Pytanie ws. samowolki wasala

Archiwum szeroki rozumianych spraw administracyjnych, już załatwionych. Także wszelkie archiwalia sprzed 27 maja 2018 r.
Awatar użytkownika
Torkan Ingawaar
obywatel
NIM: 156339
Kontakt:

Re: Pytanie ws. samowolki wasala

Post autor: Torkan Ingawaar »

Torpedowanie inicjatyw, które nie uzyskały Waszej osobistej akredytacji to Towarzysza specjalność?
(–) Torkan Ingawaar (ᑐᕐᑳᓐ ᐃᖓᕚᕐ)
Obrazek
Awatar użytkownika
Daniel von Witt
Numer GG: 41404078
NIM: 877416
Kontakt:

Post autor: Daniel von Witt »

Republika Eislarska nie jest przeze mnie torpedowana. Wyraziłem swój pozytywny stosunek względem niej i Naczelnika Republiki w sposób jasny i szczery powyżej. Nie muszę się więc w tej sprawie powtarzać.

Księstwo Skytji nie jest przeze mnie torpedowane. Co tam Książę z Naczelnikiem sobie uzgodnili to Wasze. Dobrze, że coś takiego się dzieje, chociaż jak napisałem wyżej - to niesprawiedliwe względem innych obywateli, którzy pracują równie ciężko co Naczelnik, aby dopiero zająć jakieś stanowiska, gdy Naczelnik ogłosił się nim jedynie i już ma swoje lenno. Ten nowy obywatel ma fory tylko dlatego, że to książęcy znajomek. Nie widzę niczego zdrożnego w wyrażeniu pochwały za dokonania i krytyki za kumoterstwo.

Wasza Książęca Mość zabawił się tutaj w udzielnego księcia, który chciał przyłączyć jakiś teren do Dreamlandu. Niestety to nielegalne. Wasal Króla nie ma prawa robić takich rzeczy. Mógłby Pan zhołdować Naczelnika w obrębie istniejących granic Księstwa Skytji. Lenno w lennie nie łamałoby żadnego prawa. W tym kazusie mamy jednak pogwałcenie Karty Konstytucyjnej. Aby przeprowadzić legalnie inkorporację zająć musi się tym Rząd do spółki z Królową, albo ona sama. Zaś mój prywatny stosunek do inkorporacji jest neutralny. Pan to wymyślił z Naczelnikiem i królem seniorem Alfredem. Forma inkorporacji miała być inna z tego co mi wiadomo, i z tego co mi wiadomo - legalna. Wybrano zaś wariant nielegalny i z tym się nie zgadzam.

(-) Daniel von Witt
Minister Sprawiedliwości
Awatar użytkownika
Torkan Ingawaar
obywatel
NIM: 156339
Kontakt:

Post autor: Torkan Ingawaar »

To nie pierwszy raz, kiedy luzytańska bezpieka interesuje się Księstwem Skytji. Odpowiem tak samo, jak kilka miesięcy temu: wraz z pałacowymi dorszami z niecierpliwością czekam na wizytę gości z Ministerstwa. Polecam jak najszybciej wysłać po mnie galerę, aby zdążyła dopłynąć do portu w Sangajokk przed nadejściem zimy.
(–) Torkan Ingawaar (ᑐᕐᑳᓐ ᐃᖓᕚᕐ)
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Archiwum administracyjne”