[Rząd Królewski] Początek

Powiększanie wspólnego dobra, walki o władzę. Esencja dreamlandzkiego życia.
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Numer GG: 41404078
NIM: 877416
Kontakt:

[Rząd Królewski] Początek

Post autor: Daniel von Witt »

Obrazek
Drodzy Rodacy,

przed kilkoma minutami powołany został nowy Rząd Królewski. Będzie składać się z sześciu Ministrów Korony. JE Gaston baron de Senancour został Ministrem Spraw Zagranicznych, JE sir Markocjusz van Koller został Ministrem Spraw Wewnętrznych, JE Auksencjusz hrabia Butodziej-Witt został jego zastępcą, JE sir Mateusz von Kube został Ministrem Promocji i Rozrywki, JE Pascal de La Brun został Ministrem Administracji i Informatyzacji, natomiast osobiście objąłem tekę Ministra Sprawiedliwości.

Postawiłem więc na młodzież, kwiat naszego Królestwa. Wykluczając moją osobę, najstarszy spośród Ministrów Korony, urodził się w grudniu zeszłego roku. Stawiając na młodzież chcę, by nabywała ona doświadczenia i mogła realnie zetknąć się z mechanizmami władzy w Królestwie Dreamlandu, a także uczyć się pracy zespołowej, indywidualnej i pod presją. Wierzę w to, że moi współpracownicy sprostają zadaniom, jakie przed nimi zostały postawione przez Was, Wyborców.

Podobnie jak miało to miejsce do tej pory, polityka informacyjna będzie odgrywać znaczącą rolę w moim Rządzie. Na dobrą sprawę rozpocznie się ona w tej kadencji z dniem jutrzejszym, podczas którego planowane jest wygłoszenie expose przed Parlamentem Królewskim. Po uszczegółowieniu naszego programu politycznego, który mieliście już okazję poznać w trakcie kampanii wyborczej, poszczególni Ministrowie będą przedstawiać Wam swoje wizje i plany, będąc do dyspozycji każdego zainteresowanego naszą pracą.

Jeżeli mają Państwo do mnie lub do Ministrów jakieś pytania - prosimy uprzejmie.
(-) Daniel książę von Witt
Premier Rządu Królewskiego
Aleksandra_Dostojewska
NIM:
Kontakt:

Re: [Rząd Królewski] Początek

Post autor: Aleksandra_Dostojewska »

Ja pragnę złożyć wyrazy uznania i życzyć powodzenia.
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Numer GG: 41404078
NIM: 877416
Kontakt:

Re: [Rząd Królewski] Początek

Post autor: Daniel von Witt »

Obrazek
  • Szanowni Państwo,
bardzo szybko przyszło mi dokonać niewielkich zmian w Rządzie Królewskim. W związku z faktem, że Jego Ekscelencja Pascal de La Brun dokonał wykreślenia się z Centralnego Rejestru Mieszkańców wczorajszego wieczora (co sprawdziłem dzisiaj przy okazji sprawdzania danych na temat ustania osób piastujących urzędy ministerialne w przeszłości) zmuszony byłem przesunąć dział administracji federalnej administracja pod resort sprawiedliwości. W związku z powyższym powstało Ministerstwo Sprawiedliwości i Administracji. Zmiana w Rządzie uwarunkowana niepoważnym zachowaniem Pana Pascala de La Brun nie wpłynie w żaden sposób na plany Rządu Królewskiego.

(-) Daniel książę von Witt
Premier Rządu Królewskiego
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polityka”