[ANKIETA] Chcę władzy...
- Daniel von Witt
- Numer GG: 41404078
- NIM: 877416
- Kontakt:
[ANKIETA] Chcę władzy...
Czy chcecie rządzić? Jak chcecie rządzić? Z jakiego gmachu i na co chcecie mieć wpływ? Wypowiedzcie się w ankiecie - mile widziane będą też komentarze do niej, szczególnie gdy ktoś machnie się na pierwszą opcję i na ostatnią. Jeśli ktoś wskaże wariant ostatni proszony jest o kontakt - pomyślimy, jak temu zaradzić :)
Zapraszam i dziękuję z góry za udział.
(-) Daniel książę von Witt
Zapraszam i dziękuję z góry za udział.
-
Paweł Zanik
- NIM:
Re: [ANKIETA] Chcę władzy...
Z chęcią bym posiedział w ławie Parlamentu Królewskiego i porzucał papierowymi samolocikami w Marszałka Królewskiego, bo bardzo nie lubi nalotów papierowych samolotów. :D :D
-Redaktor naczelny "Atomicznego Wizjonera"
-były redaktor "Królewskich Indagacji"
- Daniel von Witt
- Kontakt:
Na taki luksus mogą sobie pozwolić tylko osoby posiadające prawa wyborcze w Królestwie Dreamlandu :)Paweł Zanik pisze:Z chęcią bym posiedział w ławie Parlamentu Królewskiego (...)
Premier Rządu Królewskiego
-
Paweł Zanik
- NIM:
A kto rozdaje takowe prawa i co trzeba dla tego kogoś zrobić? :P
- Daniel von Witt
- Kontakt:
Takie prawa rozdaje Karta Konstytucyjna.
-
Paweł Zanik
- NIM:
A łyżka zapewnia pokarm do mej jamy ustnej. :D
- Daniel von Witt
- Kontakt:
Piękne porównanie! Aby się nakarmić trzeba sięgnąć po łyżkę i nią nawijać. Aby nabyć prawa wyborcze trzeba sięgnąć po obywatelstwo i korzystać z tych i innych praw zapisanych w Karcie Konstytucyjnej. Niech no Panu zacytuję fragment:Paweł Zanik pisze:A łyżka zapewnia pokarm do mej jamy ustnej. :D
(-) Daniel książę von WittKarta Konstytucyjna pisze:Art. 4. [Prawa i obowiązki człowieka i obywatela]
(...)
3. Obywatel Królestwa Dreamlandu ma prawo udziału w referendum oraz czynne i bierne prawa wyborcze.
-
Paweł Zanik
- NIM:
Paweł Zanik dziękuje Panu von Wittowi za zacytowanie.
Na stronie głównej już otrzymałem obywatelstwo. Rozumiem, że obywatelstwo ze strony głównej nie jest równe obywatelstwu na forum? :)
Na stronie głównej już otrzymałem obywatelstwo. Rozumiem, że obywatelstwo ze strony głównej nie jest równe obywatelstwu na forum? :)
- Daniel von Witt
- Kontakt:
To po co składał Pan wniosek o przywrócenie obywatelstwa? :) Trzeba było się przyznać, że nabył Pan nowe.Paweł Zanik pisze:Na stronie głównej już otrzymałem obywatelstwo.
Obywatelstwo to obywatelstwo. Niech Pan nie miesza :)Paweł Zanik pisze:Rozumiem, że obywatelstwo ze strony głównej nie jest równe obywatelstwu na forum? :)
-
Paweł Zanik
- NIM:
Lubię stanowić problem dla urzędników. Zresztą, przebieżka z logiką im nie zaszkodzi.
Dał Pan mi łyżkę i zupę, więc postanowiłem pomieszać, aby sprawdzić, co w niej pływa. :D
Dał Pan mi łyżkę i zupę, więc postanowiłem pomieszać, aby sprawdzić, co w niej pływa. :D
- Edward Ebruz
- obywatel
- Numer GG: 8606140
- NIM: 873817
- Kontakt:
Paweł Zanik pisze:Dał Pan mi łyżkę i zupę, więc postanowiłem pomieszać, aby sprawdzić, co w niej pływa. :D
Pływa w niej ban permanentny, nałożony jeszcze w 2014 r. Przelogowanie się na drugie konto to ciut za mało.
Przed wizytą w panelu admina przyjrzałem się jednak opublikowanym w ciągu minionej doby postom i widzę pewien postęp. Nie jest to może język delikatnych „pań z Cranford", bohaterek powieści Elzabeth Gaskell czy Emily Brontë, ale widzę, że przez blisko 12 godzin potrafił Pan wytrzymać bez sięgania po tasak i kastet. Dobre i to.
Chętnie dałbym Panu szansę na budowę nowej tożsamości w nowych realiach, przy założeniu, że w ogóle możliwa jest tu jakaś gruba kreska. Jestem jednak zaledwie jednym z wielu uczestników przestrzeni publicznej obu Królestw i nie mogę arbitralnie skazywać mieszkańców na kłopotliwe sąsiedztwo ze strony impetyka - zwłaszcza tych, którzy sobie tego nie życzą. Dlatego zapraszam do udziału w szybkiej sondzie. Miejmy to ostatecznie za sobą.
Przed wizytą w panelu admina przyjrzałem się jednak opublikowanym w ciągu minionej doby postom i widzę pewien postęp. Nie jest to może język delikatnych „pań z Cranford", bohaterek powieści Elzabeth Gaskell czy Emily Brontë, ale widzę, że przez blisko 12 godzin potrafił Pan wytrzymać bez sięgania po tasak i kastet. Dobre i to.
Chętnie dałbym Panu szansę na budowę nowej tożsamości w nowych realiach, przy założeniu, że w ogóle możliwa jest tu jakaś gruba kreska. Jestem jednak zaledwie jednym z wielu uczestników przestrzeni publicznej obu Królestw i nie mogę arbitralnie skazywać mieszkańców na kłopotliwe sąsiedztwo ze strony impetyka - zwłaszcza tych, którzy sobie tego nie życzą. Dlatego zapraszam do udziału w szybkiej sondzie. Miejmy to ostatecznie za sobą.
- E II
Edward J. Ebruz, r.s.
- Daniel von Witt
- Kontakt:
Ankieta wygaśnie dzisiaj. Zachęcam do wzięcia udziału. Coś mało osób z was będzie chciało uczestniczyć w sprawowaniu władzy wykonawczej. Dlaczego Rząd Królewski jest nieatrakcyjnym miejscem pracy?
-
Winicjusz Stary
- NIM:
Bo siedzenie nikogo nie urządza. To znaczy mnie urządza, jak jakaś ona mi siedzi. :P
Ma być aktywnie, a nie biernie, czego nie zakłada zresztą dreamlandzkie prawo i reprezentacja parlamentarna, czyli rząd ma być nierządny. Domagam się najwyższych kretynów na stołkach urzędniczych, aby mogli sprawiać mi przyjemność plastikową pałą. Im więcej tych z pałami, tym lepiej dla mnie.
Ma być aktywnie, a nie biernie, czego nie zakłada zresztą dreamlandzkie prawo i reprezentacja parlamentarna, czyli rząd ma być nierządny. Domagam się najwyższych kretynów na stołkach urzędniczych, aby mogli sprawiać mi przyjemność plastikową pałą. Im więcej tych z pałami, tym lepiej dla mnie.
- Daniel von Witt
- Kontakt:
Ale głupoty. Prawo zminimalizowane w swym zakresie i liczbie aktów nie wiąże nikomu rąk w zakresie aktywności. Parlament otwarty dla każdego obywatela, który chce w nim być zachęca do aktywności. Rząd, którego skład dobiera sobie wybierany w wyborach bezpośrednich Premier samodzielnie, jest obecnie najaktywniejszy, na pewno od wiosny i lata 2014 roku, kiedy formowano ostatnie w pełni kolegialne gabinety.Winicjusz Stary pisze:Ma być aktywnie, a nie biernie, czego nie zakłada zresztą dreamlandzkie prawo i reprezentacja parlamentarna, czyli rząd ma być nierządny. Domagam się najwyższych kretynów na stołkach urzędniczych, aby mogli sprawiać mi przyjemność plastikową pałą. Im więcej tych z pałami, tym lepiej dla mnie.
- Daniel von Witt
- Kontakt:
Osoby, które wskazały na "Sąd Królestwa" w powyższej ankiecie proszone są o kontakt z Ministerstwem Sprawiedliwości.
Minister Sprawiedliwości
Minister Sprawiedliwości
-
Aleksandra_Dostojewska
- NIM:
- Kontakt:
A ja już nie mogę wziąć w niej udziału...Daniel von Witt pisze:Osoby, które wskazały na "Sąd Królestwa" w powyższej ankiecie proszone są o kontakt z Ministerstwem Sprawiedliwości.
Minister Sprawiedliwości
Aczkolwiek również umiejscowiłabym się w Sądzie ,ewentualnie mogę panować wespół z Królem :P .
- Daniel von Witt
- Kontakt:
W związku z tym skontaktuję się z Panią kanałem prywatnym.A.DostojewskaSwarzewska pisze:Aczkolwiek również umiejscowiłabym się w Sądzie (...)
Minister Sprawiedliwości
-
Aleksandra_Dostojewska
- NIM:
- Kontakt:
Dziękuję Panie Premierze :).Daniel von Witt pisze:W związku z tym skontaktuję się z Panią kanałem prywatnym.A.DostojewskaSwarzewska pisze:Aczkolwiek również umiejscowiłabym się w Sądzie (...)
Minister Sprawiedliwości
- Daniel von Witt
- Kontakt:
Tylko zastanawia mnie, czy osoba z wyrokiem kary śmierci w innym państwie nadaje się do Sądu Królestwa :)
Minister Sprawiedliwości
Minister Sprawiedliwości
-
Aleksandra_Dostojewska
- NIM:
- Kontakt:
Osoba, która została dwukrotnie uniewinniona, po dwukrotnym skazaniu na śmierć za nic.Daniel von Witt pisze:Tylko zastanawia mnie, czy osoba z wyrokiem kary śmierci w innym państwie nadaje się do Sądu Królestwa :)
Minister Sprawiedliwości
Oto chodzi moim wrogom, by mnie zdegradować również na arenie międzynarodowej...