Siemanko
- Norbert de Hawke
- Numer GG: 32355841
- NIM: 220554
- Kontakt:
Siemanko
Witam, dzisiaj dzień jak co dzień, przeglądam moje ulubione stronki, a tu patrzę jakiś koleś mocno reklamuje jakąś stronke, już miałem zaznaczyć jego posty jako spam, lecz coś mnie podkusiło żeby zobaczyć czym on tak gorliwie spamuje. A tu surprise, Dreamland wirtualna państwo, od razu mi się spodobało, tym bardziej że nigdy czegoś takiego nie widziałem
dobra koniec mojego pamiętnika, a tak na poważnie chciałbym się ze wszystkimi przywitać, i prosić żebyście mnie wprowadzili w wasz wirtualny świat 
-
Robert I, RS.
- król-senior
- Numer GG: 3258225
- NIM: 833216
- Herb: r02
- Kontakt:
Re: Siemanko
Witamy w Królestwie!
Najlepiej będzie, jak zapozna się Pan z tym:
Czym się Pan interesuje co chciałby rozwinąć w Królestwie? Można się u nas spełnić w wielu dziedzinach życia. Polecam w szczególności kontakt z Prezydentem Republiki Weblandu w celu poszukania jakiejś odpowiedniej drogi dla Pana 
W razie jakichkolwiek pytań proszę oczywiście pytać!
Pozdrawiam,
Najlepiej będzie, jak zapozna się Pan z tym:
Lepiej chyba nie można wyrazić istoty wirtualnego życia"Witaj na stronach Królestwa Dreamlandu, pierwszego i najstarszego wirtualnego państwa (rodzaj zabawy internetowej polegającej na symulacji życia w świecie wirtualnym) w polskiej sieci. Istniejemy nieprzerwanie od 1998 roku.
Zostając obywatelem Królestwa możesz zrealizować swoje ambicje, poznać ciekawych ludzi i doskonale się rozerwać, a przy okazji - wiele się nauczyć. Dreamland nie jest zabawą, którą ogranicza wiek, płeć, czy umiejętności. Nie jesteśmy przedsięwzięciem komercyjnym, udział i zabawa są całkowicie bezpłatne. Poza e-mailem nie musisz ujawniać nam żadnych swoich realnych danych osobowych. Nie rozsyłamy spamu i żadnych listów niezwiązanych z życiem Królestwa.
W ramach Dreamlandu można realizować się na bardzo wiele sposobów. Możesz tu sprawdzić się jako polityk, dyplomata, działacz społeczny, naukowiec. Możesz założyć przedsiębiorstwo i zarabiać pieniądze, wydawać drukiem swoje opowiadania, pisać artykuły do gazet. Możesz rozwijać swoje umiejętności webmasterskie lub nauczyć się czytania i pisania aktów prawne. Ponad wszystko zaś znajdziesz tu pokrewne dusze - wiele przyjaźni miało swój początek w Dreamlandzie i wyszło już poza Internet. W Królestwie mieszkają i działają dziesiątki wirtualnych prawników, artystów, historyków, przedsiębiorców."
W razie jakichkolwiek pytań proszę oczywiście pytać!
Pozdrawiam,
(-) Robert I, RS.
dr net. nauk prawnych
dr net. nauk prawnych
- Norbert de Hawke
- Kontakt:
A czy mój Królu Złoty, są kierunki wojskowe?
-
Robert I, RS.
- król-senior
- Kontakt:
Wolałbym jednak tradycyjny zwrot: "Wasza Królewska Mość", ew. "WKM" 
Co do kierunków wojskowych - te są w świecie wirtualne raczej dla pasjonatów, gdyż wojny jako takiej nie ma jak prowadzić.
Co do kierunków wojskowych - te są w świecie wirtualne raczej dla pasjonatów, gdyż wojny jako takiej nie ma jak prowadzić.
(-) Robert I, RS.
dr net. nauk prawnych
dr net. nauk prawnych
Witam,
Chyba któryś z naszych szacownych obywateli wziął sobie do serca mój pomysł ze spamowaniem.
Pozdrawiam
Michał
burmistrz Arony
Chyba któryś z naszych szacownych obywateli wziął sobie do serca mój pomysł ze spamowaniem.
Pozdrawiam
Michał
burmistrz Arony
Michał von Nadolanczyk
Marszałek Książęcy
Marszałek Książęcy
-
Robert I, RS.
- król-senior
- Kontakt:
hehe no nie, ale ta osoba wykonała dobrą robotę przyciągając nową osobę.
Michał von Nadolanczyk
Marszałek Książęcy
Marszałek Książęcy
- Hans von Witt
- Numer GG: 62266972
- NIM: 352253
- Herb: h03
- Kontakt:
Ciekawe czy ten osobnik sie przyzna 
Pozdrawiam
Hans von Witt
Pozdrawiam
Hans von Witt
-
Martin van Buuren
Witam,
Przede wszystkim chciałbym powitać nowego obywatela Królestwa:)
Szkoła Główna Królestwa już nie działa - a niczego w zastępstwie nie ma więc pozwolę sobie wkleić tekst z wykładów, z którym powinna się zaznajomić każda osoba, która przybywa do Królestwa:
Przede wszystkim chciałbym powitać nowego obywatela Królestwa:)
Szkoła Główna Królestwa już nie działa - a niczego w zastępstwie nie ma więc pozwolę sobie wkleić tekst z wykładów, z którym powinna się zaznajomić każda osoba, która przybywa do Królestwa:
SPOŁECZNOŚĆ
Zgodnie z Konstytucją Dreamlandu, nasze państwo jest monarchią konstytucyjna. Chcąc odnieść się do czasów monarchistycznych z reala ustanowiono Heroldię Królewską. W ten sposób każdy mieszkaniec Królestwa może należeć do szlachty oraz arystokracji.
Oto obowiązujące tytuły honorowe w Dreamlandzie:
król senior
arcyksiążę
książę
diuk
markiz
hrabia
wicehrabia
baron
lady/sir
Każdy, kto chce być szlachcicem (tytuł sir/lady) oraz arystokratą musi działać na rzecz Królestwa. Jego Królewska Mość z okazji różnych uroczystości państwowych nadaje nowe tytuły honorowe i włącza w poczet szlachty nowych mieszkańców. Co ważne, każdy uhonorowany mieszkaniec Królestwa może mieć swój własny herb.
Oczywiście, zawsze są osoby nie uhonorowane. Jednak pewne jest, że każda działalność dla Dreamlandu zostanie doceniona.
Bardzo miłym zwyczajem jest stosowanie tytułów honorowych w kontaktach z osobami pochodzenia szlacheckiego lub arystokratycznego. Co ważne, każdy w rozmowie z Królem lub Królem Seniorem (byłym Królem Dreamlandu) powinien stosować odpowiednią tytulaturę: "Wasza Królewska Mość" (mówiąc do bieżącego Króla) oraz "Wasza Królewska Wysokość" (mówiąc do byłego Króla). Ważne jest również, aby mówiąc o Królu pisać: "Jego Królewska Mość" (o obecnym Królu) oraz "Jego Królewska Wysokość" (o byłbym Królu).
Bardzo ważne jest również zwracanie się do dyplomatów sąsiednich państw wirtualnych. Zazwyczaj zwracając się do dyplomaty można mówić "Wasza Ekscelencjo " a mówiąc o dyplomacie: "Jego Ekscelencja".
Bardzo ważne jest zwracanie się do wszystkich mieszkańców Królestwa i innych wirtualnych państw stosując formę "Pan/i". W ten sposób rozmówca będzie bardziej otwarty na jakąkolwiek rozmowę. Oczywiście, stosowanie form " per Ty" są również dobre, ale gdy kogoś nie znamy lepiej mówić na "Pan/i". Natomiast po zacieśnieniu dobrych kontaktów można przejść na "Ty".
Przepraszam Waszą Królewską Mość, że to piszę,ale bardzo mnie rozbawił ten tekst"mój królu złoty" 
Michał von Nadolanczyk
Marszałek Książęcy
Marszałek Książęcy
-
Robert I, RS.
- król-senior
- Kontakt:
-
Edek
- Numer GG: 5885354
- NIM: 775682
- Kontakt:
Nie ma to tamto, otwarcie na młodych, przebojowych i pewnych siebie. Odbycie lekcji w SG powinno być konieczne do rejestracji na forum:)
(-) hr. Etherard de Godwin
No nie wiem. Etyka jest ważna, ale w tym wszystkim musi być ktoś kto jest wyluzowany i od czasu do czasu "żuci" jakiś luźny tekst 
Michał von Nadolanczyk
Marszałek Książęcy
Marszałek Książęcy
- Hans von Witt
- Numer GG: 62266972
- NIM: 352253
- Herb: h03
- Kontakt:
Ja już jestem po rozmowie z Panem Norbert de Hawke, ktory zapowiedzial mi czynne uczesnictwo w życiu Dreamlandu. ( TRZYMAM ZA SŁOWO ). Jutro kolejna rozmowa w godzinach wieczornych o najbliższej przyszłosći.
Pozdrawiam
Hans von Witt
Pozdrawiam
Hans von Witt
-
Martin van Buuren
Luźna rozmowa, luźną rozmową, jednak pewne reguły należy zachowaćMichał pisze:No nie wiem. Etyka jest ważna, ale w tym wszystkim musi być ktoś kto jest wyluzowany i od czasu do czasu "żuci" jakiś luźny tekst
Od lat Królestwo szczyci się swoją tradycją, więc może nie zmieniajmy tego:)
- Norbert de Hawke
- Kontakt:
Pewnie że nie można zmieniać tradycji, gdyż sroga ręka władcy każdego dosięgnie gdy się nie dostosuje... (diaboliczny pomruk)
-
Martin van Buuren
Witam,
Raczej nie sroga ręka władcy, a społeczeństwo zwróci uwagę:)
Sam pamiętam kiedy rozpoczynałem wirtualne życie, to zanim cokolwiek napisałem zastanawiałem się, czy aby używam poprawnych zwrotów. Choć na początku nie było SGK, to jednak pewne reguły - a także podglądanie wypowiedzi wysyłanych wówczas na LD - pozwoliły na komunikowanie się z resztą społeczności w odpowiedni sposób.
Raczej nie sroga ręka władcy, a społeczeństwo zwróci uwagę:)
Sam pamiętam kiedy rozpoczynałem wirtualne życie, to zanim cokolwiek napisałem zastanawiałem się, czy aby używam poprawnych zwrotów. Choć na początku nie było SGK, to jednak pewne reguły - a także podglądanie wypowiedzi wysyłanych wówczas na LD - pozwoliły na komunikowanie się z resztą społeczności w odpowiedni sposób.