Cześć!
Nazywam się Katarina di Aguleri. Za radą Daniela von Witta zamieszkałam w Unii Saudadzkiej. Jego Ekscelencję znam prywatnie, a Dreamland dzięki niemu od stycznia 2013 roku. Wówczas wzięłam udział w Plebiscycie „Dream Biznesu 2012” jako "zakulisowa" Jurorka, dokonując oceny prowincji, miast i przedsiębiorstw w Królestwie. Była to świetna możliwość poznania Waszego państwa od podszewki, i przyznam, że Dreamland spodobał mi się. Od tamtego czasu okazyjnie przyglądałam się tutejszemu życiu do momentu, gdy Daniel von Witt nakłonił mnie do nabycia obywatelstwa. Mam nadzieję, że chociaż w minimalnym zakresie podziałam tu co nieco :)
Oczywiście chciałabym się udzielać w polityce. Interesuję się podróżami, muzyką, filmem i modą. Z bardziej branżowych pasji, w których mogłabym się wykazać, mogę wymienić bankowość i rachunkowość. W wolnych chwilach czytam powieści oraz dobre gazety i czasopisma, również specjalistyczne. Póki co - tyle o mnie :)
Mam za to kilka pytań.
#1. Zorientowałam się, że w Dreamlandzie funkcjonuje kilka banków. Do kogo muszę się zwrócić, aby rozpocząć pracę w jednym z nich? Jakie stanowiska są wolne?
#2. Program której z działających partii politycznych jest bliższy „liberalnej demokracji”?
#3. Nie mam domu, jednak w Unii Saudadzkiej działa coś o nazwie „Dom na start”. Do kogo mam się zwrócić po klucze i jakie mam możliwości wyboru nieruchomości?
#4. Czy istnieją, a jeśli tak to jak nazywają się tutejsze rodziny szlacheckie, a także kto do nich należy oraz które z nich są najsilniejsze?
#5. Czy ktoś poleci mi dobrą lekturę jakiegoś tutejszego wieszcza narodowego? :)
#6. Przyznam, że gubię się w bazie prawnej. Mógłby mi ktoś pomóc w odnalezieniu katalogu rzeczy zabronionych w Dreamlandzie?
Dzięki za pomoc,
pozdrawiam
(-) Katarina di Aguleri
Cześć Dreamlandzie!
-
Katarina di Aguleri
- NIM: 985624
- Kontakt:
- Pavel Svoboda
- król-senior
- Numer GG: 1935862
- NIM: 509280
- Kontakt:
Re: Cześć Dreamlandzie!
Cześć Katarinie!
Witam serdecznie w Dreamlandzie.
#1 Chyba wszystkie banki są operowane przez prowincje, więc pewnie namiestnik byłby odpowiednią osobą do pogadania.
#2 Zdecydowanie Radykalne Centrum. Nie wiem jednak na ile partia jest aktywna. Ostatni poseł i aktywny polityk tej partii opuścił ją niedawno (Dino von Djokić). Druga z partii, PB, rzekomo się samorozwiązała, choć z rejestru się nie wypisali.
#4 Najwięcej chyba jest Asketilów, czyż nie? Kriegów jest sporo, paru Wittów. Ja jestem jeden Svoboda i nigdy nie miałem żadnej dreamlandzkiej rodziny. Jeśli Pani sobie życzy, możemy razem założyć klan Svobodów :)
#5 No, tu jest akurat spory wybór. Proponuję zajrzeć tu (wydawnictwo (chyba) aktywne), tu (wydawnictwo nieaktywne, proszę nie płacić za nic, nawet mimo że widnieją ceny), i jeszcze tu.
#6 Katalog rzeczy zabronionych to pewnie tu i tu (art. 4).
Pozdrawiam i proszę o dalsze pytania.
Witam serdecznie w Dreamlandzie.
#1 Chyba wszystkie banki są operowane przez prowincje, więc pewnie namiestnik byłby odpowiednią osobą do pogadania.
#2 Zdecydowanie Radykalne Centrum. Nie wiem jednak na ile partia jest aktywna. Ostatni poseł i aktywny polityk tej partii opuścił ją niedawno (Dino von Djokić). Druga z partii, PB, rzekomo się samorozwiązała, choć z rejestru się nie wypisali.
#4 Najwięcej chyba jest Asketilów, czyż nie? Kriegów jest sporo, paru Wittów. Ja jestem jeden Svoboda i nigdy nie miałem żadnej dreamlandzkiej rodziny. Jeśli Pani sobie życzy, możemy razem założyć klan Svobodów :)
#5 No, tu jest akurat spory wybór. Proponuję zajrzeć tu (wydawnictwo (chyba) aktywne), tu (wydawnictwo nieaktywne, proszę nie płacić za nic, nawet mimo że widnieją ceny), i jeszcze tu.
#6 Katalog rzeczy zabronionych to pewnie tu i tu (art. 4).
Pozdrawiam i proszę o dalsze pytania.
(-) Pavel Svoboda, r.s.
- Sted Asketil
- król-senior
- NIM: 121212
Witamy serdecznie :)
Daniel pochwalil sie iz niebawem odezwie sie Pani na forum - cieszy nas zwiekszajaca sie populacja kobiet w Dreamlandzie :)
Krol Senior udzielil obszernych odpowiedzi, ale gdyby cos to prosze smialo pytac :)
Pavel: Asketilowie wyemigrowali do Sarmacji pozbywajac sie obywatelstwa dreamlandzkiego - troche szkoda, ale mam nadzieje iz rodzina zachowa wiezi ponad to wszystko. Moze kiedys powstanie potezny klan mikroswiatowy :D
Pozdrawiam,
Daniel pochwalil sie iz niebawem odezwie sie Pani na forum - cieszy nas zwiekszajaca sie populacja kobiet w Dreamlandzie :)
Jak Pani nic nie znajdzie w tym temacie to w ramach zwiekszania populacji w Unii Saudadzkiej moglbym Pani zaoferowac cos w Alizonie lub Toussaint - za free oczywiscie :)#3. Nie mam domu, jednak w Unii Saudadzkiej działa coś o nazwie „Dom na start”. Do kogo mam się zwrócić po klucze i jakie mam możliwości wyboru nieruchomości?
Krol Senior udzielil obszernych odpowiedzi, ale gdyby cos to prosze smialo pytac :)
Pavel: Asketilowie wyemigrowali do Sarmacji pozbywajac sie obywatelstwa dreamlandzkiego - troche szkoda, ale mam nadzieje iz rodzina zachowa wiezi ponad to wszystko. Moze kiedys powstanie potezny klan mikroswiatowy :D
Pozdrawiam,
- Otton van der Berg
- NIM: 108161
- Kontakt:
Witamy w KD czy ma pani zamiar powrócić do US ?