Porcelana
- Gaston de Senancour
- Numer GG: 59036457
- NIM: 312584
- Kontakt:
Porcelana
Nie jestem pewien, czy taki temat będzie tu mile widziany, ale czy ktoś z Państwa interesuje się porcelaną? Już wyjaśniam.
Od pewnego czasu rozwijam własną kolekcję, skupując co ciekawsze egzempla. Przy odrobinie szczęścia nawet w ramach popularnych serwisów aukcyjnych znaleźć można nieprzeciętne kolekcje. Ich właściciele często nawet nie wiedzą, czego się pozbywają, i to za bezcen. Dla przykładu, ćmielowski komplet z imbrykiem wraz kwartetem filiżanek i talerzyków nabyłem za równowartość miesięcznego biletu kolejowego. Przy okazji pozwolę sobie na drobną autoreklamę i pochwalę się bodaj czy nie najcenniejszym we własnej kolekcji, miśnieńskim zestawem ze stołu landgrafa Hesji-Kassel, Wilhelma IX (przełom XVIII/XIX w.).
Zapraszam do wymiany uwag.
Od pewnego czasu rozwijam własną kolekcję, skupując co ciekawsze egzempla. Przy odrobinie szczęścia nawet w ramach popularnych serwisów aukcyjnych znaleźć można nieprzeciętne kolekcje. Ich właściciele często nawet nie wiedzą, czego się pozbywają, i to za bezcen. Dla przykładu, ćmielowski komplet z imbrykiem wraz kwartetem filiżanek i talerzyków nabyłem za równowartość miesięcznego biletu kolejowego. Przy okazji pozwolę sobie na drobną autoreklamę i pochwalę się bodaj czy nie najcenniejszym we własnej kolekcji, miśnieńskim zestawem ze stołu landgrafa Hesji-Kassel, Wilhelma IX (przełom XVIII/XIX w.).
Zapraszam do wymiany uwag.
[x] Gaston de Senancour / Lider Frakcji Radykalnej
- Daniel von Witt
- Numer GG: 41404078
- NIM: 877416
- Kontakt:
Re: Porcelana
Na początek mam jedną: by zwiększyć społeczne zainteresowanie Pańską pasją aż prosi się o to, by zorganizował Pan jakąś wystawę, nabył przytulną willę i tam eksponował swoje cacuszka. Wystarczy skromniutka witryna internetowa, którą tu pomoglibyśmy Panu stworzyć, aparat fotograficzny i można cieszyć oczy z tego, czym Pan dysponuje :) A Muzeum Porcelany - tego u nas jeszcze chyba nie było.
(-) Daniel diuk von Witt
(-) Daniel diuk von Witt
- Tannegard
- Król Dreamlandu i Scholandii
- NIM: 279138
- Kontakt:
Rozpoznawanie perełek tam gdzie inni widzą bezużyteczne gadżety, to oznaka osiągnięcia wyższego poziomu w realizacji swojej pasji. Gratuluję i z niecierpliwością czekam na jakąś wystawę, chętnie zobaczyłbym owe perełki, również zachęcam do zorganizowania wystawy. :)
- Gaston de Senancour
- Numer GG: 59036457
- NIM: 312584
- Kontakt:
Dziękuję za dobre słowo. Postaram się zaaranżować jakąś małą wystawę. A może są w naszym gronie jeszcze jacyś kolekcjonerzy - monet, znaczków lub odznaczeń militarnych?
[x] Gaston de Senancour / Lider Frakcji Radykalnej
- Aleksander
- członek Rządu Królewskiego
- NIM: 435954
- Herb: a13
- Kontakt:
Odkopuję, bo miały być fotki porcelany, a nie ma. Czuję się oszukany!
A ja jestem człowiekiem, który umiłował porządek. Wyrzucam zbędne rzeczy. Nie cierpię bibelotów, bo zbierają kurz. Nie znoszę monet, znaczków, odznaczeń, bo wprowadzają chaos, zabierają przestrzeń i nie mają żadnej wartości użytkowej. Jedyne co mam, to stare fotografie przodków, które trzymam w albumach, które to albumy stoją na półkach.Gaston de Senancour pisze:Dziękuję za dobre słowo. Postaram się zaaranżować jakąś małą wystawę. A może są w naszym gronie jeszcze jacyś kolekcjonerzy - monet, znaczków lub odznaczeń militarnych?
(-) Alexander, r.s.
Ordnung muss sein, ale militariami nigdy nie pogardzę. Poza tym miny znajomych przychodzących do mnie i widzących na komodzie topory i bagnety są bezcenne. :)
/-/ Jahn Dagobard ik Thórn-Mákovski
III Hertsog ik Monderie
III Hertsog ik Monderie
- Salamandra Typ
- NIM:
- Kontakt:
Ja mam zajebistą kolekcję memów Pepe the Frog, ok. 130 unikalnych rzadkich rzap xD
Nyeeessssssss!
Najlepszy dupoflet na świecie
Najlepszy dupoflet na świecie