w jaki sposób mógłbym się zaangażować? Interesuje mnie polityka oraz pisarstwo jako takie. Czy mógłbym kogoś wspomóc lekkim piórem bądź nieugiętą, przekonywującą argumentacją?
- Daniel von Witt
- Numer GG: 41404078
- NIM: 877416
- Kontakt:
Re: Dzień dobry!
Witam Pana w Królestwie,
cieszę się, że od razu zdecydował się Pan nabyć obywatelstwo i zamieszkał w Domenie Królewskiej (Lordem Gubernatorem której jest Martin Schlesinger-Asketil, na forum: Martin Schlesinger; z którym polecam kontakt). Jeśli chce Pan udzielać się na polu słowa pisanego to mamy bogatą i dość dobrze ocenianą gamę tytułów prasowych (linki znajdzie Pan na stronie głównej np. po ostatnich publikacjach lub w dziale linków). Każda z redakcji przyjmie Pana z otwartymi ramionami.
Jeśli zaś mówimy o polityce to w KD funkcjonują dwie partie polityczne: Klub Polityczny św. Augustyna (partia konserwatywna, prawicowa) i Komunistyczna Partia Dreamlandu (lewica). Jakie są Pańskie poglądy?
(-) Daniel książę von Witt
Premier Rządu Królewskiego
cieszę się, że od razu zdecydował się Pan nabyć obywatelstwo i zamieszkał w Domenie Królewskiej (Lordem Gubernatorem której jest Martin Schlesinger-Asketil, na forum: Martin Schlesinger; z którym polecam kontakt). Jeśli chce Pan udzielać się na polu słowa pisanego to mamy bogatą i dość dobrze ocenianą gamę tytułów prasowych (linki znajdzie Pan na stronie głównej np. po ostatnich publikacjach lub w dziale linków). Każda z redakcji przyjmie Pana z otwartymi ramionami.
Jeśli zaś mówimy o polityce to w KD funkcjonują dwie partie polityczne: Klub Polityczny św. Augustyna (partia konserwatywna, prawicowa) i Komunistyczna Partia Dreamlandu (lewica). Jakie są Pańskie poglądy?
-
xaviervonthies
- NIM: 908385
- Kontakt:
Spróbowałbym swoich sił w partii lewicowej. Zamierzam spróbować swoich sił w magazynie Kurier. Jak wstąpić do partii i w jaki jeszcze sposób mógłbym udzielić się społecznie?
- Daniel von Witt
- Numer GG: 41404078
- NIM: 877416
- Kontakt:
Proszę więc zgłosić się do Prezerwatywy Tradycji Radzieckiego (nick na forum: PTR), który dyryguje swoją komunistyczną partią :) Z podejmowaniem aktywności społecznej bym się nie spieszył, wystarczy, że podejmował Pan będzie dyskusje w różnych wątkach lub inicjował własne, interesujące Pana tematy. Jeśli mowa o Kurierze - proszę pisać do Króla Edwarda II.
- Torkan Ingawaar
- obywatel
- NIM: 156339
- Kontakt:
Witamy w Królestwie!
Pozdrawiam. :)
Nie należy wierzyć wrogiej nam propagandzie. Tow. Radziecki niczym nie dyryguje. Komunistyczną Partią Dreamlandu kieruje Biuro Polityczne, w skład którego - między innymi - tow. Radziecki wchodzi. Aby dołączyć do naszego ugrupowania należy (o ile dobrze pamiętam) wybrać odpowiednią opcję w Centralnym Rejestrze Instytucji i Przedsiębiorstw (link) i poczekać jakiś czas na zaakceptowanie wniosku. Jeśli miałbyś jakiekolwiek, związane z czymkolwiek pytania, to zapraszam do kontaktu kanałem prywatnym.xaviervonthies pisze: Jak wstąpić do partii i w jaki jeszcze sposób mógłbym udzielić się społecznie?
Pozdrawiam. :)
(–) Torkan Ingawaar (ᑐᕐᑳᓐ ᐃᖓᕚᕐ)

- Oskar ben Grozny Witt
- Numer GG: 42085982
- NIM: 423923
- Herb: o03
- Kontakt:
Witam nowego mieszkańca! Jako, że Pan idzie w stronę lewicy gdzie nie toleruje się wiary to mimo wszystko, Ja jako głosiciel zapraszam Pana do Bractwa Wielkiej Małpy link: http://dreamland.net.pl/forum/viewtopic ... 143&t=6480
Jest to wiara coś w stylu potwora spaghetti. My w tym bractwie wierzymy w wielką małpę gdzie po śmierci narodzimy się na Hawajach z pełnym zapasem marihuany. Zapraszam zatem do naszej grupy. Naprawdę! Jest śmiesznie ;)
Jest to wiara coś w stylu potwora spaghetti. My w tym bractwie wierzymy w wielką małpę gdzie po śmierci narodzimy się na Hawajach z pełnym zapasem marihuany. Zapraszam zatem do naszej grupy. Naprawdę! Jest śmiesznie ;)
(—) Oskar wicehrabia ben Grozny Witt
(—) 오스카르 자작 벤 그로즈느 위트
Radziecki dreamlandzkim Andrianem Zandbergiem. Interpretujcie sobie poprzedzające zdanie jak chcecie.Torkan Ingawaar pisze:Nie należy wierzyć wrogiej nam propagandzie. Tow. Radziecki niczym nie dyryguje. Komunistyczną Partią Dreamlandu kieruje Biuro Polityczne, w skład którego - między innymi - tow. Radziecki wchodzi.
- Fryderyk Orański-Nassau
- obywatel
- NIM: 132626
- Herb: c08.gif
- Kontakt:
Proszę zadawać wszelkie pytania do mnie na Priv :D Na początek polecam przejrzeć Baze Prawną(chociażby Konstytucje i Kodeks Karny), oraz ogólnie przejrzeć główną stronę Królestwa. Zorientować się kto kim jest i tym podobne. Polecam również Tutorial.
(-) Fryderyk Karol Albert książę Orański-Nassau OOII ONZII
Książę Flores
"Pochlebiamy sobie patrząc na Sarmację, że zobaczcie; oni są prymitywni, a my wysublimowani. Ale wysublimowany autyzm nadal pozostaje autyzmem."JKW Aleksander, 2 października 2017 r.
"Może ten słynny dreamlandzki neoprymitywizm wcale nie jest taki zły?"
JKW Maciej II vel Helmut Pohl, 7 lutego 2019 r.

Książę Flores
"Pochlebiamy sobie patrząc na Sarmację, że zobaczcie; oni są prymitywni, a my wysublimowani. Ale wysublimowany autyzm nadal pozostaje autyzmem."JKW Aleksander, 2 października 2017 r.
"Może ten słynny dreamlandzki neoprymitywizm wcale nie jest taki zły?"
JKW Maciej II vel Helmut Pohl, 7 lutego 2019 r.
- Alfred
- inżynier królewski
- Numer GG: 47634183
- NIM: 196135
- Kontakt:
Dobru wieczór,
skoro jest Pan zainteresowany kreowaniem kultury, z chęcią zaproszę Pana do współpracy. Idzie mi to cokolwiek ślamazarnie, ale mam w planach przeprowadzić w Domenie Królewskiej swoistą rewolucję kulturalną. Bardzo przydaliby mi się współpracownicy. Odezwę się ze szczegółami później dzisiejszego dnia; teraz chciałbym się wyspać. ;)
Panowie von Witt i von Kluck słusznie podpowiedzieli Panu, aby zgłosił się do partii komunistycznej i zajrzał do Bazy Prawnej. Ja co prawda zamiast Kodeksu karnego sugerowałbym dekret o Parlamencie Królewskim i regulamin tegoż Parlamentu — politykowi to się bardziej przyda.
W razie pytań pozostaję do dyspozycji. Proszę pisać wiadomości prywatne; na GG zaglądam teraz bardzo rzadko, a maila nie sprawdzam regularnie. Zresztą to najwygodniejsza droga.
Życzę owocnego pobytu. :)
skoro jest Pan zainteresowany kreowaniem kultury, z chęcią zaproszę Pana do współpracy. Idzie mi to cokolwiek ślamazarnie, ale mam w planach przeprowadzić w Domenie Królewskiej swoistą rewolucję kulturalną. Bardzo przydaliby mi się współpracownicy. Odezwę się ze szczegółami później dzisiejszego dnia; teraz chciałbym się wyspać. ;)
Panowie von Witt i von Kluck słusznie podpowiedzieli Panu, aby zgłosił się do partii komunistycznej i zajrzał do Bazy Prawnej. Ja co prawda zamiast Kodeksu karnego sugerowałbym dekret o Parlamencie Królewskim i regulamin tegoż Parlamentu — politykowi to się bardziej przyda.
W razie pytań pozostaję do dyspozycji. Proszę pisać wiadomości prywatne; na GG zaglądam teraz bardzo rzadko, a maila nie sprawdzam regularnie. Zresztą to najwygodniejsza droga.
Życzę owocnego pobytu. :)
(—) Alfred de Ebruz, r. s.
salus rei publicae suprema lex esto!
salus rei publicae suprema lex esto!