Po wyborach do Izby Poselskiej

Powiększanie wspólnego dobra, walki o władzę. Esencja dreamlandzkiego życia.
Awatar użytkownika
Edward Ebruz
obywatel
Numer GG: 8606140
NIM: 873817
Kontakt:

Po wyborach do Izby Poselskiej

Post autor: Edward Ebruz »

Poznaliśmy wyniki wyborów do Izby Poselskiej. Cieszy przyzwoita frekwencja. 18 oddanych głosów to solidny punkt wyjścia, nawet jeśli na potrzeby codziennej szarpaniny liczbę tej należałoby podzielić na pół. Warto również odnotować jeden głos z Elderlandu. Wiemy już, na czym stoimy.

Mam nadzieję, że kolejne wydarzenia potoczą się już wartkim strumieniem. W najbliższych dniach zaprezentowany zostanie projekt nowej konstytucji. Szef nowego rządu przedstawi precyzyjny plan działania w zakresie polityki krajowej i zagranicznej. Wiele wskazuje na to, że obecna Izba zakończy swoją pracę jeszcze przed końcem kadencji - w drodze samorozwiązania. Umożliwi to wcześniejsze rozpisanie wyborów do nowego - znacznie już poszerzonego - Parlamentu i wyłonienie premiera w pierwszych w historii Królestwa wyborach bezpośrednich. Równolegle podejmiemy pewne działania zamierzające do odbudowy sceny partyjnej.

Szczegóły przedstawi zapewne Daniel von Witt, któremu gratuluję wyniku wyborczego.

• (-) Jacques de Brolle
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Numer GG: 41404078
NIM: 877416
Kontakt:

Re: Po wyborach do Izby Poselskiej

Post autor: Daniel von Witt »

Jeszcze kadencja IP się nie rozpoczęła, a JE de Brolle mówi już o jej końcu :) I ma zupełną rację - dołożę starań, aby kadencja, która niebawem się rozpocznie, nie trwała dłużej jak 2,5-3 miesiące. Wszystko za sprawą kalendarza zmian konstytucyjnych, wokół którego będzie kręcić się większość spraw właściwych Izbie Poselskiej.

Tymczasem gratuluję JKW Pavlowi Svobodzie i JE Jacquesowi de Brolle.

A Wam Wyborcy - dziękuję za głosy!

(-) Daniel markiz von Witt
Awatar użytkownika
Otton van der Berg
NIM: 108161
Kontakt:

Post autor: Otton van der Berg »

O to chyba chodziło, zmiany, zmiany, zmiany, mam nadzieje na rozruch sceny politycznej co przełoży się na wskaźniki frekwencji i dopływu nowych mieszkańców. Kto wie może nadchodzą te lepsze czasy dla Dreamlandu.
(-)Wicehrabia Otton van der Berg OOIII ONZII
Obrazek
ObrazekObrazek>>>
Lenno Alhambra
Awatar użytkownika
Pavel Svoboda
król-senior
Numer GG: 1935862
NIM: 509280
Kontakt:

Post autor: Pavel Svoboda »

Trochę z obawą patrzę w przyszłość. Do optymizmu na chwilę obecną nie widzę powodów, ale dobrze będzie jeśli uda się zachować przynajmniej status quo. Jeśli los poprzednich czterech premierów ma służyć za wskazówkę, markiz von Witt prawdopodobnie przepadnie bez śladu kilka tygodni po nominacji na premiera. Biorąc pod uwagę, że odpowiada on za bardzo poważny odsetek aktywności w Dreamlandzie, zastanawiam się, czy stać nas na takie ryzyko.
(-) Pavel Svoboda, r.s.
Awatar użytkownika
Sted Asketil
król-senior
NIM: 121212

Post autor: Sted Asketil »

Czarnowidztwo zaczales uprawiac Pavel? :P

A tak powazniej. Zadeklarowalem swa pomoc gdy pojawi sie kon (tabun koni :P) ktory sprobuje ruszyc ta zkapciala bryczke... Deklaracje podtrzymuje, ale bez angazu innych nie wchodze w to. Praca dla samego siebie juz mnie nie interesuje.

Miejmy nadzieje ze ogier sie jednak nie sploszy Pavel :)

Pozdrawiam,
Sted
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Numer GG: 41404078
NIM: 877416
Kontakt:

Post autor: Daniel von Witt »

Wasza Królewska Wysokość,

nie zamierzam emigrować, chociaż życie w Dreamlandzie jest powolne. Nie zamierzam się poddać, bo wierzę, że może być szybsze. Trzymając się natomiast ostatnio popularnej analogii do koni (ihhhaaaaahaaa, Karać gnuśnych? i w tym wątku) wiem, że pobrykam jeszcze trochę :)

Sam mam obawy takie jak WKW czy Ekscelencja Sted - warto działać razem. Jeden robi coś dla frajdy lub na złość drugiemu. Taka jest polityka, ale Dreamland to nie tylko ona, o czym też pewnie się zapomina w wielu przypadkach. Gdyby część z nas znalazła sobie dodatkowe zajęcie, można rzec odstresowujące być może też, tak jak (na dwóch przykładach tylko) ja w wojsku, mapach, prasie, a JE de Brolle w prasie i nauce (UKD) to Dreamland powoli by pęczniał. Więcej drożdży a państwo urośnie! :)

(-) Daniel markiz von Witt
Krystyna
NIM: 832946
Kontakt:

Post autor: Krystyna »

Gratuluje serdecznie wszystkim kandydatom, którym udało się dostać do IP/ Liczę że będziecie nas należycie reprezentować, a Dreamland będzie rósł w siłę!

Przy okazji chciałam markizowi von Witt pogratulować świetnej stopki.
Dumna obywatelka Unii
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polityka”