Bialenia wydzierżawia tereny...

Powiększanie wspólnego dobra, walki o władzę. Esencja dreamlandzkiego życia.
Winicjusz Stary
NIM:

Bialenia wydzierżawia tereny...

Post autor: Winicjusz Stary »

Tak przypadkowo wziąłem przed oczy swoje wydanie nr 67 gazety "wBialeni" z dnia 13 czerwca 2016r., a w nim czytam to:
Wiele wskazuje na to, że budząca szereg kontrowersji tzw. ustawa defaszyzacyjna, będąca ustawą o zmianie Kodeksu Wykroczeń z 30 lipca 2014 r., zostanie wkrótce przegłosowana przez Parlament XXI Kadencji. Głosy "za" oddali już dwaj przedstawiciele Obywatelskiego Przymierza Bialenii - Andrzej Swarzewski, twórca projektu, i Iwan Pietrow-Dostojewski, oraz szef Bialeńskiej Partii Demokratycznej Maciej Kamiński. Propozycja, nad którą głosują posłowie, znacząco różni się od pomysłu przedstawionego u podłoża debaty przez Swarzewskiego. Na prośby Ronona Dexa, zmieniono treść artykułu 2. Wedle ustawy, kary śmierci nie będzie można stosować w stosunku do obywatela bialeńskiego, a ponadto Prezydent Republiki będzie mógł od tej chwili cofnąć karę śmierci (również w przypadku, gdy została zastosowana przed wejściem w życie ustawy), ale to Sąd zdecyduje, czy uniewinniona osoba będzie mogła powrócić na forum, a jeśli tak, to na jakich zasadach. Zasady ustawy skrytykował Frederick Hufflepuff, który zauważył, że łamie podstawową regułę zakazu retroaktywności prawa, oraz Piotr Paweł I.
Widzę nieprawdopodobne podobieństwo w uprawianiu polityki przez politykierów bialeńskich i uległego króla Dreamlandu, które wskazuje na to, iż coraz częściej myśli się o wskrzeszaniu się tzw. v-umarłych czy też v-zabitych. Druzgocące jest to nawiązanie do niejakiego Jezusa Chrystusa, który został skazany na zwis na krzyżu, a następnie cudowne zmartwychwstanie dokonane przez jakiś wyższy organ decyzyjny, jak to mówią równowaga w mikroświecie musi zostać utrzymana. Dekret królewski o forum KD jest prawem faszyzującym, a Bialenia debatuje czy tam głosuje nad prawem defaszyzującym, które zapewnia zmartwychwstania, a prawo dreamlandzkie zapewnia ukrzyżowanie. Warto też wspomnieć, iż Bóg siedział cicho przy ukrzyżowaniu Jezusa Chrystusa, co by tłumaczyło, dlaczego król Dreamlandu zdecydował się na zapis w tym swoim dekrecie o forum dotyczącym decydowania przez parlament bądź na wniosek starającego się, aby kogoś ukrzyżować wyłączając króla z odpowiedzialności za podejmowanie ostatecznych decyzji. Piękny mechanizm sprawiedliwości społecznej został przez Edłoda deseknd skonstruowany tylko po to, aby mógł dopieścić swe własne ego pozostając BOGIEM, w którego tak bardzo wierzy.

I na koniec, ważne jest to, kto krytykuje ustawę defaszyzującą w Bialenii. Są nimi dwie osóbki: redaktor Hufflepuff i mój ulubieniec, Kościński. Redaktorowi "wBialenii" mogę wybaczyć, bo jest on jeszcze naiwny i dosyć często zmienia swoje zdanie, ale Kościński, ten stary dziadyga? Ma w tym interes, aby ta ustawa nie weszła w życie, a tak poza tym, to nikt nie mówi o tym na czyich serwerach znajduje się CAŁA BIALENIA i kto dokonał tajnych uzgodnień dotyczących dalszej egzystencji Królestwa Hasselandu oraz samej Bialenii... Czyżby Pan Andrzej Swarzewski i Pani Aleksandra Swarzewska byli na tyle głupi, aby lord Stary Wam uwierzył, że żaden z Was się nie skurwił na rzecz zasad hasselandzkich?
Aleksandra_Dostojewska
NIM:
Kontakt:

Re: Bialenia wydzierżawia tereny...

Post autor: Aleksandra_Dostojewska »

Winicjusz Stary pisze:Tak przypadkowo wziąłem przed oczy swoje wydanie nr 67 gazety "wBialeni" z dnia 13 czerwca 2016r., a w nim czytam to:
Wiele wskazuje na to, że budząca szereg kontrowersji tzw. ustawa defaszyzacyjna, będąca ustawą o zmianie Kodeksu Wykroczeń z 30 lipca 2014 r., zostanie wkrótce przegłosowana przez Parlament XXI Kadencji. Głosy "za" oddali już dwaj przedstawiciele Obywatelskiego Przymierza Bialenii - Andrzej Swarzewski, twórca projektu, i Iwan Pietrow-Dostojewski, oraz szef Bialeńskiej Partii Demokratycznej Maciej Kamiński. Propozycja, nad którą głosują posłowie, znacząco różni się od pomysłu przedstawionego u podłoża debaty przez Swarzewskiego. Na prośby Ronona Dexa, zmieniono treść artykułu 2. Wedle ustawy, kary śmierci nie będzie można stosować w stosunku do obywatela bialeńskiego, a ponadto Prezydent Republiki będzie mógł od tej chwili cofnąć karę śmierci (również w przypadku, gdy została zastosowana przed wejściem w życie ustawy), ale to Sąd zdecyduje, czy uniewinniona osoba będzie mogła powrócić na forum, a jeśli tak, to na jakich zasadach. Zasady ustawy skrytykował Frederick Hufflepuff, który zauważył, że łamie podstawową regułę zakazu retroaktywności prawa, oraz Piotr Paweł I.
Widzę nieprawdopodobne podobieństwo w uprawianiu polityki przez politykierów bialeńskich i uległego króla Dreamlandu, które wskazuje na to, iż coraz częściej myśli się o wskrzeszaniu się tzw. v-umarłych czy też v-zabitych. Druzgocące jest to nawiązanie do niejakiego Jezusa Chrystusa, który został skazany na zwis na krzyżu, a następnie cudowne zmartwychwstanie dokonane przez jakiś wyższy organ decyzyjny, jak to mówią równowaga w mikroświecie musi zostać utrzymana. Dekret królewski o forum KD jest prawem faszyzującym, a Bialenia debatuje czy tam głosuje nad prawem defaszyzującym, które zapewnia zmartwychwstania, a prawo dreamlandzkie zapewnia ukrzyżowanie. Warto też wspomnieć, iż Bóg siedział cicho przy ukrzyżowaniu Jezusa Chrystusa, co by tłumaczyło, dlaczego król Dreamlandu zdecydował się na zapis w tym swoim dekrecie o forum dotyczącym decydowania przez parlament bądź na wniosek starającego się, aby kogoś ukrzyżować wyłączając króla z odpowiedzialności za podejmowanie ostatecznych decyzji. Piękny mechanizm sprawiedliwości społecznej został przez Edłoda deseknd skonstruowany tylko po to, aby mógł dopieścić swe własne ego pozostając BOGIEM, w którego tak bardzo wierzy.

I na koniec, ważne jest to, kto krytykuje ustawę defaszyzującą w Bialenii. Są nimi dwie osóbki: redaktor Hufflepuff i mój ulubieniec, Kościński. Redaktorowi "wBialenii" mogę wybaczyć, bo jest on jeszcze naiwny i dosyć często zmienia swoje zdanie, ale Kościński, ten stary dziadyga? Ma w tym interes, aby ta ustawa nie weszła w życie, a tak poza tym, to nikt nie mówi o tym na czyich serwerach znajduje się CAŁA BIALENIA i kto dokonał tajnych uzgodnień dotyczących dalszej egzystencji Królestwa Hasselandu oraz samej Bialenii... Czyżby Pan Andrzej Swarzewski i Pani Aleksandra Swarzewska byli na tyle głupi, aby lord Stary Wam uwierzył, że żaden z Was się nie skurwił na rzecz zasad hasselandzkich?
Proszę Pana, powiązywanie mnie z Hasselandem jest szczerze głupia...
Ja, proszę Pana, odrzuciłam propozycję małżeństwa z Królem Hasselandu, byle tylko nie wplątywać Brodrii w stosunki z tymi ludzmi (wówczas byłam panującą Carycą w Brodrii).
Awatar użytkownika
matmax
obywatel
NIM: 442028
Kontakt:

Post autor: matmax »

A na czyich serwerach znajduje się Bialenia?
Mat Max von Salvepol
Daniel von Witt pisze: 13 sty 2019, 02:15 Liczy się adrenalinka xD i na tym może już poprzrstane, chociaż głowa pełna jest myśli tym, co tu poruszone zostało nie mówiąc już nawet o tym, co zakryte.
Winicjusz Stary
NIM:

Tu jest mało ważne, komu Szanowna Pani pokazuje swoją pizdę. Ważne jest to z jakimi zasadami Szanowna Pani idzie do małżeństwa.

I tak między nami, to ja nikogo nie wiążę. :D

Edit:
matmax pisze:A na czyich serwerach znajduje się Bialenia?
Proszę się zapytać najwyższych władz Bialenii i Hasselandu, bo kim ja jestem, aby mi wierzyć. :)
Ostatnio zmieniony 17 lip 2016, 20:41 przez Winicjusz Stary, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
RomanoPorfavor
NIM:
Kontakt:

Post autor: RomanoPorfavor »

Co właściwie ma tytuł do całej reszty wątku?
/-/ ppłk bryg. kontr. Benedictus Juan Maximiliano Romano de Malagretta y Pigafieta da Cano del Porfavor
vel Prezerwatyw Tradycja Radziecki (MW) vel Mubarak Zprzcz (ŚKW)
Winicjusz Stary
NIM:

Towarzyszu, tego dowiemy się w następnych odcinkach. :P
Awatar użytkownika
RomanoPorfavor
NIM:
Kontakt:

Post autor: RomanoPorfavor »

Czekam z niecierpliwością!
/-/ ppłk bryg. kontr. Benedictus Juan Maximiliano Romano de Malagretta y Pigafieta da Cano del Porfavor
vel Prezerwatyw Tradycja Radziecki (MW) vel Mubarak Zprzcz (ŚKW)
Maciej Kamiński
NIM:
Kontakt:

Post autor: Maciej Kamiński »

matmax pisze:A na czyich serwerach znajduje się Bialenia?
Na prywatnym serwerze Hewreta. Staszek niestety do dziś nie jest w stanie przetworzyć informacji o tym, że jeżeli ktoś po zakupie serwera zamieszkał sobie wirtualnie (czasowo) w KH, to wcale nie oznacza, że serwer jest pod kontrolą hasselandzkiego dworu, którego tak nie znosi.
Bialeńczyk od urodzenia.
Winicjusz Stary
NIM:

Kim jest Bajtuś, Maciusiu kiciusiu? :D
Maciej Kamiński
NIM:
Kontakt:

Winicjusz Stary pisze:Kim jest Bajtuś, Maciusiu kiciusiu? :D
Czemu sam go o to nie spytasz, Klepuszku kwiatuszku?
Bialeńczyk od urodzenia.
Winicjusz Stary
NIM:

A po cholerę go, jak Ty doskonale wiesz. :D
Maciej Kamiński
NIM:
Kontakt:

Winicjusz Stary pisze:A po cholerę go, jak Ty doskonale wiesz. :D
Och, widzisz, niegdyś bardzo się burzyłeś, gdy w ten sposób odpowiadałem. Teraz jestem po prostu milusi, zgodnie z życzeniem.
Bialeńczyk od urodzenia.
Winicjusz Stary
NIM:

Ty mi nie przepowiadaj żadnych burz, bo pogodynka z Ciebie marna. Wszędzie gdzie się pojawisz, to leje. Powiedz, kogo tam jeszcze kryjesz, króciuteńki? :D
Zablokowany

Wróć do „Polityka”