Gratulacje dla premiera
- karol flibustier
- NIM:
- Kontakt:
Gratulacje dla premiera
Serdeczne gratulacje z okazji uzyskania mandatu premiera rządu królewskiego!
redaktor SOKN Webpress
Strona Obywatelska Królestwa Nowal
- Wojciech Bombina
- Premier
- NIM: 352373
- Kontakt:
Re: Gratulacje dla premiera
Obudził mnie jakiś hałas zza okna. Pewnie dzika zwierzyna lub oswojeni kloszardzi dobrali się do kosza. Zresztą, nieistotne. Zauważyłem silne światło zza okna w bibliotece, wstałem zobaczyć, kto i po co świeci. Świecił księżyc, a raczej napierdalał jak halogen, którego światło odbijała cieniutka warstwa późnojesiennego śniegu.
Oczywiście, przypomniał mi się Zielnybor. Cóż innego mogło mi się przypomnieć niż lata spędzane w rodowym zamku. Po utracie teutońskiego obywatelstwa opuściłem w pośpiechu Zielnybor, został mi tytuł i właśnie, wspomnienia. Raczej dobre, z czasów młodości, jak i raczej złe z samego końca. Skrzywiłem się, przypominając sobie biurko w gabinecie, zawalone papierami, nierozwiązywalnymi problemami.
Spojrzałem w róg biblioteki, na biurko, te tutejsze. Niestety, zawalone prawie takim samym syfem. W jakiej części v-świata się nie znajdę, zawsze wygląda to tak samo. Przed oczami stanął mi korowód biurek. Z tych większych: Biurko Namiestnika Marchii Teutońskiej, Biurko I Księcia Saginaty, Biurko Księcia Zielnyboru, a teraz Biurko Premiera Dreamlandu. Poza tym setki biurek senatora, posła, ministra, asesora itd. Rozbolała mnie głowa.
Spojrzałem na kalendarz i stojącą w rogu torbę lotniczą. Westchnąłem z ulgą, kadencja w zasadzie już się zakończyła, czeka mnie nowa rola na ziemi sarmackiej. Ambasador nie potrzebuje chyba biurka, pomyślałem, zażyłem coś na ból głowy i poszedłem spać. Dręczył mnie koszmar, po biurku biegał szczur o rysach Piotra Mikołaja, który zżerał mój list uwierzytelniający.
Oczywiście, przypomniał mi się Zielnybor. Cóż innego mogło mi się przypomnieć niż lata spędzane w rodowym zamku. Po utracie teutońskiego obywatelstwa opuściłem w pośpiechu Zielnybor, został mi tytuł i właśnie, wspomnienia. Raczej dobre, z czasów młodości, jak i raczej złe z samego końca. Skrzywiłem się, przypominając sobie biurko w gabinecie, zawalone papierami, nierozwiązywalnymi problemami.
Spojrzałem w róg biblioteki, na biurko, te tutejsze. Niestety, zawalone prawie takim samym syfem. W jakiej części v-świata się nie znajdę, zawsze wygląda to tak samo. Przed oczami stanął mi korowód biurek. Z tych większych: Biurko Namiestnika Marchii Teutońskiej, Biurko I Księcia Saginaty, Biurko Księcia Zielnyboru, a teraz Biurko Premiera Dreamlandu. Poza tym setki biurek senatora, posła, ministra, asesora itd. Rozbolała mnie głowa.
Spojrzałem na kalendarz i stojącą w rogu torbę lotniczą. Westchnąłem z ulgą, kadencja w zasadzie już się zakończyła, czeka mnie nowa rola na ziemi sarmackiej. Ambasador nie potrzebuje chyba biurka, pomyślałem, zażyłem coś na ból głowy i poszedłem spać. Dręczył mnie koszmar, po biurku biegał szczur o rysach Piotra Mikołaja, który zżerał mój list uwierzytelniający.
graf Wojciech desłetudo Bombina Maxima
- Tannegard
- Król Dreamlandu i Scholandii
- NIM: 279138
- Kontakt:
Król spojrzał wstecz. Czy ostatnie lata były stracone? Czy ów czas przeminął bezowocnie? Nie, kilka dusz pokazało swój cień! Gratulujemy premierowi perfekcyjnego wykonania polityki nic nierobienia. Korona, choć wydaje się być wycofana w dalszym ciągu trzyma straż. Dziękujemy Panu Premierowi za wsparcie, ma prawo być zmęczony nic nierobieniem. To wszakże nie tak łatwa robota, jak pokazuje nowożytne historia Dreamlandu, mało kto jest w stanie wznieść się na takie wyżyny nic nierobienia jakie zdołał osiągnąć ów premier. Zatem dziękujemy z całego dreamlandzkiego serca i liczymy że chwila oddechu przy machaniu łopatą przy budowie fosy w obcym kraju natchnie szanownego nową energią, "we are strong!" tak trener mobilizuje swoją drużynie gdy przegrywa. Ale Dreamland to coś więcej....
- karol flibustier
- NIM:
- Kontakt:
...a każda chwila, każdy czyn, każde słowo wypowiedziane, uczynione, czy dodane jest warte zachowania i pamięci. Nawet jak powoduje skojarzenia z czymś odległym, to jest tu i teraz, a prowadzi ku przyszłości, temu nieodgadnionemu w nowych słowach, czynach, czy dodanych zdarzeniach.
redaktor SOKN Webpress