Hejka

Masz pytania? Chcesz się nam przedstawić? Wejdź, to idealne miejsce na start.
Max Wolicki
NIM: 292328
Kontakt:

Hejka

Post autor: Max Wolicki »

Witam wszystkich obywateli Królestwa Dreamlandu!
Jestem tu nowy, więc proszę o jakieś wskazówki dotyczące forum i całego funkcjonowania w Królestwie. Interesuję się muzyką, sportem, ale także historią i prawem. I to właśnie przez zainteresowanie historią i prawem się tu znalazłem, szukałem symulatora państwa i znalazłem informację o mikronacjach, wybrałem najstarsze i zarejestrowałem się. Mam nadzieję, że pomożecie nowemu obywatelowi. :)
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Numer GG: 41404078
NIM: 877416
Kontakt:

Re: Hejka

Post autor: Daniel von Witt »

Witaj!

Nazywam się Daniel von Witt i jestem Lordem Kanclerzem (obsługuję Kancelarię Króla Edwarda II), Marszałkiem Parlamentu Królewskiego i Księciem Unii Saudadzkiej - jednej z dreamlandzkich prowincji, w której akurat zamieszkałeś.

Jako osobie interesującej się prawem od strony warsztatu polecam przejrzeć dwa główne zasoby praw w Królestwie: Bazę Prawną Królestwa, aktualne akty prawne (państwo jest w stanie reformy konstytucyjnej, stąd nie wszystko to co jest w bazie jeszcze obowiązuje), Bazę Prawną Księstwa Furlandii i Luindoru oraz archiwa sądownictwa powszechnego. Jeżeli będzie Pan zainteresowany karierą prawniczą w prowincji to zapraszam do kontaktu ze mną.

Historia zaś - woli Pan ją studiować, badać czy tylko poznawać?

(-) Daniel diuk von Witt
Max Wolicki
NIM: 292328
Kontakt:

Post autor: Max Wolicki »

Dziękuję Kanclerzu. Historię wolę studiować. Z przyjemnością poznam obowiązujące prawo. Jeszcze raz dziękuję.
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Numer GG: 41404078
NIM: 877416
Kontakt:

Post autor: Daniel von Witt »

Aby nie rzucać Pana na głęboką wodę i przekopywanie nieuporządkowanych zbiorów to zachęcam do lektury dwóch najbardziej znanych gazet w Królestwie, z artykułów których dowie się Pan o czym w ostatnich latach była u nas mowa:

Kurier
Mercurius Furlandiae

Więcej źródeł przygotuję Panu w formie listy i prześlę w najbliższym czasie kanałem prywatnym.

(-) Daniel diuk von Witt
Awatar użytkownika
ABW
Numer GG: 47635658
NIM: 148603
Herb: a11
Kontakt:

Post autor: ABW »

Witam Panie Maxie!

Nazywam się Auksencjusz Butodziej, jestem Burgrabią (Burmistrzem) niedawno reaktywowanego miasta Eskalibur w Unii Saudadzkiej i właśnie pracuję nad uporządkowaniem dawnej historii tego miasta, jeśli Pan chce mozemy wspólnie poszszperać w archiwach i pytać najrozmaitsze osobistości Mikroświata jak to było jak założono to miasto w roku 2001, oczywiscie jeśli jest Pan chętny, przy okazji poznałby Pan trochę życia w Dreamlandzie. Zapraszam także do zamieszkania w moim miasteczku. Numer GG jest podany przy moim awatarze, ale w razie czego podam maila:

dzemoglowy@gmail.com

Pozdrawiam i życzę spełnienia zainteresowań w naszym Królestwie. :)
ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Jesteś tutaj nowy?”