Miasta Unii - kilka pytań
Miasta Unii - kilka pytań
1. Które miasta w Unii są aktywne? Chodzi mi o te miasta które posiadają burmistrza.
Proponuję aby na stronie http://unia.dreamland.net.pl/serwis/miasta/ herb miasta, które nie posiada burmistrza zrobić koloru czarno-białego, a do pozostałych podpiąć linki z przekierowaniem do strony miasto, mam tu na myśli prawe menu.
2. Czy jest możliwość przesiedlenia mieszkańców do aktywnych miast? Jeżeli ktoś posiada tereny w nieaktywnym mieście w którym nie działa strona i mapa to wydaje mi się to troszkę bez sensu ponieważ nie można tam nic rozwijać i inwestować w tą działkę. Chodzi mi tu głównie o zebranie wszystkich mieszkańców Unii w 2-3 miastach aby te zaczęły tętnić życiem
PS. Jeszcze tu dorzucę kilka pytań, które mi uciekły z głowy ;)
Proponuję aby na stronie http://unia.dreamland.net.pl/serwis/miasta/ herb miasta, które nie posiada burmistrza zrobić koloru czarno-białego, a do pozostałych podpiąć linki z przekierowaniem do strony miasto, mam tu na myśli prawe menu.
2. Czy jest możliwość przesiedlenia mieszkańców do aktywnych miast? Jeżeli ktoś posiada tereny w nieaktywnym mieście w którym nie działa strona i mapa to wydaje mi się to troszkę bez sensu ponieważ nie można tam nic rozwijać i inwestować w tą działkę. Chodzi mi tu głównie o zebranie wszystkich mieszkańców Unii w 2-3 miastach aby te zaczęły tętnić życiem
PS. Jeszcze tu dorzucę kilka pytań, które mi uciekły z głowy ;)
(-) Michał wicehrabia Yaqu
- Mateusz von Kube
- NIM: 451958
- Kontakt:
Re: Miasta Unii - kilka pytań
Eksakibur, z Burgrabią Auksencjuszem Butodziejem-Wittem, Dernogród, z Burgarbią Edwardem von Dernem, Pańskie Agendart, Książęce Miasto Buuren. I to chyba tyle jak na razie. Edit: Jeszcze Habsburg, z zarządzajęcym tam Tomaszem von Habsburgiem.
Dumny Otaku - sir Mateusz von Kube
Czyli tak na dobrą sprawę to mamy 4 miasta aktywne. Przydało by się je podlinkować. Moje chwilowo nie ma strony bo nie mam decyzji co do FTP-a i starej strony. Jeszcze poczekam do końca tego tygodnia i zacznę działać najwyżej na innym serwie i z "klonem" starej strony.
- RomanoPorfavor
- NIM:
- Kontakt:
Zwracam uwagę, że tow. Dern został odwołany z powodu nieobecności :) (http://dreamland.net.pl/forum/viewtopic ... 183&t=5729). Zresztą tow. Habsburga też ostatnio nie było widać.
/-/ ppłk bryg. kontr. Benedictus Juan Maximiliano Romano de Malagretta y Pigafieta da Cano del Porfavor
vel Prezerwatyw Tradycja Radziecki (MW) vel Mubarak Zprzcz (ŚKW)
vel Prezerwatyw Tradycja Radziecki (MW) vel Mubarak Zprzcz (ŚKW)
- Daniel von Witt
- Numer GG: 41404078
- NIM: 877416
- Kontakt:
Miasta w Księstwie dzielone są na aktywne i zamknięte.
Miasta należące do Księcia (Miasta Książęce): Buuren, Agendart, Saudade, Eskalibur.
Miasta posiadające zarządcę (Miasta grodzkie): Alhambra, Eskalibur, Habsburg.
Miasta nie posiadające zarządców - cała reszta.
(-) Daniel książę von Witt
Książę Furlandii i Luindoru
Miasta należące do Księcia (Miasta Książęce): Buuren, Agendart, Saudade, Eskalibur.
Miasta posiadające zarządcę (Miasta grodzkie): Alhambra, Eskalibur, Habsburg.
Miasta nie posiadające zarządców - cała reszta.
Możemy aktywne miasta jakoś wyróżnić na stronie Unii? Zostawić herb kolorowy i dodać linki do miast, a w nieaktywnych dać czarno-biały?
- Daniel von Witt
- Kontakt:
Można. W pasku bocznym są podane herby z linkami (jeśli jest strona) do miast aktywnych. Innych miast nie pokazuje się, jedynie w opisie na jednej z podstron. Można to też zrobić tak jak Pan proponuje.
Z tego miejsca proponuję usunąć linki:
http://unia.dreamland.net.pl/serwis/miasta/
miasta książęce – są to miasta wchodzące w skład Domeny Książęcej, terytorialnie największe, w których władza należy do Księcia,
a dać linki wraz z "kolorami" na prawe menu i podpiąć je pod herby (kolorowe)
Miasta Książęce
Miasta grodzkie
Obejmij miasto
wydaje mi się to bardzo wygodne... wchodzę na stronę Unii... klikam w herb i jestem na stronie miasta (w nowym oknie / lub zakładce)... proste, fajne i przyjemne ;)
http://unia.dreamland.net.pl/serwis/miasta/
miasta książęce – są to miasta wchodzące w skład Domeny Książęcej, terytorialnie największe, w których władza należy do Księcia,
a dać linki wraz z "kolorami" na prawe menu i podpiąć je pod herby (kolorowe)
Miasta Książęce
Miasta grodzkie
Obejmij miasto
wydaje mi się to bardzo wygodne... wchodzę na stronę Unii... klikam w herb i jestem na stronie miasta (w nowym oknie / lub zakładce)... proste, fajne i przyjemne ;)
- Daniel von Witt
- Kontakt:
Ok. Popracuję nad tym.
Nie chcę tworzyć kolejnego wątku więc zadam moje pytanie tutaj
Czy jest możliwość przeniesienia bądź usunięcia nieaktywnych osób Unii z CRM:
http://www.dreamland.net.pl/index.php?i ... pan=1&pr=2
W innych prowincjach spisy są w miarę aktywne u nas zaś jest 30+ osób z tego ok 10 aktywne
Podobny temat był już poruszany w innym wątku jednak nie mogę go znaleźć i nie wiem co zostało ustalone w tej sprawie.
Czy jest możliwość przeniesienia bądź usunięcia nieaktywnych osób Unii z CRM:
http://www.dreamland.net.pl/index.php?i ... pan=1&pr=2
W innych prowincjach spisy są w miarę aktywne u nas zaś jest 30+ osób z tego ok 10 aktywne
Podobny temat był już poruszany w innym wątku jednak nie mogę go znaleźć i nie wiem co zostało ustalone w tej sprawie.
A czy można jakoś zamieszkać w tej części Królestwa?
- Pascal de La Brun
- NIM: 770957
- Herb: p19
- Kontakt:
Na stronie głównej stronie należy wejść w panel osobisty i na samych dole w operacjach wcisnąć "Zmień prowincję".Irmina pisze:A czy można jakoś zamieszkać w tej części Królestwa?

(-) sir Pascal de La Brun
- Daniel von Witt
- Kontakt:
Zapraszam do Księstwa wszystkich wędrowców :) Miejsca u nas pod dostatkiem, a i zabezpieczenie mieszkalne dla każdego jest zapewnione (darmowy dom dla każdego obywatela). Do tego jest co zwiedzać, choć nie wszystko pokazane jest w sieci (strony będą cały czas przywracane i stawiane nowe).