Dymisja Kanclerza Sarmacji
- Daniel von Witt
- Numer GG: 41404078
- NIM: 877416
- Kontakt:
Dymisja Kanclerza Sarmacji
Wchodzę dziś w bramy Księstwa, a tam, na samej górze, przewrót personalny na szczycie - Kanclerz Dalek Caan von Thorn Skaro podaje się do dymisji. O powodach takiej decyzji, zaakceptowanej przez Regent Księstwa sami poczytajcie i oceńcie, w kontekście działań opozycji, która jest w tym wypadku jednym z mocodawców aktu rezygnacji Kanclerza, czy była ona słuszna, czy może jednak przedwczesna.
(-) Daniel diuk von Witt
(-) Daniel diuk von Witt
-
Daniel January Tauer-Krak
- NIM:
- Kontakt:
Re: Dymisja Kanclerza Sarmacji
Powołana została w dniu wczorajszym w Sarmacji nowa Rada Ministrów wraz z nowym Ministrem Spraw Zagranicznych z Kanclerzem JKW Danielem Chojnackim. Obecnie Rada Ministrów ubiega się o uzyskanie sejmowego wotum zaufania.
- Gaston de Senancour
- Numer GG: 59036457
- NIM: 312584
- Kontakt:
Na czele nowego rządu sarmackiego stanął niejaki Roland Heach-Romański. Ktokolwiek widział - ktokolwiek wie coś więcej? Poprzednik sprawiał wrażenie nieobecnego; jakieś poważniejsze zmiany na horyzoncie, choćby w wymiarze polityki zewnętrznej?
[x] Gaston de Senancour / Lider Frakcji Radykalnej
- RomanoPorfavor
- NIM:
- Kontakt:
Roland Heach to tzw. Akademik Hicz - swego czasu postać wybitna i przejściowo nawet wandejczyk (jako Akademik Tradycja Wileński). Kiedyś mój wnuk, dziś mój brat (czekam na luzytańskie jęki i wywody o degeneracji wirtualnych adopcji). Jaką obecnie opcję polityczną reprezentuje - nie mam pojęcia, jednak dezerterzy i renegacji zazwyczaj wracają do czystej wody monarchofaszyzmu, więc pozytywnych zmian bym się nie spodziewał. Biorąc pod uwagę, że nie powołano nikogo na funkcję MSZ to Sarmacja utrzymuje swoją dotychczasową politykę spoglądania na (bo już nawet nie konwersowania z) rysunki na wnętrzu kopuły.
/-/ ppłk bryg. kontr. Benedictus Juan Maximiliano Romano de Malagretta y Pigafieta da Cano del Porfavor
vel Prezerwatyw Tradycja Radziecki (MW) vel Mubarak Zprzcz (ŚKW)
Chciałam już tu pojęczeć wandejskimi jękami, ale przypomniało mi się że sama zrobiłam to samo co on (tj. dałam się zaadoptować przez kogoś jak już byłam przez kogoś innego zaadoptowana). Szejm on mi.PTR pisze:Kiedyś mój wnuk, dziś mój brat (czekam na luzytańskie jęki i wywody o degeneracji wirtualnych adopcji).
- RomanoPorfavor
- NIM:
- Kontakt:
Znaczy dałaś się mi zaadoptować jak już przez kogoś byłaś zaadoptowana? Czy w drugą stronę - ktoś Cię zaadoptował po tym jak ja Cię zaadoptowałem? Bo przyznam że nie kojarzę?Polyna pisze:Chciałam już tu pojęczeć wandejskimi jękami, ale przypomniało mi się że sama zrobiłam to samo co on (tj. dałam się zaadoptować przez kogoś jak już byłam przez kogoś innego zaadoptowana). Szejm on mi.
/-/ ppłk bryg. kontr. Benedictus Juan Maximiliano Romano de Malagretta y Pigafieta da Cano del Porfavor
Yep.PTR pisze:Znaczy dałaś się mi zaadoptować jak już przez kogoś byłaś zaadoptowana?
- Hewret Monderski
- NIM:
- Kontakt:
Gaston de Senancour pisze:Na czele nowego rządu sarmackiego stanął niejaki Roland Heach-Romański. Ktokolwiek widział - ktokolwiek wie coś więcej?
Roland Heach vel Ardal Coehoorn vel Fryderyk August Wettin vel Ardal Żiżka.

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
- Gaston de Senancour
- Numer GG: 59036457
- NIM: 312584
- Kontakt:
Jeśli dobrze interpretuję szczątkowe informacje z micropedii, mówimy o osobie łączącej w sobie jednocześnie poglądy liberalne, lewicowe, konserwatywne i quasi-faszystowskie (z okresu Santańskiej Republiki Socjalnej)?Heinrich Hewret Wettin pisze: Roland Heach vel Ardal Coehoorn vel Fryderyk August Wettin vel Ardal Żiżka.
[x] Gaston de Senancour / Lider Frakcji Radykalnej
- Hewret Monderski
- NIM:
- Kontakt:
Mhm.
Jednak poglądy nigdy nie przechodziły między "osobistościami".
Jednak poglądy nigdy nie przechodziły między "osobistościami".

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości