Chamberlain pisze:Mykko pisze:Nie wydaje wam się to zbyt naiwne?
Nie wydaje. Wypowiedzi trolla pojawiły się w tym w tym wątku jako bezpośrednia (czasowo i merytorycznie) reakcja na dyskusję o Suderlandzie, stanowią rozwinięcie Pańskich tez, a ich ton jednoznacznie wskazuje, że autor jest emocjonalnie związany z Pańskim państwem. Poruszenie na waszym forum jedynie to potwierdza. Bardzo słaby pomysł na promocję kraju.
Poruszenie na naszym forum zostało spowodowane nazwaniem naszego prezydenta przez jednego z was "patafianem". W nieistniejącym realu za takie coś mogłoby grozić więzienie, u nas zostało to jedynie potraktowane z niezadowoleniem, choć jest to niezauważalne na forum.
Co do tonu wypowiedzi trolla, nie musi on wcale przesądzać sprawy. Faktem jest, że nadarzyła się dobra okazja, aby wkurzyć Dreamlandczyków. Po części jednak uderzyło to też w Republikę, co było do przewidzenia. Tylko debil w taki denny sposób uderzałby w swój kraj, co już jest silnym argumentem przeciw. Możliwe że to kolejne wcielenie Zanika. Dałoby się to zaargumentować. Może to któryś z naszych byłych obywateli. Może multikonto któregoś z waszych. Wszystko jest możliwe.
Na razie oficjalne stanowisko RSZ Suderlandu brzmi, iż ten troll nie jest aktualnie powiązany z
Południolandią, ale wymaga to jeszcze sprawdzenia. Dlatego przeprowadzę dokładne śledztwo w swoim kraju i posprawdzam wszystkich obywateli. Ostrożności nigdy za wiele. Jeżeli opcja ta okaże się prawdziwa, choć nie wydaje mi się, sprawca tej farsy zostanie surowo ukarany.
A do Was mogę tylko zaapelować, żeby nie zawracać sobie nim głowy. Mam też nadzieję, iż wszystkie zdarzenia w powyższym wątku nie będą miały długotrwałego wpływu na stosunki dyplomatyczne, i nawet jeżeli byłby to jeden z nas, czy wypada oceniać naród przez pryzmat jednej jednostki?