Dobry wieczór

Masz pytania? Chcesz się nam przedstawić? Wejdź, to idealne miejsce na start.
M.della.Veronese
NIM:
Kontakt:

Dobry wieczór

Post autor: M.della.Veronese »

Kłaniam się nisko; Witam serdecznie Królestwo Dreamlandu. Nazywam się Marietta della Veronese.
Pochodzę z Królestwa Wurstlandii.Mam nadzieje że Wasz naród nie wypędzi mnie tak szybko i nie skieruje do mnie nie miłych słów,względem tego skąd pochodzę.
Ostatnio się właśnie coś takiego zdarzyło.
Mój cel wizyty - Poznanie Was a zwłaszcza Waszej kultury i tradycji.(Zwłaszcza dlatego ponieważ jesteście najstarszą mikronacją).Nie ukrywam,że chciałam z kimś porozmawiać,ale chyba nie mam na co liczyć na wspólną pogawędkę.
Chciałabym zobaczyć jak funkcjonuje u Was insytuty kulturalne, jesli pozwolicie.
Przede wszystkim zapragnełam poznać Królestwo Dreamlandu osobiście więc na to najbardziej liczę.;-)
(-)Marietta della Veronese
Awatar użytkownika
Tomasz Barney
Numer GG: 22033171
NIM: 180151
Kontakt:

Re: Dobry wieczór

Post autor: Tomasz Barney »

Witam.

Czasami można kogoś spotkać na naszym IRC http://dreamland.net.pl/index.php?id=czat&pan=1 .
(-) Tomasz hrabia Barney
Awatar użytkownika
Edward Ebruz
obywatel
Numer GG: 8606140
NIM: 873817
Kontakt:

Post autor: Edward Ebruz »

Witamy serdecznie,

chyba niepotrzebnie przyjęła Pani tak defensywną postawę. Nikt nie będzie tu Pani sekował z powodu wurstlandzkiego pochodzenia. Czasy pewnych zgrzytów dyplomatycznych we wzajemnych relacjach między naszymi państwami stanowią, jak sądzę, rozdział zamknięty. Może być tylko lepiej. Królestwo Wurstlandii jest ostatnią z dużych i aktywnych mikronacji, z którymi nie nawiązaliśmy dotąd oficjalnych stosunków dyplomatycznych. Być może nowy gabinet podejmie w tej sprawie jakieś kroki.

Wracając do Pani pytania - chyba najwygodniej będzie rozpocząć zwiedzanie Dreamlandu od strony głównej, odwiedzając kolejne prowincje, które w ciągu tych wszystkich lat wypracowały zróżnicowane kultury i systemy prawne.

Życzę przyjemnego pobytu!
Edward J. Ebruz, r.s.
M.della.Veronese
NIM:
Kontakt:

Post autor: M.della.Veronese »

Dziękuję panie Tomaszu za link.
Panie Jacques, witam, możliwe że pośpieszyłam się z tym komentarzem.Niestety za szybko się przyzwyczaiłam do tych komentarzy, więc tak jakby samą siebie uprzedzę.
Zaczęłam już zwiedzać :)
(-)Marietta della Veronese
ODPOWIEDZ

Wróć do „Jesteś tutaj nowy?”